search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 06:16
MENU CLOSE

Λαμπεντούζα: Νεκρό νεογέννητο εντοπίστηκε σε βάρκα με μετανάστες

16.09.2023 11:33
METANASTES

Η ιταλική ακτοφυλακή βρήκε ένα νεκρό νεογέννητο σε βάρκα που μετέφερε μετανάστες στο ιταλικό νησί της Λαμπεντούζα κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Το μωρό γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του διάπλου και πέθανε λίγο μετά τη γέννησή του, μετέδωσε το ANSA, προσθέτοντας ότι στο σκάφος επέβαιναν περίπου 40 μετανάστες.

Το μωρό ενταφιάσθηκε στο νεκροταφείο του νησιού, με άσπρο φέρετρο, ενώ η νεαρή μητέρα του μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Λαμπεντούζα για να εξακριβωθεί η κατάσταση της υγείας της. Από τα περασμένα μεσάνυχτα έφτασαν στο μικρό αυτό νησί, νότια της Σικελίας, 121 μετανάστες και πρόσφυγες.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένα αγοράκι πέντε μηνών πνίγηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης στα ανοικτά της Λαμπεντούζα.

Σχεδόν 126.000 μετανάστες έχουν φθάσει στην Ιταλία από την αρχή του έτους, αριθμός σχεδόν διπλάσιος συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Η Λαμπεντούζα έχει επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος, με περίπου 7.000 αφίξεις εκεί μόνο αυτή την εβδομάδα, αριθμός μεγαλύτερος από τον μόνιμο πληθυσμό του νησιού.

Διαβάστε επίσης:

Πυρκαγιές στη Χαβάη: Αναθεωρείται προς τα κάτω ο απολογισμός των θυμάτων – Στους 97 οι νεκροί

Αλλαντίαση: Ανησυχία για περισσότερα κρούσματα στη Γαλλία – Έκκληση να επικοινωνήσουν με τις αρχές όσοι έφαγαν στο μπαρ

Εφιάλτης: Boeing 777 με προορισμό τη Ρώμη έπεσε στα 28.000 πόδια σε 8 λεπτά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 01:38