search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:56
MENU CLOSE

Πετρέλαιο θέρμανσης: Σοκαριστική εκτίμηση του γ.γ. βενζινοπωλών – «Τουλάχιστον 1,50 ευρώ το λίτρο»

16.09.2023 16:54
petrelaio

Συνεχίζεται το ράλι ανόδο στη τιμή του πετρελαίου. Όπως αναφέρει μάλιστα ο γενικός γραμματέας Βενζινοπωλών Αττικής, Απόστολος Καλατζόπουλος, σχετικά με το πετρέλαιο κίνησης, «η άνοδος δεν σταματάει».

«Από Δευτέρα με την πληροφόρηση που έχω και την πρόβλεψη της κεντρικής τιμής των καυσίμων θα πρέπει το 2,019 να το κάνω 2,029 ή ίσως 2,039. Η άνοδος έχει ξεκινήσει μια βδομάδα πριν τις τελευταίες εκλογές και δυστυχώς δεν βλέπουμε σταματημό και το μόνο πράγμα που μπορεί να σταματήσει αυτή την κατάσταση είναι η επέμβαση του κράτους στη φορολογία» εξήγησε στην ΕΡΤ.

Ο Απόστολος Καλατζόπουλος σημείωσε πως «εάν σκεφτούμε ότι στην τιμή τη σημερινή το 60% ανήκει στο κράτος, αν είχαμε μηδέν σε όλα τα προϊόντα, δηλαδή το Ιράν μας χάριζε ας πούμε το πετρέλαιο, εμείς δεν βγάζαμε, οι εταιρείες δεν βγάζουν τα διυλιστήρια, δεν παίρνανε το προϊόν, δεν είχε κόστος. Θα πληρώναμε 1,30 σήμερα την βενζίνη. Από που μέχρι που 1,30 χωρίς κόστος;».

Για το πετρέλαιο θέρμανσης σημείωσε πως «δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε εκτίμηση, αλλά έτσι όπως πάει η κατάσταση θα βγει τουλάχιστον 1,50 ευρώ» ενώ σημείωσε πως πέρσι η χρονιά έκλεισε με πετρέλαιο στο 1,30 ευρώ.

«Δεν ξέρουμε που θα πάει γιατί έχουμε ακόμα μπροστά μας ένα μήνα μέχρι να ξεκινήσει η κατάσταση», επισήμανε.

Διαβάστε επίσης:

Στον… θεό τα ακίνητα – Συνεχίζεται η αύξηση τιμών με 13,9% το δεύτερο τρίμηνο του 2023

Moody’s: Αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου κατά δύο βαθμίδες – Από Ba3 από Ba1

Αποχωρεί από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα η Χατζηπέτρου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:46