search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 23:36
MENU CLOSE

Ενδιαφέρον της Fourlis για το Smart Park της REDS

05.09.2023 14:19
smart_park_new

Σε συζητήσεις βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Trade Estates ΑΕΕΑΠ του ομίλου Fourlis και η Reds του ομίλου Ελλάκτωρ για την απόκτηση του εμπορικού πάρκου Smart Park στα Σπάτα.

Η Trade Estates θέλει με αυτή την κίνηση να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της, ενώ μην ξεχνάμε ότι στην ιδιοκτησία της Fourlis βρίσκεται και παρακείμενο του Smart Park οικόπεδο έκτασης 32 στρεμμάτων.

Να σημειωθεί πως το Smart Park ελέγχεται από τη Γυαλού Εμπορική AE, 100% θυγατρική της Reds και καταγράφει υψηλές επιδόσεις. Στις αρχές αυτής της χρονιάς η εταιρεία «Γυαλού Εμπορική Μ.Α.Ε.»., θυγατρική του ομίλου για το πάρκο των Σπάτων, προχώρησε στη σύναψη κοινού, εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου με την Εθνική Τράπεζα συνολικού ποσού 71,4 εκατ. ευρώ για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων με ευνοϊκότερους όρους και την εκ νέου χρηματοδότηση των ομιλικών επενδυτικών πλάνων.

Το Smart Park βρίσκεται σε έκταση 91 στρεμμάτων στα Σπάτα, φιλοξενεί σε συνολικά 53.000 τετραγωνικά μέτρα καταστήματα ισχυρών παικτών του λιανικού εμπορίου. Είναι κατά 99% μισθωμένο σε γνωστές αλυσίδες καταστημάτων, όπως ο Σκλαβενίτης, η ισπανική Inditex (Zara), η H&M, ο Όμιλος Φουρλή και η Hondos Center, ενώ διαθέτει ακόμα 30 στρέμματα πρασίνου. Το Smart Park αποτελεί τo βασικό περιουσιακό στοιχείο που αποφέρει έσοδα στη Reds και σπάει συνεχόμενα ρεκόρ από πλευράς αριθμού επισκεπτών. Επίσης, η Reds προ μηνών ολοκλήρωσε την αγορά οικοπέδων που βρίσκονται περιμετρικά του πάρκου, σχεδιάζοντας την περαιτέρω επέκτασή του.

Σύμφωνα με τα επίσημα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Reds για το 2022, η επισκεψιμότητα του Smart Park ήταν αυξημένη κατά 13% το 2022 σε σχέση με το 2019, δηλαδή τη χρονιά που δεν είχαν ξεκινήσει οι περιορισμοί της πανδημίας στο λιανεμπόριο. Το πρώτο τρίμηνο του έτους η επισκεψιμότητά του αυξήθηκε κατά 30%. Στις αρχές της χρονιάς η εταιρεία Γυαλού Εμπορική Μ.Α.Ε.., θυγατρική του ομίλου για το πάρκο των Σπατών, προχώρησε στη σύναψη κοινού εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου με την Εθνική, συνολικού ποσού 71,4 εκατ., για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων με ευνοϊκότερους όρους.

Επίσης τον περασμένο Φεβρουάριο η εταιρεία προχώρησε στην αγορά οικοπέδων που βρίσκονται περιμετρικά του εμπορικού πάρκου που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη συμπληρωματικών δράσεων για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα του εμπορικού πάρκου η εύλογη αξία του οποίου ανέρχεται σε 130 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στην Trade Estates ΑΕΕΑΠ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εντείνει τις προσπάθειες για την είσοδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέσα στον Οκτώβριο. Την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται να κατατεθεί το ενημερωτικό δελτίο για τη δημόσια εγγραφή. Στόχος είναι η αξία των ακινήτων από 300 εκατ. ευρώ να υπερβεί τα 700 εκατ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Στα Ελληνικά Οινοποιεία επενδύει η οικογένεια Αντετοκούνμπο

Στην Mytilineos η εταιρεία εξόρυξης βωξίτη Imerys – Τι σημαίνει για τον Όμιλο η εξαγορά

Με «πληθωριστική» αύξηση τζίρου 9,6% τα σούπερ μάρκετ στο 6μηνο: «Καλπάζουν» τα PL προϊόντα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 23:31