search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 11:54
MENU CLOSE

Ποτοποιία Πλωμαρίου: Επένδυση 6,2 εκατ. ευρώ σε νέες εγκαταστάσεις στον Τύρναβο – Τα πλάνα επέκτασης των εξαγωγών 

06.09.2023 12:15
12 (1)

Αύξηση τζίρου με μονοψήφιο ποσοστό παρουσίασε η Ποτοποιία Πλωμαρίου στο εξάμηνο, η οποία προχωρά σε επέκταση της παραγωγικής της δυναμικότητας με νέες εγκαταστάσεις παραγωγής τσίπουρου στον Τύρναβο, μία επένδυση ύψους 6,2 εκατ. ευρώ.

Το έργο έχει ενταχθεί στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Καινοτομία και πράσινη μετάβαση στην μεταποίηση αγροτικών προϊόντων» της Δράσης «Οικονομικός Μετασχηματισμός Αγροτικού Τομέα» με το ποσοστό δημόσιας επιδότησης να ανέρχεται στο 55% και τις εργασίες να ξεκινούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό της διοίκησης εντός του έτους.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας, αλλά και τη χωρική επέκταση, σε κοντινή αλλά διαφορετική τοποθεσία από αυτήν που βρίσκεται σήμερα.

Σημειώνεται πως στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις υπάρχει αποσταγματοποιίο για το «τσίπουρο Δεκαράκι».

Στόχος της εταιρείας είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας της τόσο στις 40 χώρες που ήδη έχει παρουσία όσο και σε νέες αγορές.

Πιο συγκεκριμένα έχει στα πλάνα της να λανσάρει το Δεκαράκι ως «ελληνικό παραδοσιακό τσίπουρο» σε χώρες που έχουν ήδη δείξει αυξημένο ενδιαφέρον για το ελληνικό ποτό, όπως η Γερμανία και η Βουλγαρία, αλλά και χώρες της Μέσης Ανατολής.

Σε ότι αφορά το Ούζο Πλωμαρίου αυτό εξάγεται πλέον σε σημαντικές αλυσίδες του λιανεμπορίου και σε καταστήματα αφορολογήτων ειδών σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως και οι εξαγωγές αυτές αποτελούν περίπου το 70% των πωλήσεων σε όγκο.

Οι πιο πρόσφατες χώρες που απέκτησε παρουσία είναι το Μαρόκο και ο Παναμάς, ενώ προωθείται και σε Γερμανία, Βουλγαρία, Κύπρο, ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Ιράκ, Τουρκία, Ισραήλ, Γαλλία, Ολλανδία, Ελβετία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ρουμανία, Φινλανδία, Σουηδία, Ρωσία, Αγγλία, Εσθονία, Κίνα κλπ.

Διαβάστε επίσης:

Ενδιαφέρον της Fourlis για το Smart Park της REDS

Στα Ελληνικά Οινοποιεία επενδύει η οικογένεια Αντετοκούνμπο

Στην Mytilineos η εταιρεία εξόρυξης βωξίτη Imerys – Τι σημαίνει για τον Όμιλο η εξαγορά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 11:54