search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 09:33
MENU CLOSE

Άγιον Όρος: «Τρόμαξα να τον αναγνωρίσω» είπε η δικηγόρος του 52χρονου μοναχού που έπαιξε ξύλο με άλλον μοναχό

19.09.2023 16:38
monaxos ksilo agion oros – new

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης ξυλοδαρμού του 53χρονου Λευκορώσου μοναχού από 35χρονο Ρουμάνο, επίσης μοναχό, ύστερα από διαπληκτισμό μεταξύ τους, μετά από κατανάλωση αλκοόλ, στον αρσανά της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου, στο Άγιον Όρος.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για το τέλος του μήνα, διότι απουσίαζε ο παθών, ενώ παράλληλα ήρε την κράτηση του δράστη.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του θύματος, ο 53χρονος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και – όπως είπε – «τρόμαξα να τον αναγνωρίσω». «Είναι δεμένο το κεφάλι του και φοράει μάσκα οξυγόνου» ανέφερε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο.

Όπως ανέφερε η δικηγόρος του 53χρονου μοναχού, Λίνα Σονίδου, «ο εντολέας μου δεν ήταν σε θέση ούτε καν να υπογράψει. Νοσηλεύεται στο “Ιπποκράτειο” σε πολύ βαριά κατάσταση και θα πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί. Έχει δεχθεί πολλά χτυπήματα, όλο το κεφάλι του είναι πρησμένο και τα μάτια του και δε γνωρίζω τη γνωμάτευση των γιατρών. Ο πελάτης μου είναι ένας πάρα πολύ ήσυχος άνθρωπος και τρόμαξα να τον γνωρίσω. Είναι άνθρωπος που δεν πειράζει μύγα».

Ο 35χρονος που βρέθηκε προσωρινά στο ‘Αγιον Όρος και εγκαταβιεί σε μονή της Καρδίτσας, διώκεται για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στον αρσανά της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου. Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο μοναχοί είχαν πιει κρασί και τα αίματα άναψαν όταν διαφώνησαν για θέματα θρησκευτικού περιεχομένου.

Ο 35χρονος ζήτησε συγγνώμη, χθες, στο δικαστήριο και ανέφερε: «δεν μένω στο Άγιον Όρος, ήμουν εκεί για λίγες ημέρες. Τον μοναχό τον γνωρίζω χρόνια, καθίσαμε μαζί σε ένα κελί. Ήπιαμε δύο μπουκάλια κρασί. Θα ήθελα αναβολή για να προετοιμάσω την υπεράσπιση μου». Έδειξε, δε, στο δικαστήριο πως πονάει στο πρόσωπο από χτυπήματα που φέρεται να δέχθηκε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

Διαβάστε επίσης:

Πόρος: Κρατούνται οι δύο Τούρκοι που κατηγορούνται για κατασκοπεία – Την Παρασκευή στον ανακριτή

Σάκης Αρναούτογλου: Έως και 34 βαθμούς η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο – Θερμό κύμα και μετά… βροχούλες

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Ξεμπρόστιασε» παντρεμένο δημοσιεύοντας τα μηνύματα που της έστελνε – «Αν μου ξαναρίξουν βιτριόλι μην ψάχνετε»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 09:25