search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:55
MENU CLOSE

Έγινε «ρινγκ» το Άγιον Όρος: Παραμένει κρατούμενος ο μποξέρ… μοναχός – Ήπιαν 2 μπουκάλια κρασί και έπαιξαν ξύλο για «δογματικό» ζήτημα

18.09.2023 17:40
AGIO OROS-12-NEW

Υπό κράτηση παραμένει ο 35χρονος Ρουμάνος μοναχός που συνελήφθη στο ‘Αγιον Όρος με την κατηγορία ότι ξυλοκόπησε 53χρονο Λευκορώσο μοναχό.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά σωματική βλάβη και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, από το οποίο ζήτησε αναβολή. Το αίτημα έγινε δεκτό και ορίστηκε δικάσιμος για αύριο, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε να διατηρήσει μέχρι τότε την κράτησή του, παρά την περί του αντιθέτου πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής στον αρσανά της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου. Οι δύο μοναχοί φαίνεται πως είχαν καταναλώσει αλκοόλ, ενώ η αιτία της συμπλοκής φέρεται να ήταν μία διαφωνία που αφορά δογματικό ζήτημα, όπως αναφέρεται στη δικογραφία. Ο 35χρονος φέρεται να χτύπησε με τα πόδια και τα χέρια του, καθώς και μ’ ένα πλαστικό αντικείμενο (μπουκάλι) τον 52χρονο, ακόμα κι όταν εκείνος βρίσκονταν στο έδαφος.

«Τι είναι αυτά, κύριε κατηγορούμενε» τον ρώτησε η πρόεδρος του δικαστηρίου όταν ανέβηκε στο βήμα του κατηγορούμενου για να ζητήσει αναβολή. Απαντώντας, ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη, υποστηρίζοντας ότι κι αυτός δέχθηκε χτυπήματα από τον 53χρονο, δείχνοντας – μάλιστα – με το χέρι του τα σημεία στο πρόσωπο όπου φέρεται να χτυπήθηκε. Η πρόεδρος τού συνέστησε να απευθυνθεί σε νοσοκομείο εάν δεν νιώθει καλά.

Ο 35χρονος Ρουμάνος είπε ότι δεν εγκαταβιεί μόνιμα στο ‘Αγιον Όρος (φέρεται να ζει σε Ιερά Μονή της Καρδίτσας), τονίζοντας ότι βρέθηκε προσωρινά «για λίγες μέρες» στην Αθωνική Πολιτεία. Ανέφερε δε, ότι με το θύμα γνωρίζονται χρόνια. «Δεν μένω στο Άγιον Όρος, ήμουν εκεί για λίγες ημέρες. Τον μοναχό τον γνωρίζω χρόνια, καθίσαμε μαζί σε ένα κελί. Ήπιαμε δύο μπουκάλια κρασί. Θα ήθελα αναβολή για να προετοιμάσω την υπεράσπιση μου», είπε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, ο 53χρονος νοσηλεύτηκε αρχικά με τραύματα στο κεφάλι στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής και εν συνεχεία διακομίστηκε – προληπτικά – στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με έγγραφο που προσκομίστηκε στο δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης:

Πόρος: Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι για κατασκοπεία – «Σήκωσαν» drone πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Τραγωδία στη Τρίπολη: Τροχαίο με μία νεκρή στον δρόμο Κορίνθου-Καλαμάτας (video/photos)

Νέες εμετικές δηλώσεις Κούγια κατά Κασσελάκη: «Ευτυχώς που μόνο 65.000 Έλληνες είναι σαν αυτόν» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:49