search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 03:12
MENU CLOSE

Zimmermann: O αυστραλιανός οίκος μόδας που «αγαπούν» οι stars μπαίνει στην ελληνική αγορά

30.08.2023 10:24
business new

Την είσοδο του στην ελληνική αγορά μέσω θυγατρικής πραγματοποιεί ο διεθνούς βεληνεκούς οίκος μόδας Zimmermann με έδρα την Αυστραλία.

Η εταιρεία που έχει 58 ανεξάρτητα καταστήματα σε Αυστραλία, ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Ευρώπη και Κίνα, ενώ δραστηριοποιείται και στην χονδρική με παρουσία σε πολυκαταστήματα, προχώρησε σε σύσταση εταιρείας στην Ελλάδα με σκοπό το λιανικό εμπόριο ενδυμάτων, ρολογιών και κοσμημάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα.   

Η νεοσύστατη εταιρεία έχει έδρα στο Παλαιό Φάληρο και σύμφωνα με τα έγγραφα σύστασης της Διαχειριστές της εταιρείας είναι η Simone Zimmermann, εκ των ιδρυτριών του οίκου μόδας, και ο Filippo Cavalli, που εκπροσωπεί το ιταλικό fund Style Capital.

Η Zimmermann ιδρύθηκε από τις αδερφές Nicky (chief creative officer) και Simone Zimmermann (Chief Operating Officer) το 1991 και έχει κατορθώσει από τότε να δημιουργήσει το δικό της κοινό με φορέματα και μαγιό με πρωτότυπα χρώματα που αναδεικνύουν τη θηλυκότητα.

Πρόσφατα η εταιρεία με τζίρο που κυμαίνεται περί τα 263 εκατ. δολάρια ΗΠΑ και προ φόρων κέρδη στα 82 εκατ. δολ. ΗΠΑ, εξαγοράστηκε από την Advent International.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα private equity fund στον κόσμο το οποίο απέκτησε το πλειοψηφικό μερίδιο μετοχών της Zimmerman. Αν και το τίμημα δεν έγινε γνωστό επισήμως δημοσιεύματα στην Αυστραλία, κάνουν λόγο για ποσό  που αγγίζει το 1,1 δισ. δολ. ΗΠΑ.

Τα ρούχα της Zimmermann έχουν απήχηση σε πολλούς σταρ διεθνούς εμβέλειας όπως η «Barbie» Margot Robbie, η Kendall Jenner, η Katie Holmes, η Laura Dern, η Beyoncé και η Kate Middleton.

Τα καταστήματα με τη φίρμα του γνωστού οίκου βρίσκονται εκτός από την Αυστραλία και σε κεντρικά εμπορικά σημεία σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, η Φλόριντα, η Χαβάη, το Λος Άντζελες και σε αντίστοιχα σημαντική παρουσία στην Ευρώπη σε Λονδίνο, Παρίσι, Μιλάνο, Κάννες, Σαιντ Τροπέ μέχρι κα στην Σανγκάη.

Διαβάστε επίσης

Fitch: Στον «πάγο» η αξιολόγηση της Eurobank μέχρι να τελειώσει το deal με την Ελληνική Τράπεζα

3K Investment Partners: Στρατηγική συνεργασία με Whitetip στη διαχείριση περιουσίας

Στις «ράγες» το project των 125 εκατ. ευρώ για το 5άστερο της Ikos στην Κρήτη – Τι περιλαμβάνει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48