search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 22:46
MENU CLOSE

Δήμαρχος Παλαμά: Το πρόβλημά μου δεν είναι ο Αγοραστός, είναι ο αντιπεριφερειάρχης Νούσιος (video)

15.09.2023 12:54
palamas-karditsa-1-new

Σε χαμηλότερους τόνους εμφανίστηκε ο δήμαρχος Παλαμά, όσον αφορά στην έντονη αντιπαράθεση που έχει δημιουργηθεί στην περιφέρεια Θεσσαλίας για το φράγμα Καλέντζη.

Ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου, ανέφερε πως το πρόβλημα που έχει, δεν είναι με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, αλλά με τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Νούσιο. «Ότι είχε να ειπωθεί, ειπώθηκε. Δεν έχει κανένα νόημα. Αν ασχολούμαστε συνέχεια με αυτό το θέμα… Πρέπει να σταματήσει αυτή η αντιπαράθεση. Το γυρνάω γιατί πρέπει να μπει μια τελεία. Πρέπει να λυθούν τα προβλήματα που είναι τεράστια» ανέφερε αρχικά ο κ. Σακελλαρίου.

Ανέφερε επίσης ότι «η εισαγγελική παραγγελία έχει δοθεί, όλες οι συνομιλίες έχουν καταγραφεί και θα αξιολογήσει και θα κρίνει η επιτροπή. Δεν έχω να κρύψω κάτι. Εγώ βάζω μια τελεία».

Αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, ο δήμαρχος Παλαμά υποστήριξε ότι άκουσε λάθος την ερώτηση που του έκαναν και δεν είχε εμπλοκή κάπου όσον αφορά στο ανάχωμα.

«Έγιναν ατυχείς δηλώσεις ειδικά από εμένα. Δεν άκουσα ότι οι δημοσιογράφοι αναφέρονταν στον κ. Αγοραστό. Εγώ αναφερόμουν στον αντιπεριφερειάρχη. Την πληρώνει ένας άνθρωπος που δεν έχει καμία σχέση. Με τον αντιπεριφερειάρχη είναι η αντιπαράθεσή μου, δεν έχει σχέση ο περιφερειάρχης», είπε σχετικά, προσθέτοντας για το σπάσιμο του φράγματος πως «υπάρχει μελέτη για τα νερά, δρούμε σύμφωνα με αυτή. Ο Παλαμάς συγκεντρώνει 10 παραπόταμους του Πηνειού. Η παρέμβαση στο φράγμα Καλέντζη δεν δημιούργησε πρόβλημα, έσωσε δύο χωριά, τα οποία πλημμύρισαν μετά από δύο ημέρες, καθώς ο όγκος του νερού ήταν τεράστιος. Δεν έκανε ζημιά σε κάποιο χωριό».

Το ανάχωμα Καλέντζη και η αντιπαράθεση

Αν και όπως αποδείχθηκε, υπήρξε «ανθρώπινο χέρι» στο σπάσιμο του αναχώματος, οι ευθύνες έγιναν μπαλάκι.

Μια σοβαρή καταγγελία έδωσε στη δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA, κάνοντας λόγο για άνδρα, ο οποίος έσπασε φράγμα του ποταμού Καλέντζη, λίγο έξω από τον Παλαμά.

Όπως αναφέρει ο ALPHA, το βράδυ της πρώτης νύχτας της κακοκαιρίας Daniel, ένας χωματουργός με το σκαπτικό του μηχάνημα ανέφερε πως ήταν σε επιφυλακή δίπλα στο ανάχωμα. Ωστόσο, η κίνησή του προκάλεσε απορίες, γιατί λίγο αργότερα αυτό το φράγμα εξαφανίστηκε.

Στο πλαίσιο ρεπορτάζ του σταθμού και σε ερώτημα ποιος του έδωσε εντολή να επιχειρήσει, είπε «αυτός που με μισθώνει», εννοώντας την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Νούσιος, αρνείτο πως έδωσε οποιαδήποτε άδεια για να ανοιχτεί το ανάχωμα, τονίζοντας πως δεν γνωρίζει ποιος το έκανε.

Ωστόσο, όπως παραδέχθηκε αργότερα, παραπέμποντας όμως στο δήμαρχο Παλαμά, ο ίδιος ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Νούσιος έδωσε την έγκριση του για να γίνει τελικά το άνοιγμα τομής στο ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη, το βράδυ που ξέσπασε η κακοκαιρία Daniel, γεγονός που επέφερε όπως πολλοί υποστηρίζουν, την καταστροφή του Παλαμά.

«Εκείνο το βράδυ, με κάλεσε ο δήμαρχος Παλαμά, ο κ. Σακελλαρίου εν εξάλλω ότι “πλημμυρίζει ο Κοσκινάς και πρέπει να κόψουμε το ανάχωμα” και μου ζήτησε το μηχάνημα» δήλωσε στον Alpha ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Νούσιος, παρά τις προηγούμενες διαψεύσεις του.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινά τις επόμενες ώρες η καταβολή των αποζημιώσεων προς τους πληγέντες – Τι αποφασίστηκε στο Συντονιστικό

Σκυλακάκης για την τιμή της βενζίνης: «Εξαρτάται από τους Σαουδάραβες, το… αυτό, το εκείνο!» (video)

ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα συμμετοχής από Αχτσιόγλου – «Στις 17 Σεπτέμβρη παίρνουμε την υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα χέρια μας» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 22:46