search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 10:57
MENU CLOSE

Σπαρτιάτες: Eικόνα διάλυσης – Απειλεί με νέες διαγραφές ο Στίγκας (Video)

01.09.2023 08:46
stigkas new

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει η κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών.

Η εικόνα του αρχηγό Βασίλη Στίγκα να βρίσκεται μόνος στα έδρανα του κοινοβουλίου χθες κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις δασικές πυρκαγιές ενώ τα έδρανα πίσω και δίπλα του ήταν άδεια υπήρξε ενδεικτική.

Αργότερα όταν ο Βασίλης Στίγκας ανέβηκε στο βήμα της Βουλής  κατήγγειλε τους βουλευτές του και φωτογράφισε τον Ηλία Κασιδιάρη ως καθοδηγητή τους με βαρείς χαρακτηρισμούς.

Διέγραψε τρεις βουλευτές

Υπήρξε και συνέχεια αφού ο Στίγκας διέγραψε τρεις βουλευτές από την κοινοβουλευτική ομάδα, τους Χαράλαμπο Κατσιβαρδά, Ιωάννη Δημητροκάλλη και Ιωάννη Κόντη.

Τους αποκάλεσε «καθοδηγούμενους και ποδηγετούμενους» από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα, υπονοώντας μάλιστα ότι το εξωκοινοβουλευτικό κέντρο ελέγχεται από τον έγκλειστο στις φυλακές Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος όπως είπε λειτουργεί ως «Greek mafia ή Δον Κορλεόνε». 

Αφησε, επίσης να εννοηθεί ότι στοχεύουν στην κρατική χρηματοδότηση.

Του επέστρεψαν τους χαρακτηρισμούς

Την ίδια στιγμή σύσσωμη η υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα του επέστρεφε τους χαρακτηρισμούς – με δηλώσεις τους στην τηλεόραση – κατηγορώντας τον ευθέως πως αποφεύγει τη διοργάνωση κομματικού συνεδρίου. 

Κανείς δεν αποκλείει εντωμεταξύ σήμερα μετά το ξήλωμα της κύριας ομάδας των Σπαρτιατών ο Βασίλης Στίγκας να προχωρήσει και σε νέες διαγραφές.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 υπογράμμισε ότι αν χρειαστεί θα προχωρήσει και σε άλλες διαγραφές, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως θα μείνει μόνος του, χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, οι 11 βουλευτές θα μπορούσαν να αποχωρήσουν από την ΚΟ των Σπαρτιατών και να συγκροτήσουν νέα δική τους.

Είναι πολλά τα λεφτά

Σε μια τέτοια περίπτωση όμως θα έχαναν την κρατική χρηματοδότηση – σχεδόν 2 εκατ. ευρώ το έτος – καθώς σύμφωνα με τον σχετικό νόμο αυτή καταβάλλεται μόνο στο κόμμα «Σπαρτιάτες» που συμμετείχε στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ του Βασίλη Στίγκα και των βουλευτών του διαφάνηκε ήδη από τον περασμένο Ιούλιο όταν ο πρόεδρος των Σπαρτιατών επιχείρησε να πάρει σαφείς αποστάσεις από τον έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη και την υποψηφιότητά του για τον Δήμο της Αθήνας.

Στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 προχώρησε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας οτι αν αποκαλύψει όλα όσα του έλεγαν πίσω από τις κλειστές πόρτες τότε «ίσως χρειαστεί ακόμα και η επέμβαση εισαγγελέα».

Σχετικά με τις παλαιότερες δηλώσεις του για τον Ηλία Κασιδιάρη και τη συμβολή του στην ανάδειξη του κόμματος ο ίδιος είπε πως “ο Κασιδιάρης ήταν κηροζίνη, αλλά καμιά φορά η κηροζίνη μπορεί να σε κάψει”.

Νωρίτερα στο Live News στο Μega έρωτώμενος για τους εκβιασμούς που έχει δεχθεί από τους βουλευτές του κόμματός του, είπε πως δεν μπορεί να πει τίποτα αυτή τη στιγμή, αλλά όταν το κάνει θα χρειαστεί να επέμβει η Εισαγγελία.

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Εντείνεται η δραστηριότητα των υποψηφίων – Συνεχίζονται οι αναταράξεις λόγω Κασσελάκη

Συναγερμός από το ΚΚΕ για το αντεργατικό νομοσχέδιο Άδωνι

Πολιτικές φωτιές μετά τις πυρκαγιές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 10:57