search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 07:26
MENU CLOSE

Αργυρούπολη: Μηνυτήρια αναφορά για τετελεσμένη ανθρωποκτονία θα ασκήσει η οικογένεια της 41χρονης

28.08.2023 19:23
argiroupoli-new

Η 41χρονη Όλγα, η οποία τον Ιανουάριο του 2022 είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον 46χρονο σύντροφό της, μέσα στο σπίτι της στην Αργυρούπολη, άφησε την τελευταία της πνοή.

Το θύμα της ενδοοικογενειακής βίας έδινε δύσκολη μάχη να κρατηθεί στη ζωή, ενώ είχε νοσηλευτεί και σε Κέντρο Αποκατάστασης για να καταφέρει να σταθεί ξανά στα πόδια της. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

Ο 46χρονος προπονητής – δράστης της επίθεσης, καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκιση τον Απρίλιο του 2022. Το δικαστήριο, μάλιστα, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της «καλής διαγωγής» μετά την πράξη του. 

Μετά τον θάνατο του θύματος, ωστόσο, εγείρονται ερωτήματα σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγής της ποινής του.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Mega, το θέμα είναι νομικά περίπλοκο. Η μετατροπή της κατηγορίας, σε ανθρωποκτονία, ή και αλλαγή της ποινής, μπορεί να γίνει μόνο στο Εφετείο, και μετά την σχετική εισήγηση, είτε του εισαγγελέα, είτε της οικογένειας του θύματος.

Θα πρέπει, όμως, πρώτα να αποδειχθεί ότι, ο θάνατος της 41χρονης, οφείλεται στα βάναυσα χτυπήματα του συντρόφου της, 19 μήνες πριν. Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η γυναίκα κατέληξε από λοίμωξη του αναπνευστικού.

«Θα ασκήσουμε μηνυτήρια αναφορά για τετελεσμένη ανθρωποκτονία»

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Όλγας, Λουκάς Πουρσανίδης, μίλησε για την περιπέτεια της 41χρονης μέχρι την τραγική κατάληξη, αλλά και για το ενδεχόμενο ο δράστης να κατηγορηθεί και για ανθρωποκτονία.

Ο κ. Πουρσανίδης, μιλώντας στο Mega, είπε ότι ήδη ο τζουντόκα έχει καταδικαστεί, ομοφώνως, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

«Πλέον μιλάμε για τετελεσμένη ανθρωποκτονία, που συνδέεται αιτιωδώς με τις πράξεις του δράστη. Πλην όμως, υπάρχει αυτό που αποκαλούμε στα νομικά “δεδικασμένο”. Όταν έχει καταδικαστεί κάποιος, δεν μπορεί να καταδικαστεί εκ νέου για πανομοιότυπη πράξη. Εμείς θα ασκήσουμε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία για τετελεσμένη ανθρωποκτονία, αλλά ο εισαγγελέας θα κρίνει εάν θα ασκήσει νέα ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία».

Διαβάστε επίσης:

Ασπρόπυργος: Νεκρός από πυροβολισμό στο κεφάλι 28χρονος άνδρας

Τραγωδία στο Αιγαίο: Νέα ναυάγια με 5 νεκρούς μετανάστες σε Λέσβο, Σάμο – Δεν ανταποκρίθηκαν οι τουρκικές αρχές

Σάμος: Η στιγμή που το Λιμενικό σώζει βρέφος με ΚΑΡΠΑ – Συγκλονιστικό βίντεο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 07:25