search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 10:16
MENU CLOSE

Ανδρουλάκης: «Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη» (video)

20.09.2023 14:08
androulakis_zappeio

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε κατά της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη κατηγορώντας τον για «ανευθυνότητα», «αναποτελεσματικότητα» καθώς και για απουσία σχεδίου, ενώ απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Καμία αναφορά σε ΣΥΡΙΖΑ 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δε θέλησε να μιλήσει σε αυτή τη φάση για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως ο ίδιος έχει προσωπική εμπειρία από την «εμπλοκή κομμάτων ακόμα και με παρακρατικούς τρόπους σε μία εκλογική διαδικασία. Εμείς το βιώσαμε στο πετσί μας και μάλιστα με παρακρατικούς τρόπος και μιλώ για την παρακολούθησή μου από το καθεστώς του Μεγάρου Μαξίμου». Παράλληλα σύγκρινε και τη συμμετοχή των ψηφοφόρων κατά τη διάρκεια των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως αθροιστικά όσοι συμμετείχαν στις εκλογές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ήταν μόνο «όσοι με ψήφισαν τη δεύτερη Κυριακή για να εκλεγώ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ». «Τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου πρέπει να βρουν το δρόμο τους για να έχουν γόνιμο διάλογο. Το ΠΑΣΟΚ έχει ως στόχο να έχει ένα λόγο προοδευτικό, υπεύθυνο και αξιόπιστο. Να αγωνιστούμε μαζί με τον λαό για έχουμε μία νέα πορεία. Στόχος μας στις επόμενες εθνικές εκλογές το πολιτικό μας πρόγραμμα να γίνει το κυβερνητικό σχέδιο της πατρίδας μας», κατέληξε. 

«Πρόταση διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογές» 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε και για τους εκλογικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως στις επόμενες εθνικές εκλογές η πρόταση του Κινήματος φιλοδοξεί να αγκαλιαστεί ως πρόταση διακυβέρνησης. «Κάναμε ένα μεγάλο βήμα στις εθνικές, θα γίνει ένα άλλο στις αυτοδιοικητικές και το μεγάλο βήμα θα γίνει στις επόμενες εθνικές εκλογές που φιλοδοξούμε αυτό το πολιτικό σχέδιο να είναι το κυβερνητικό σχέδιο της πατρίδας μας», ανέφερε. «Δε θα απογοητεύσουμε κανέναν άνθρωπο που στήριξε το ΠΑΣΟΚ», συμπλήρωσε. «Ήρθε στην Ελλάδα το δεύτερο μεγάλο πρόσωπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η επικεφαλής της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών Ιράτσε Πέρες με την οποία πήγαμε στην Καρδίτσα και τα Δελτία Ειδήσεων δεν αφιέρωσαν δευτερόλεπτο», ανέφερε καταλογίζοντας στην κυβέρνηση προνομιακή μεταχείριση από τα Μέσα Ενημέρωσης. Ερωτηθείς για το εάν το ΠΑΣΟΚ μπορεί να «ρίξει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την κριτική που δέχεται για την απουσία «ουσιαστικής Αντιπολίτευσης» από το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε: «Θα τα καταφέρουμε γιατί η χώρα θέλει άλλη κουλτούρα διακυβέρνησης. Αλλάζουν την ατζέντα. Δημιουργούνε γεγονότα, κάνουν την τρίχα – τριχιά. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση. Με τον αγώνα τον καθημερινό και με την πολιτική μας αυτονομία θα τα καταφέρουμε. Η χώρα θα έχει άλλη διακυβέρνηση στις επόμενες εκλογές». «Το πρώτο βήμα έγινε με την αύξηση των ποσοστών μας στις προηγούμενες εκλογές. Ένας ακόμα σταθμός θα είναι οι εκλογές του επόμενου μήνα, στη συνέχεια οι Ευρωεκλογές και το μεγάλο βήμα θα γίνει στις επόμενες εθνικές εκλογές. Για να μειωθούν οι ανισότητες, να έρθει η βιώσιμη ανάπτυξη, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ευκαιρίες για όλους και κυρίως στους νέους», ξεκαθάρισε. 

Επίθεση για Θεσσαλία και Πυρκαγιές 

Για τις φονικές πλημμύρες στην Θεσσαλία επανέφερε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την ευρωπαϊκή πολιτική προστασία αλλά και την ανάγκη μέτρων για την πρόληψη καθώς όπως είπε δεν επενδύει η χώρα στην πρόληψη. «Το ΠΑΣΟΚ μίλησε από την αρχή για την ανάγκη πρόληψης και μέτρων. Αναγνωρίζουμε την Κλιματική Αλλαγή αλλά έχουμε ζητήσει μέτρα. Τι έχει κάνει η κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στη συζήτηση για επιπλέον εναέρια μέσα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι όσα εναέρια και να έρθουν αν δεν υπάρξουν μέτρα για την πρόληψη τότε δε θα είναι ποτέ αρκετά. Στρέφοντας τα «βέλη» τους κατά της κυβέρνησης λέγοντας πως το πιο σημαντικό για την κυβέρνηση είναι η διαχείριση του πολιτικού κόστους και όχι η αντιμετώπιση των πυρκαγιών. «Έχουμε άλλες αγωνίες και άλλες προτεραιότητες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους εκλεκτούς του στην τοπική αυτοδιοίκηση», είπε. «Αυτό που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες είναι ένα συνεχές αποτυχιών του επονομαζόμενου Επιτελικού Κράτους. Αυτό αποδεικνύεται ένα περίβλημα ενός κέντρου εξουσίας στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου γίνεται έλεγχος όλων των δομών του κράτους με αναξιοκρατικό και πελατειακό τρόπο. Κάτι που δεν βοηθά τη χώρα να μπει σε έναν σωστό ευρωπαϊκό δρόμο», πρόσθεσε. 

«Δεν δεχόμαστε κανένα σενάριο διχοτόμησης»

Για τα Ελληνοτουρκικά και την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν είπε:

«Ήρεμο καλοκαίρι και ένας Ερντογάν που από το βήμα της ΓΣ του ΟΗΕ μιλάει για διχοτόμηση ενός κράτους και αναγνώριση ενός ψευδοκράτους για μας δεν πάνε μαζί. Εκτός αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει ότι η Κύπρος είναι πολύ μακριά. Δεν δεχόμαστε κανένα σενάριο διχοτόμησης. Πριν από λίγες εβδομάδες το ψευδοκράτος δεν επιτέθηκε στους υπαλλήλους του ΟΗΕ; Οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία δε μπορεί να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάνει ένα παιχνίδι παζαριού. Εμείς θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε. Όποιος πουλάει και μία σφαίρα στον Ερντογάν είναι συμμέτοχος. Το εμπάργκο όπλων θα πρέπει να είναι απ’ όλο τον Δυτικό Κόσμο». 

Διαβάστε επίσης:

Έλενα Ακρίτα: Απαντά στα περί «κωλοτούμπας» και καταδικάζει τις «προβοκατόρικες πρακτικές» εναντίον της Αχτσιόγλου

ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Ερντογάν: «Απόλυτα καταδικαστέες – Υπονομεύουν το θετικό κλίμα των ελληνοτουρκικών συνομιλιών»

Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2023: Τι αλλάζει στις κάλπες του Οκτωβρίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 10:11