search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 19:34
MENU CLOSE

Ιστορικό sell off για τις μετοχές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

05.09.2023 22:33
man

Οι μετοχές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ υπέστησαν ρεκόρ απωλειών την Τρίτη, μετά από μια αναφορά ότι ο εμβληματικός ποδοσφαιρικός σύλλογος του Ηνωμένου Βασιλείου επρόκειτο να αποσυρθεί από την αγορά.

Οι μετοχές υποχώρησαν 18,5% στις μεσημεριανές συναλλαγές, σε τροχιά για τη μεγαλύτερη μονοήμερη έκπτωση από τότε που η ομάδα εισήλθε στο χρηματιστήριο τον Αύγουστο του 2012. Η προηγούμενη πτώση ρεκόρ ήταν 13,8% στις 12 Μαρτίου 2020, στην αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η οικογένεια Γκλέιζερ με έδρα τη Φλόριντα, η οποία ανέλαβε τον έλεγχο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2005, είχε πει τον Νοέμβριο του 2022 ότι διερευνάται η πώληση του συλλόγου. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η Mail Online ανέφερε ότι οι Glazers ήταν έτοιμοι να βγάλουν το κλαμπ από την αγορά.

Το ρεπορτάζ είναι πιθανό να εξοργίσει τους οπαδούς του συλλόγου, οι οποίοι εδώ και καιρό εκνευρίζονται με την ιδιοκτησία των Γκλέιζερς. Ο εμβληματικός σύλλογος έχει κερδίσει μόνο ένα σημαντικό τρόπαιο τις τελευταίες έξι σεζόν.

Θεωρήθηκε ότι η πώληση του κλαμπ ήταν κοντά, καθώς ο Σεΐχης Τζασίμ του Κατάρ είχε υποβάλει την πέμπτη και τελευταία προσφορά για να αγοράσει το 100% του συλλόγου, με αναφορές να αναφέρουν ότι η προσφορά δεν ξεπερνούσε τα 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι προσφορές για τον σύλλογο δεν έχουν φτάσει σε επίπεδα που αναζητούσαν οι Γκλέιζερς, έτσι αποφάσισαν να βγάλουν τον σύλλογο από την αγορά, με την προσδοκία ότι οι συνθήκες της αγοράς θα βελτιωθούν, ανέφερε η Mail Online, επικαλούμενη πηγή με στενούς δεσμούς με την οικογένεια.

Διαβάστε επίσης:

Νικολαΐδης για Φορτούνη: «Κάτι λάθος έχουμε κάνει και αισθάνεται ξένο σώμα από την Εθνική» (video)

Ολυμπιακός: Ανακοινώθηκε η επιστροφή Ποντένσε, «μπήκε» και στην ευρωπαϊκή λίστα

«Πυρ ομαδόν» σε Ρουμπιάλες από την Εθνική Ισπανίας: «Δεν στάθηκε στο ύψος του θεσμού»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 19:34