search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 04:46
MENU CLOSE

Φαρσοκωμωδία με τους «Σπαρτιάτες»: «Η μαφία παίρνει τους μισθούς των βουλευτών, αλλά…δεν είναι εγκληματίας ο Κασιδιάρης» λέει ο Στίγκας

01.09.2023 19:35
stigas-edrana

«Πόλεμος χαρακωμάτων» με στοιχεία φαρσοκωμωδίας έχει ξεσπάσει στους «Σπαρτιάτες», με σκιώδη πρωταγωνιστή τον έκλειστο κατάδικο ως ηγετικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη. Ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας καταγγέλλει πως οι μισθοί των βουλευτών του διοχετεύονται στην μαφία, υποστηρίζει πως δέχεται απειλές ο ίδιος και η οικογένειά του, ωστόσο σημειώνει πως ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν είναι… εγκληματίας και πως θα είναι ένας πολύ καλός δήμαρχος για την Αθήνα.

Για την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει το κόμμα-βιτρίνα του καταδικασμένου νεοναζί, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις διαγραφές τριών βουλευτών, μίλησε ο «φερόμενος» αρχηγός του κόμματος, Βασίλης Στίγκας στην εκπομπή Live News. Ερωτηθείς για το ποια είναι η σχέση του με τον Ηλία Κασιδιάρη απάντησε: «Καμία. Κάποια στιγμή είχα σκεφτεί να κατέβω με τους Έλληνες, όπως πήγα να κατέβω και με άλλα κόμματα, αλλά τελικά δεν καταλήξαμε πουθενά. Δεν έγινα ποτέ μέλος των ‘Ελλήνων».

«Ο Ηλίας Κασιδιάρης ηγείται ενός χώρου, άσχετα εάν έχει αποδοχή ή όχι, ηγείται κάποιων ανθρώπων, μιας ιδεολογίας. Δεν είναι εγκληματίας, έχει το τεκμήριο της αθωότητας και είναι ένας καταδικασμένος αλλά σε πρώτο βαθμό, το τι θα πράξει η Δικαιοσύνη δεν μας αφορά, ας το πράξει η Δικαιοσύνη, εάν είναι να του ρίξουν και ισόβια, ας του ρίξουν και ισόβια, δεν μπορούμε να το κρίνουμε εμείς».

Σχετικά με όσα έπραξαν τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» συμπεριλαμβανομένης και της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο Βασίλης Στίγκας δήλωσε πως πρόκειται για άσχημα γεγονότα επομένως έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη για να αποδώσει όσα πρέπει να αποδώσει. «Το έχω πει στο παρελθόν πως όλα αυτά είναι καταδικαστέα για εμένα» σημείωσε.

Στην ερώτηση τί χρωστάει στον Ηλία Κασιδιάρη είπε: «Ξόφλησα. Μία στήριξη, αυτό το έκανα συνειδητά την περασμένη Κυριακή με το Δελτίο Τύπου, με το οποίο ξόφλησα τους λογαριασμούς μου μαζί του. Με στήριξε και μπήκαν οι «Σπαρτιάτες» στη Βουλή και τον στηρίζω τώρα για δήμαρχο Αθηνών… Πιστεύω πως θα είναι ένας πολύ καλός δήμαρχος για την Αθήνα. Εάν έχει βλάψει το κόμμα μου, θα φανεί, υπάρχουν κάποιες υποψίες, αλλά θα τις αναφέρω αλλού».

Σχετικά με τη δήλωσή του ότι υπάρχει «greek mafia» η οποία παίρνει λεφτά από δικούς του βουλευτές εξήγησε πως μιλά για μία ομάδα που ποδηγετεί κάποιους άλλους και τους παίρνει χρήματα.

Όπως παραδέχτηκε και είπε, «φαίνεται πως οι μισθοί των βουλευτών διοχετεύονται στην μαφία».

«Για να κάνω τη δήλωση αυτή, έφτασα στο αμήν, προσπαθώ εδώ και δύο μήνες, έχω υποστεί τα πάνδεινα, έχω δεχτεί ύβρεις, απειλές προς εμένα και την οικογένειά μου, έχουν σπάσει την επιχείρησή μου» αποκάλυψε.

Ερωτηθείς γιατί συμβαίνουν όλα αυτά, απάντησε πως δεν γνωρίζει και εικάζει πως σε κάποιους απλά δεν είναι αρεστός και θέλουν να τον «ξηλώσουν» από το κόμμα, πιθανόν με στόχο την κρατική επιχορήγηση.

Σε ό,τι αφορά τους τρεις βουλευτές του που διέγραψε από το κόμμα χθες, αποκάλυψε πως αυτοί ήταν που καθημερινώς πρωτοστατούσαν και του δημιουργούσαν προβλήματα και επηρέαζαν και κάποιους άλλους και έβαζαν και ψεύτικες υπογραφές, «διότι δεν είναι 11 οι βουλευτές που είναι εναντίον μου», σημείωσε ο κ. Στίγκας.

«Δικό μου είναι το κόμμα, όχι του Κασιδιάρη»

«Το κόμμα είναι δικό μου όχι του Ηλία Κασιδιάρη. Εγώ θα παραμείνω “Σπαρτιάτης” μέχρι το τέλος έστω και μόνος μου», τόνισε ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας, μιλώντας στον Real FM 97.8.

«Το κόμμα είναι δικό μου όχι του Ηλία Κασιδιάρη. Δεν συμφωνούν όλοι οι βουλευτές των Σπαρτιατών με την ανακοίνωση που εκδόθηκε. Αυτά που λένε οι διαγραφέντες βουλευτές δεν ισχύουν. Διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και προσπαθούν να φτιάξουν κόμμα μέσα στο κόμμα», είπε χαρακτηριστικά ο Στίγκας.

«Η στήριξή μου στον Ηλία Κασιδιάρη σταματά στην υποψηφιότητά του στο Δήμο Αθηναίων. Οι ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές μπορώ να ιδρύσουν δικό τους κόμμα. Εγώ θα παραμείνω “Σπαρτιάτης” μέχρι το τέλος έστω και μόνος μου», επεσήμανε.

Οι δηλώσεις Στίγκα στον Real FM 97.8:

Ο Στίγκας κατηγορεί τους 11 για αντιποίηση της επωνυμίας του κόμματος

Νέα καταγγελία του Βασίλη Στίγκα, ο οποίος με ανακοίνωση που εξέδωσε καταγγέλλει ότι «11» βουλευτές τους στην χθεσινή κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, αντιποιήθηκαν τον τίτλο και την σφραγίδα του κόμματος «Σπαρτιάτες».

Ειδικότερα, ο Βασίλης Στίγκας στο νέο δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει ότι «χθες λίγο μετά την αγόρευση του προέδρου του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», Βασίλειου Στίγκα στη Βουλή, εμφανίστηκε μέσω ενός ψευδεπίγραφου λογαριασμού με το όνομα «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», ανακοίνωση που φέρεται να κάνουν έντεκα βουλευτές του κόμματος, η οποία κατ’ ουσίαν αντιποιείται τη σφραγίδα και την επωνυμία του, αφού ουδέποτε δημοσιεύτηκε από το επίσημο email του τέτοια ανακοίνωση».

Υποστηρίζει πως «είναι φανερό ότι κάποιο ή κάποια άγνωστα στο κόμμα άτομα αντιποιήθηκαν την επωνυμία του κόμματος, και εξέδωσαν ανακοίνωση από άγνωστο σε εμάς email που ονομάτισαν «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», προκειμένου να δημιουργηθεί σύγχυση στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στους χιλιάδες οπαδούς και ψηφοφόρους του κόμματός μας» και προσθέτει πως «ανεξαρτήτως του προσβλητικού περιεχόμενου της ανακοίνωσης αυτής για το κόμμα μας και της αντιποίησης της ταυτότητός του και του προγράμματός του, η εμφάνιση των ονομάτων των έντεκα βουλευτών στο τέλος της ανακοίνωσης αυτής, είναι τελείως αυθαίρετη και ως εκ τούτου υφίσταται βάσιμη αμφιβολία για την πραγματική βούληση των βουλευτών αυτών».

«Βουλευτές πήγαιναν στον Δομοκό για να πάρουν οδηγίες»

Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του Action24 «Πρωινή Ζώνη», ο Στίγκας προχώρησε σε νέες καταγγελίες κατά βουλευτών του.

«Βουλευτές και άνθρωποι που εργάζονται για τους βουλευτές μας πήγαιναν στον Δομοκό για να δηλώσουν τα σέβη τους και να πάρουν οδηγίες από τον Κασιδιάρη», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν ξέρω αν έπαιρναν γραμμή, δεν θέλω να μιλήσω σας είπα, από εκεί και πέρα ο νοών νοείτω», ανέφερε στη συνέχεια.

Επίσης, προανήγγειλε νέες διαγραφές, λέγοντας πως «το γραφείο μου είναι ανοιχτό. Όσοι ξεπεράσουν τα εκσαμμένα και δεν συμμορφωθούν με τις διατάξεις του κόμματος και τους θεσμούς, βεβαίως θα διαγράψω και άλλους. Το πανηγύρι κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Δεν γίνεται να κάνει ο καθένας ότι θέλει και να κατηγορούν τον πρόεδρο του κάμματος για όλα τα δεινά. Εμένα με κατηγορούν για πάρα πολλά πράγματα, διότι δεν είμαι πιόνι. Ποτέ δεν υπήρξα στη ζωή μου, ούτε τώρα θα υπάρξω. Πόσο μάλλον τώρα που έχω έναν θεσμικό ρόλο».

Σχετικά με το αν έχει ο ίδιος επικοινωνία με τον Ηλία Κασιδιάρη, είπε: «Όχι. Μια φορά μετά τις εκλογές που μου ευχήθηκε και αυτό ήταν όλο, σε τηλέφωνο τρίτου».

Όλα για την ηγεσία και το «μπαγιόκο»

Το πολεμικό κλίμα στο ακροδεξιό μόρφωμα των «Σπαρτιατών», ξεκίνησε με τον πρόεδρο Βασίλη Στίγκα να καταγγέλλει εκβιασμούς και μεθοδεύσεις παρασκηνίου από βουλευτές του -και κυρίως από τους τρεις που διέγραψε- με στόχο, όπως είπε, την πολιτική χειραγώγηση του ιδίου, αλλά και την κρατική χρηματοδότηση του κόμματός του. Επίθεση στον ίδιο, που τους κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, ότι είναι καθοδηγούμενοι από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα που παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε, «φωτογραφίζοντας», επί της ουσίας, τον Ηλία Κασιδιάρη, εξαπέλυσαν έντεκα βουλευτές του κόμματος, με κοινή γραπτή δήλωσή τους «εεπιστρέφοντας» τις κατηγορίες. Στο περιστύλιο της βουλής και στα κανάλια μεταφέρθηκε χθες η αντιπαράθεση.

Ο εμφύλιος στους Σπαρτιάτες μαίνεται, πρόεδρος και βουλευτές είναι στα χαρακώματα, με σκιώδη πρωταγωνιστή τον έκλειστο κατάδικο ως ηγετικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη, τον άνθρωπο, δηλαδή, που είχε σπεύσει να ευχαριστήσει ο Στίγκας το ίδιο βράδυ της εισόδου των Σπαρτιατών στη Βουλή. Από «καύσιμο» και «κηροζίνη» τώρα φωτογραφίζεται σαν Δον Κορλεόνε, ενώ παρά τις τροπολογίες, τώρα φέρεται να έχει 11 βουλευτές και στηρίζεται για την υποψηφιότητα στον Δήμο Αθήνας. 

Ο Βασίλης Στίγκας, προχώρησε σε διαγραφή τριών βουλευτών (Γιάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπο Κατσιβάρδα και Γιάννη Κόντη), με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα. Βαριές κατηγορίες από το βήμα της Βουλής κατά των βουλευτών των «Σπαρτιατών» που απουσίαζαν από τα έδρανα. Για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά, αρχηγός κόμματος βρέθηκε μόνος του στην αίθουσα της Ολομέλειας και ενώ ο ίδιος θα έπαιρνε το λόγο. Σύσσωμοι και οι «11» χαρακτήρισαν τον Στίγκα “πιόνι της κυβέρνησης” με “μαφιόζικες τακτικές”. Οι βουλευτές του μορφώματος ζητούσαν να διεξαχθεί άμεσα ανοιχτό συνέδριο, προφανώς για να αλλάξει και ο επικεφαλής του μορφώματος. «Το συνέδριο ήταν εκ του πονηρού. Ήθελαν να βάλουν χέρι στην κομματική χρηματοδότηση», είπε μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Εξωκοινοβουλευτική συμμορία

Για τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στους Σπαρτιάτες και τις τελευταίες εξελίξεις με τη διαγραφή τριών βουλευτών, μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, στην εκπομπή Live News.

Ο Βασίλης Στίγκας ανέφερε ότι οι βουλευτές του “επέλεξαν να κάνουν καψόνι και να μην έρθουν στην Ολομέλεια. Θεώρησα ασέβεια να κάνουν εκβιασμό σε μένα και να μην σεβαστούν τους 250.000 που λένε ότι σέβονται”.

Συνέχισε, λέγοντας, ότι όλος αυτός ο αναβρασμός έχει προκύψει από εξωκοινοβουλευτικούς παράγοντες, ενώ ερωτηθείς αν εννοεί τον Ηλία Κασιδιάρη, απάντησε “δεν μπορώ να μιλήσω με ονόματα. Δεν είναι ένα άτομο. Υπάρχει ολόκληρη συμμορία. Τον Χάρη Κατσιβαρδά τον γνωρίζω από το 2014 και τους άλλους τους γνώρισα τώρα. Δεν μου έστειλε κανέναν ο Κασιδιάρης. Πιθανόν να ήταν από το περιβάλλον του αλλά από το περιβάλλον της Χρυσής Αυγής”.

Στο ερώτημα γιατί τους δέχθηκε είπε: Δεν τους ήξερα. Δεν μου είπε ο Κασιδιάρης τίποτα και ούτε μου έστειλε κανέναν. Γνωρίζομαι με πολύ κόσμο. Είχα και γνωριμίες από την Χρυσή Αυγή αλλά δεν είχα καμία πολιτική σχέση μαζί τους.

Υπάρχουν βουλευτές που δεν έχουν προέλθει από την Χρυσή Αυγή και κάποιος από αυτούς είχε κατέβει και με τον Βελόπουλο. Υπήρχαν πολλοί υποψήφιοι που ήταν από τους Σπαρτιάτες. Όταν κάποιος εκλεγεί πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να έχει μέσα του τον κοινοβουλευτισμό. Όλα γίνονται για τα λεφτά, κάτι το οποίο εμένα με αφήνει παγερά αδιάφορο”, τόνισε.

Ερωτηθείς για τη στήριξη της υποψηφιότητας του Ηλία Κασιδιάρη στο δήμο Αθηναίων, απάντησε ότι “τον στηρίζω, διότι με στήριξε. Με αυτήν την επιστολή έκλεισα οριστικά τους λογαριασμούς μας. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι είμαι αγνώμων”.

Ήθελαν να βάλουν χέρι στην κρατική χρηματοδότηση

Νωρίτερα, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Βασίλης Στίγκας είπε χαρακτηριστικά ότι “έγινε αφόρητη η κατάσταση. Δεν ήμουν ποτέ χειραγωγούμενος. Δεν έλεγα ψέματα, όταν έλεγα ότι δεν είμαι αχυράνθρωπος. Είμαι οικογενειάρχης με αρχές και αξίες. Δεν είναι όλοι οι βουλευτές καθοδηγούμενοι, ενδεχομένως θα υπάρχουν και έντιμοι. Διέγραψα όσους πρωτοστάτησαν. Εκ του πονηρού το αίτημα για συνέδριο, θέλουν να βάλουν χέρι στην κρατική χρηματοδότηση. Με τον Κασιδιάρη δεν έχω σχέση. Συνειδητή η ανακοίνωση της Κυριακής. Με στήριξε και τον στήριξα, ήθελα να κλείσω λογαριασμούς”.

Για το αν έχει τους βουλευτές για να διατηρήσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, απάντησε: “Και ναι και όχι. Υπάρχουν βουλευτές μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, είναι προβληματισμένοι, είναι “ναι μεν, αλλά”. Ορισμένοι σκέφτονται κάποια πράγματα» είπε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας και προανήγγειλε ότι είναι πιθανό να προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου όπου θα δώσει περισσότερα στοιχεία.

Όλη η συνομιλία με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες:

Βασίλης Στίγκας, πρόεδρος «Σπαρτιατών»:

«Μέσα στο Κοινοβούλιο η κατάσταση έγινε αφόρητη. Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία δεν έχω μιλήσει ακόμα. Ποτέ στη ζωή μου δεν ήμουν χειραγωγούμενος και καθοδηγούμενος από κανέναν. Πάντα λέγανε ότι ήμουν ο μπροστινός, ο αχυράνθρωπος. Αυτά που έλεγα ότι δεν είμαι και δεν υπήρχε καμία συνεννόηση με τον κ. Κασιδιάρη και πριν και μετά τις εκλογές, τα εννοούσα. Δεν έλεγα ψέματα. Επομένως άλλοι είναι που κάνουν αυτές τις δουλειές και κάνουν και χειρότερες δουλειές. Εγώ δεν είμαι αυτής της κατηγορίας. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος οικογενειάρχης, με αρχές και αξίες στη ζωή μου και επομένως τώρα, στα 59 μου χρόνια, δεν πρόκειται κάνω άλλα πράγματα…

Όσα είπα για μαφία, κόζα νόστρα και Κορλεόνε, τα εννοώ.

Κάποια πράγματα άπτονται εισαγγελικής έρευνας. Όπως όταν εκβιάζεις έναν βουλευτή και του τα παίρνεις, κάτι είναι αυτό.

Διευκρινίζω, δεν αφορά όλους τους βουλευτές του κόμματος. Υπάρχουν και έντιμοι ενδεχομένως. Αυτούς που διέγραψα είναι αυτοί που πρωτοστατούσαν σε άλλα πράγματα. Και μεταξύ αυτών ήταν ότι επέμεναν για συνέδριο. Εδώ καίγεται η χώρα, άνθρωποι, περιουσίες, έχουμε ανοικτά εθνικά θέματα, ψηφιακές ταυτότητες, χίλια δύο προβλήματα έχει αυτός ο τόπος και αυτοί ζητάνε συνέδριο. Για όνομα του Θεού και της Παναγίας δηλαδή. Αλλά αν ήταν κάτι απλό θα έλεγα ΟΚ, να το κάνουμε.

Ερ: Φημολογείται ότι κάποιοι βουλευτές δίνουν λεφτά στον κ. Κασιδιάρη από την βουλευτική της αποζημίωση…

Βασίλης Στίγκας: Θα σταματήσω και θα μείνω εκεί. Υπάρχουν κάποιοι βουλευτές που είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Ναι μεν αλλά…είναι προβληματισμένοι. Γιατί ο άλλος ο δρόμος οδηγεί αλλού. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ. Πιθανόν αύριο να δώσω μια συνέντευξη Τύπου και εκεί θα απαντήσω σε όλα τα ερωτήματα. Και βεβαίως θα πω και ονόματα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα…

Ερ: Έχετε στοιχεία για αυτά που λέτε;

Βασίλης Στίγκας: Τα στοιχεία που έχω είναι αυτά που ξέρω και βλέπω.

Ερ: Πιστεύετε ότι τουλάχιστον έχετε άλλους 4 βουλευτές που συντάσσονται μαζί σας για να καταφέρετε να διατηρήσετε το κόμμα;

Βασίλης Στίγκας: Και ναι και όχι. Διότι είναι ορισμένοι άνθρωποι που σκέφτονται κάποια πράγματα και είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Δηλαδή να ακολουθήσω τον άλλο δρόμο που οδηγεί κάπου αλλού ή να ακολουθήσω τον Βασίλη Στίγκα που τουλάχιστον, αν μη τι άλλο, είναι έντιμος και θέλει να κάνει κάποια καλά πράγματα για την πατρίδα.

Ερ: Είπατε υπάρχουν κάποια πράγματα που χρίζουν εισαγγελικής έρευνας;

Βασίλης Στίγκας: Το συνέδριο είναι εκ του πονηρού.

Ερ: Θέλουν να βάλουν χέρι στη κρατική χρηματοδότηση;

Βασίλης Στίγκας: Ακριβώς. Εγώ επειδή είμαι πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο, αυτό που γνωρίζω είναι ότι όταν ένα κόμμα παίρνει κρατική χρηματοδότηση, δίνει λόγο. Χάλασα αυτά, αυτά και αυτά. Εγώ δεν σκοπεύω να κάνω κάτι άλλο. Εγώ παίρνω μια βουλευτική αποζημίωση. Μου είναι αρκετή, δεν θέλω κάτι παραπάνω στη ζωή μου, θέλω να προσφέρω στη πατρίδα και στο λαό, ξεκάθαρα πράγματα.

Ερ: Ποια είναι η διαδικασία, υπάρχει στο καταστατικό για την αλλαγή ηγεσίας του κόμματος και την καθαίρεση του αρχηγού;

Βασίλης Στίγκας: Δεν υπάρχει διαδικασία. Το σκηνικό ήταν ότι θέλουν αυτοί από τα χιλιάδες μέλη, -εγώ οπωσδήποτε δεν έχω τόσα μέλη- να τους βάλουνε μέσα και ξαφνικά να θέσουν θέμα αρχηγού, γιατί στην αρχή είχε ειπωθεί αυτό, και να πάμε παρακάτω. Καταρχήν πρέπει να τους αποδεχτώ εγώ, να γίνει μετά από αίτημα, και να ελέγξω εγώ αν είναι γραμμένος σε άλλο κόμμα ή αν είναι ποινικός κλπ.

Ερ: Η στήριξή σας στον Ηλία Κασιδιάρη για υποψήφιος στον Δήμο της Αθήνας εξακολουθεί να παραμένει μετά από όσα συνέβησαν στο κόμμα σας;

Βασίλης Στίγκας: Για τον κ. Κασιδιάρη να ξεκαθαρίσω καταρχήν ότι δεν έχουμε σχέση. Αυτό που έκανα την Κυριακή το έκανα συνειδητά. Τη Δευτέρα είχαμε συνάντηση της Κ.Ο. Την Κυριακή ήμουν αποφασισμένος να κλείσω τους λογαριασμούς. Και εννοώ, με στήριξες και σε στήριξα και τελειώσαμε. Μέχρι εκεί. Επειδή κυκλοφόρησε ότι εγώ πιέστηκα να στηρίξω Κασιδιάρη, ξεκαθαρίζω ότι δεν πιέστηκα από κανέναν.

Ερ: Παραμένει η όχι η στήριξη σας στον κ. Κασιδιάρη μετά από όλα αυτά που δημιουργήθηκαν στην Κ.Ο σας;

Βασίλης Στίγκας: Ο Δήμος της Αθήνας είναι ο πιο κατεστραμμένος δήμος της χώρας. Ο κ. Μπακογιάννης, όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ανεπαρκής ως δήμαρχος και πολιτικός. Έχει καταστρέψει την Αθήνα. Θα απαντήσω στην συνέντευξη Τύπου για πολλά πράγματα. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο…

Ερ: Υπάρχει ενδεχόμενο να αποσύρετε, εσείς προσωπικά, τη στήριξη σας στον κ. Κασιδιάρη;

Βασίλης Στίγκας: Συνήθως δεν παίρνω κάτι πίσω γενικότερα.

Ερ: Είπατε ότι θέλουν να βάλουν χέρι στην κρατική χρηματοδότηση του κόμματος και την βουλευτική αποζημίωση. Δηλαδή σας πήρε κάποιος τηλέφωνο ή ο κ. Κασιδιάρης και σας είπε δώστε μου τα μισά λεφτά…

Βασίλης Στίγκας: Δεν θέλω να μιλήσω προς το παρόν. Υπάρχουν σοβαρά θέματα, θα τα ακούσετε όλα στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσω. Να ξέρετε ένα πράγμα, και σας μιλάω έντιμα και μέσα από την καρδιά μου, ότι έκανα αυτούς τους δύο μήνες πολύ μεγάλη υπομονή. Από τη μέρα που ορκιστήκαμε βουλευτές, επειδή δεν έχω άλλο γραφείο, πέραν της Βουλής, είμαι 12 με 15 μέρες στο πόδι κάθε μέρα και κανένας δεν σεβάστηκε τίποτα. Υπάρχει βουλευτής που ρωτάω που είσαι και μου λέει στα χωράφια, ο άλλος έχει εστιατόριο. Καταλάβατε τι γίνεται; Κανένας δεν έχει καταλάβει τον θεσμικό του ρόλο. Εγώ δεν αρνήθηκα να συνομιλήσω με οποιονδήποτε. Το γραφείο μου είναι πάνω».

Ερ: Εσείς ως πρόεδρος του κόμματος είχατε ενημερωθεί για συνεργασία βουλευτή σας με συγγενικό πρόσωπο (αδερφό) του κ. Κασιδιάρη;

Βασίλης Στίγκας: Βεβαίως».

Τι απαντούν οι διεγραμμένοι

Στο περιστύλιο της βουλής, τα τρία μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, τα οποία διέγραψε με απόφαση του ο πρόεδρος κ. Στίγκας, προχώρησαν σε δηλώσεις κατά του προέδρου συντηρώντας την ένταση που έχει λάβει χαρακτήρα “τσουνάμι” και απειλεί ευθέως την ενότητα των “Σπαρτιατών”, αν δεν την έχει υποσκάψει πλέον ανεπίστρεπτα.

Γιάννης Κόντης: Η ελληνική κοινωνία με γνωρίζει περισσότερα από 20 χρόνια. Δεν υπάρχει τίποτα από όσα λέει ο κ. Στίγκας. Είμαι δημόσιο πρόσωπο και δεν μου αξίζει ο τίτλος μαφιόζικο πρόσωπο. Δεν επιτρέπω σε κανένα να με χαρακτηρίζει έτσι. Σίγουρα δεν θα το αφήσω έτσι, υπενθυμίζω σε κάθε ενδιαφερόμενο πως μπήκα στη Βουλή με τις ψήφους 200 χιλιάδων ψήφων

Είναι ντροπιαστικό για πρόεδρο του κόμματος να λέει τέτοια πράγματα.

Ζητήσαμε να συσταθούν τα όργανα του κόμματος, όπως το καταστατικό προβλέπει. Αυτό μόνο ζητήσαμε, όπως είχαμε κάθεν δικαίωμα. Δεν είχαμε θέσει θέμα προέδρου, δεν είχαμε θέσει θέμα επιχορήγησης. Να σημειώσω πως φτάσαμε να μην ξέρουμε ότι δικαιούμαστε και έχουμε λάβει επιχορήγηση, μπήκαν τα λεφτά και μάλιστα πολλά στο ταμείο και δεν το γνωρίζαμε.

Προσωπικά, ήθελα να κατέβω με τους Έλληνες, η δικαιοσύνη δεν με άφησε και κατέβηκα με τους «Σπαρτιάτες». Παραμένουμε στο κόμμα, ε./ιμαστε μέλη του κόμματος.

Ιωάννης Δημητροκάλης: Ο Στίγκας αρνείτο να εφαρμόσει το καταστατικό.

Συνέχεια ανέβαλε το ανοιχτό συνέδριο. Μας έλεγε να τα βρούμε εδώ κάτω να τα συμφωνήσουμε μέσα σε ένα γραφείο. Θα βγούμε σε κάθε Περιφέρεια και θα γράψουμε μέλη στους «Σπαρτιάτες», το κόμμα δεν ανήκει σε κανέναν…Ανήκει στις 250.000 ψηφοφόρους και σε κανένα πρόσωπο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στα δικαστήρια

Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς: Ο κ. Στίγκας διέπραξε ένα οιονεί πραξικόπημα. Περιφρονεί ως οιονεί σύγχρονος δικτατορίσκος τους ψηφοφόρους. Ο κ. Στίγκας με ανοίκειους χαρακτηρισμούς καταφέρθηκε κατά εκλεγμένων βουλευτών. Διατελεί ένα ρόλο σύγχρονου εφιάλτη. Έστω και ανεξάρτητοι τιμούμε τον ελληνικό λαό.

Πυρά των «11» κατά Στίγκα

Την ίδια στιγμή, οι 11 βουλευτές του κόμματος εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία τονίζουν πως «όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος».

Αναλυτικά αναφέρουν:

Όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος. Η σημερινή παράσταση Στίγκα στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση, τον οποίο χρησιμοποίησε ως πιόνι.
Οι αισχρές και συκοφαντικές δηλώσεις του σε βάρος εκλεγμένων βουλευτών, προσβάλλουν πρωτίστως τους 250.000 ψηφοφόρους μας πού είναι οι μόνοι στους οποίους λογοδοτούμε.
Γιατί φοβάται το συνέδριο του κόμματος και τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες ο Στιγκας;
Γιατί γνωρίζει ότι είναι ο μόνος που έχει λειτουργήσει και λειτουργεί εξωθεσμικά και παράνομα, παραβιάζοντας το καταστατικό, μη στελεχώνοντας όργανα άσκησης ελέγχου του και παρακωλύοντας το άνοιγμα του κόμματος στη βάση που το έφερε στη Βουλή.
Η κοινοβουλευτική ομάδα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ανοίγει το κόμμα στην κοινωνία, με περιοδείες και προσυνεδριακές συνδιασκέψεις μας σε όλη την επικράτεια για μία ισχυρή αντιπολίτευση, μέσα στη βουλή και σε όλη την Ελλάδα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΕΡΒΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ”.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των υπογράφοντων βρίσκονται και οι τρεις βουλευτές που διεγράφησαν νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης από τον Βασίλη Στίγκα. Πρόκειται για τους Ιωάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά και Γιάννη Κόντη.

Οι διαγραφές

«Δεν νοείται σε μία Κοινοβουλευτική Ομάδα, οι βουλευτές της να δρουν αυτοβούλως και κατά μόνας, εκβιάζοντας τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ουσιαστικά εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς. Εμείς οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» αναγνωρίζουμε τον θεσμικό μας ρόλο και είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε την Δημοκρατία, τους Θεσμούς, τη χώρα και τους πολίτες», ανέφερε νωρίτερα ο κ. Στίγκας στην επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Να διατυπώσει εγγράφως αν υφίσταται ή όχι η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών κάλεσε των επικεφαλής του κόμματος Βασίλη Στίγκα ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

«Εκτιμώ από αυτά που είπατε ότι η σημερινή σας ομιλία είναι το κύκνειο άσμα της ύπαρξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος σας όπως υφίσταται σήμερα και μάλιστα με πολύ βαριές αιτιάσεις. Θα δω και τα πρακτικά αλλά θέλω να ξέρετε ότι λογικό είναι πως περιμένω και εγγράφως μια τέτοια διατύπωση αυτής της εξελίξεως ώστε να εκδοθεί και απαραίτητη ληξιαρχική πράξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας αμέσως μετά τις καταγγελίες που έκανε ο κ. Στίγκας από το βήμα της Ολομέλειας, κατά των βουλευτών του κόμματος του -οι οποίοι απουσίαζαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του- ότι είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από εξωθεσμικά κέντρα.

«Greek mafia και Δον Κορλεόνε» ο Κασιδιάρης

Βαριές κατηγορίες κατά των βουλευτών των «Σπαρτιατών» που απουσίαζαν από τα έδρανα της Βουλής κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές, εξαπέλυσε νωρίτερα ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας. Εμφανίσθηκε «παραπονούμενος», ενώ επέρριψε ευθύνες σε ξένα κέντρα, εξωκοινοβουλευτικούς παράγοντες και τη Greekmafia χωρίς ωστόσο να κατονομάσει κάπου τον Ηλία Κασιδιάρη.

“Μπήκα στα “ρεκόρ Γκίνες”, με το να κάθομαι μόνος μου από το κόμμα στα έδρανα. Οι κύριοι που λείπουν σήμερα είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα εξωκοινοβουλευτικά. Το λέω με το θάρρος της γνώμης μου. Τα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε», υποστήριξε ο κ.Στίγκας, ενώ σημείωσε: «Τους λένε τι θα κάνουν, πότε και πως θα το κάνουν. Εδώ η χώρα μας καίγεται από άκρη σε άκρη ακόμη και σήμερα που μιλάμε, έχουμε εθνικά θέματα και είναι μπροστά μας χίλια δύο προβλήματα. Κάποιοι επιλέγουν αυτή την κατάσταση για να κάνουν το δικό τους. Εγώ, όμως, δεν φοβάμαι. Στέκομαι όρθιος. Σε όλη μου την ζωή έχω πέσει πολλές φορές και έχω ξανασηκωθεί. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και κανέναν».

Σημείο αιχμής της εσωκομματικής ρήξης των Σπαρτιατών, το συνέδριο του κόμματος, με τις πληροφορίες να θέλουν την πλευρά Κασιδιάρη να πιέζει προκειμένου να υπάρξει αλλαγή ηγεσίας είτε μέσω συνεδρίου, είτε με το να μην επαρκούν οι υπάρχοντες βουλευτές για τη σύσταση κοινοβουλευτικής ομάδας.

Η πλευρά Κασιδιάρη φέρεται να κινείται εντατικά προκειμένου να «απαλλαγεί» από το «πρόβλημα Στίγκα» και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φθάνουν στα γραφεία του κόμματος των Σπαρτιατών εκατοντάδες αιτήσεις για εγγραφή μελών.

Διαβάστε επίσης:

Υπέρ Κασσελάκη ο Αντώνης Λιάκος

ΣΥΡΙΖΑ: «Αγρίεψαν» οι υποψήφιοι για Κασσελάκη – Δεν είμαστε επιχείρηση λέει ο Τσακαλώτος, για παρακμή μιλά ο Τζουμάκας

«Σπαρτιάτης μέχρι το τέλος» ο Στίγκας: «Δικό μου είναι το κόμμα, όχι του Κασιδιάρη» – Καταγγέλλει πλαστογράφηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34