search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 04:06
MENU CLOSE

Εφιάλτης: Νεκρά ζώα επιπλέουν στον Θεσσαλικό κάμπο δίπλα σε όσα παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή (Video)

12.09.2023 19:07
thessalia_nekra_zwa
Drone/Ilias Mantis

Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους μετά την καταστροφική κακοκαιρία «Daniel», που άφησε πίσω της 15 νεκρούς, κατεστραμμένα σπίτια και καλλιέργειες, μέχρι στιγμής.

Χιλιάδες ζώα κείτονται νεκρά σε όλο τον Θεσσαλικό κάμπο, εξαιτίας της σφοδρής νεροποντής, ενώ άλλα τόσα προσπαθούν να κρατηθούν στη ζωή , καθώς το νερό σε πολλά σημεία δεν έχει υποχωρήσει.

Βίντεο της Golden Movies καταγράφει σε βίντεο με εφιαλτικές εικόνες από φάρμες στη Λάρισα, με νεκρά ζώα να βρίσκονται ανάμεσα σε άλλα που παραμένουν -για την ώρα- ζωντανά, καθώς πολλά από αυτά δεν έχουν καθαρό νερό και τροφή για να επιβιώσουν.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους και δεν είναι μόνο αποκρουστικές αλλά και ενδεικτικές και το πρόβλημα που έχει προκύψει για τη Δημόσια Υγεία αυτή τη στιγμή.

Αντίστοιχες εικόνες έστειλε χθες κάτοικος από την Κυψέλη Καρδίτσας στο topontiki.gr, η οποία έχει μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα. Στην περιοχή επιπλέουν σε βουρκόνερα νεκρά ζώα και η δυσωδία είναι ανυπόφορη.

Όσα ζώα έζησαν κινδεύουν να πεθάνουν από την πείνα

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις πλημμύρες που σάρωσαν τους νομούς Λάρισας, Καρδίτσας, Μαγνησίας και Τρικάλων, έχουν πεθάνει περισσότερα από 50.000 ζώα.

Υπολογίζεται ότι έχουν πνιγεί περίπου 100.000 νεαρά ζώα. Και όπως ανέφερε ο δήμαρχος Τυρνάβου «αν δεν υπάρξει άμεση βοήθεια σε ζωοτροφές τότε όσα επέζησαν από τη θεομηνία θα χαθούν από ασιτία».

Το πλήγμα στην κτηνοτροφική και αγροτική παραγωγή είναι τεράστιο, όχι μόνο για την περιοχή, αλλά για όλη τη χώρα. Στον Τύρναβο, «εμείς δεν είχαμε καταστροφές σε σπίτια από τα ορμητικά νερά της καταιγίδας. Καταφέραμε και σταματήσαμε τα νερά στα πέντε μέτρα από τους πρώτους οικισμούς του Αμπελώνα και του Βρυότοπου. Και καταφέραμε μόνοι μας να σώσουμε 25.000 πρόβατα. Ούτε ένα ζώο μας δεν χάθηκε. Όμως, αυτά έχουν φύγει πλέον από τα μαντριά που καταστράφηκαν. Και πλέον έχουμε μεγάλη έλλειψη σε ζωοτροφές αλλά και σε χώρους. Πού θα μπορέσουμε να κρατήσουμε πλέον τα ζώα;», διερωτάται ο δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας.

Διαβάστε επίσης:

Πού οφείλονται οι ακραίες βροχοπτώσεις της κακοκαιρίας «Daniel» – Τα 4 χαρακτηριστικά της

Blue Horizon: «Ένας παλαβός ήταν, νόμιζα ήταν Πακιστανός» – Ο διάλογος πλοιάρχου με ύπαρχο και πλήρωμα (Ηχητικό)

Λούτσα: Συνεργάτες Τούρκου αρχιμαφιόζου οι 6 νεκροί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48