search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:55
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ κατά «Σπαρτιατών»: Στις φυλακές Δομοκού η πραγματική του διεύθυνση

02.09.2023 16:06
spartiates vouli

Στίγμα για την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ όσα συμβαίνουν, τον τελευταίο καιρό, στο ακροδεξιό μόρφωμα του Βασίλη Στίγκα

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για ένα «ένα “κόμμα” με δανεικές ψήφους» και «έναν πολιτικό “αρχηγό” χωρίς βουλευτές» αλλά και καταγγελίες για μαφιόζικες πρακτικές παρασκηνίου. «Αν μη τι άλλο, είναι πρωτόγνωρα και άκρως επικίνδυνα φαινόμενα, που πρέπει να ενεργοποιήσουν τα δημοκρατικά μας αντανακλαστικά», επισημαίνει.

Τονίζει δε πως πρέπει να ελεγχθούν άμεσα οι καταγγελίες που ακούστηκαν στη Βουλή και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από τον ίδιο τον «πρόεδρο» των «Σπαρτιατών» σχετικά με εκβιασμούς που δέχεται για την κρατική χρηματοδότηση και την ευθεία εμπλοκή του Ηλία Κασιδιάρη στα εσωτερικά του κόμματος με τη χειραγώγηση βουλευτών.

Το ΠΑΣΟΚ καλεί ταυτόχρονα, τον Πρόεδρο της Βουλής και τις κοινοβουλευτικές ομάδες του δημοκρατικού τόξου να ενεργήσουν «τα δέοντα ώστε να ανασταλεί η χρηματοδότηση του κόμματος των Σπαρτιατών, ζήτημα που έχει ήδη κριθεί συνταγματικά από τη νομολογία του ΣτΕ».

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι από τις πρόσφατες εξελίξεις προκύπτει αναμφίβολα ότι η πραγματική διεύθυνση του κόμματος ασκείται από τον καταδικασμένο και έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού, Ηλία Κασιδιάρη, και συνεπώς θα ήταν επικίνδυνο και προσβλητικό για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς τα χρήματα του ελληνικού λαού να αφεθούν να αποτελέσουν αντικείμενο διένεξης και λάφυρο ναζιστικών μορφωμάτων και καταδικασμένων για βαρύτατες εγκληματικές πράξεις.

Διαβάστε επίσης:

Παππάς: «Να σηκώσουμε ένα τεράστιο κύμα συμμετοχής και δημοκρατίας στην παράταξη για να χτίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα για όλες και όλους»

Φωτιές: Κατεπείγουσα επιστολή Κικίλια σε περιφέρειες και δήμους για ολοκλήρωση αντιπλημμυρικών έργων

Κασσελάκης: Αν θέλετε αριστερή καθαρότητα και 15% δεν είμαι κατάλληλος, αλλά μπορώ να φέρω τη νίκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:54