search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 02:55
MENU CLOSE

Κασσελάκης: Τα μηνύματα για Μητσοτάκη, το κλείσιμο του ματιού σε αριστερούς και συντηρητικούς πολίτες και η ενθουσιώδης υποδοχή από το ευρύ κοινό (video)

29.08.2023 14:47
kasselakis_2908_1920-1080_new

Ενθουσιώδης είναι μέχρι στιγμής η υποδοχή από το κοινό της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη, μετά την επισημοποίησή της με το βίντεο του Νίκου Σούλη που ανάρτησε νωρίς το πρωί στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αρκετοί, κάτω από την ανάρτηση του βίντεο, πέρα από τα όποια θετικά έως αποθεωτικά σχόλια, σημειώνουν ότι η διαδικασία απέκτησε ενδιαφέρον.

Στη δήλωσή του μέσω του βίντεο, ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει να επενδύει στην έννοια της «διαφάνειας» κι έτσι αναφέρεται στη διαδρομή του, την προσωπική του ζωή και τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Μάλιστα αναφέρεται και σε σταθμούς για τους οποίους δέχεται κριτική όπως η δουλειά στην Goldman Sachs που δεν ταιριάζει στο προφίλ υποψηφίου για την προεδρία σε αριστερό κόμμα, επιχειρώντας να αντικρούσει και να αποδομήσει τα όσα λέγονται, με το επιχείρημα ότι «είδα από κοντά τι είναι το Κεφάλαιο» και το απέρριψε, είδα και πως είναι «το να αγοράζεις τον κόπο του άλλου φτηνά» και το «πόση αλαζονεία φέρνει το χρήμα».

Έχει ενδιαφέρον επίσης η διαβεβαίωση «δεν έχω γκέι ατζέντα, έχω ανθρώπινη ατζέντα» που δείχνει μια προσπάθεια να απευθυνθεί και σε ένα πιο συντηρητικό κοινό.

Δείχνει να άκουσε και να έχει λάβει υπόψη του την κριτική για την ευνοϊκή στάση απέναντι στον Μητσοτάκη με βάση άρθρο του στην αγγλόφωνη έκδοση της Καθημερινής τον περασμένο Ιούλιο. Έτσι προβάλει εαυτόν ως αντίπαλο δέος του πρωθυπουργού κι επιπλέον επιχειρεί την αποδόμησή του λέγοντας πως είναι «σκηνοθετημένος» από τον επικοινωνιολόγο Γκρήνμπεργκ, τον χαρακτηρίζει «κληρονόμο Μητσοτάκη» σε αντιδιαστολή με τον ίδιο που είναι «αυτοδημιούργητος» και γνωρίζει καλύτερα τα χρηματοοικονομικά και τις επιχειρήσεις.

Μάλιστα, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, καλεί τους πολίτες να τον τοποθετήσουν απέναντι στον Μητσοτάκη γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να τον νικήσει. Υπογραμμίζει δε ότι έχει όρεξη να δουλέψει για να πετύχει μια τέτοια νίκη κι επιπλέον δεν έχει δεσμεύσεις:  «δεν έχω καμία απολύτως εξάρτηση, δεν μπορούν να με εξαγοράσουν, όπως δεν μπόρεσαν να εξαγοράσουν τον Αλέξη» αναφέρει επιχειρώντας μια σύνδεση με τον επί 15ετίας ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ που εξακολουθεί να έχει τον σεβασμό και την αγάπη μεγάλης μερίδας ψηφοφόρων του κόμματος.

Επίσης, αναγνωρίζει ότι δεν έχει κομματική εμπειρία: «Έχω επίγνωση ότι δε διαθέτω κομματική προϋπηρεσία. Η προϋπηρεσία μου είναι στην εργασία και στην κοινωνική ζωή» αναφέρει υποστηρίζοντας ότι έρχεται από την κοινωνία και εκπροσωπεί την κοινωνία για να προωθήσει το «Ελληνικό Όνειρο» (μια αναλογία με το γνωστό American Dream).

Αυτό, συν η αναφορά του στο κλείσιμο, περί «σύγχρονης Αριστεράς» δείχνουν και μια πρόθεση να απαντήσει στην κριτική περί «απολιτίκ» υποψηφιότητας που δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο παραθέτει και τα πεδία παρέμβασής του ως στοιχεία μιας «αριστερής ατζέντας»: Προνόμια για λίγους και εκλεκτούς τέλος, διαφάνεια παντού, τομές σε υγεία, παιδεία, εργασία, δικαιοσύνη, διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας, κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας στον στρατό.

Εκκίνηση της εκστρατείας από τα Χανιά

Το απόγευμα ο Στέφανος Κασσελάκης, θα βρεθεί στα Χανιά για την ανοιχτή συζήτηση που διοργανώνει στους Τάφους των Βενιζέλων (19:15) και η οποία σηματοδοτεί την εκκίνηση της προεκλογικής του εκστρατείας.

Στη συνέχεια, στις 22:00 θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στο δελτίο του Kontra Channel από το Ενετικό Λιμάνι.

Διαβάστε επίσης:

Αναδασωτέα τα καμένα σε Έβρο και Πάρνηθα, ξεκινούν τα αντιπλημμυρικά – Τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση

Επίθεση Άδωνι Γεωργιάδη σε Στέφανο Κασσελάκη- Τι είπε για την υποψηφιότητά του (vid)

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση ενθαρρύνει την ακροδεξιά βία των αυτόκλητων σερίφηδων στον Έβρο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32