search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 04:06
MENU CLOSE

Alter Ego Media: Βαριά «καμπάνα» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για παρεμπόδιση έρευνας

21.09.2023 11:17
EPITROPI NEW

Πρόστιμα συνολικού ύψους 1,2 εκατ. ευρώ στην εταιρία Αλτερ Εγκο Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Ανώνυμος Εταιρία «καθώς και από το φυσικό πρόσωπο Ε.Μ.», επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού διότι κατά τη διεξαγωγή αιφνιδιαστικού επιτόπιου ελέγχου σημειώθηκε παρεμπόδιση- δυσχέρανση έρευνας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Αρχής από την εταιρεία και τον Ε.Μ. παραβιάζοντας το νόμο περι διεξαγωγής ερευνών ( ρθρο 39 παρ. 5 Ν.3959/2011- https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/n-3959- 011/arthro-39-nomos-3959-2011-diexagogi-ereynon ).

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της αφού έλαβε υπόψη «την ιδιαίτερη σοβαρότητα της εν λόγω συμπεριφοράς , την απαξία και την επίπτωσή της στην διενεργούμενη έρευνα, επέβαλε πρόστιμο ύψους 200.000 ευρώ στην εταιρεία και ενός εκατ. ευρώ στο φυσικό πρόσωπο».

Στο σκεπτικό της απόφαση της Αρχής επισημαίνεται πως «κατά τη διάρκεια του επιτόπιου ελέγχου που διενεργήθηκε από υπαλλήλους της ΓΔΑ στις 8.5.2020 στις εγκαταστάσεις της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ, σημειώθηκαν μία σειρά από περιστατικά που παραβίασαν ευθέως την υποχρέωση ενεργούς συνεργασίας της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ, τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και ύστερα από τηνολοκλήρωση του ελέγχου της διεξαγόμενης έρευνας.

Περαιτέρω, το φυσικό πρόσωπο παρεμπόδισε τον επιτόπιο έλεγχο στις εγκαταστάσεις της εν λόγω εταιρείας, ιδίως με την απομάκρυνση ορισμένων εγγράφων/στοιχείων, με αποτέλεσμα οι ελεγκτές της ΓΔΑ να ολοκληρώσουν την επιτόπια έρευνα έχοντας συλλέξει ένα μέρος του συνόλου των στοιχείων και αρχείων, τα οποία είχαν καταρχήν συγκεντρώσει στις εγκαταστάσεις της ελεγχόμενης, συμπεριφορά δυνάμενη να έχει συνέπειες στην αποτελεσματικότητα του ελέγχου».

Διαβάστε επίσης

ΣΚΑΪ: Μαύρη γάτα «εισέβαλε» στο πλατό την ώρα που μιλούσε ο Νίκος Φίλης – Η αντίδραση των παρουσιαστών (video)

Ταινίες πρώτης προβολής: Η πολυαναμενόμενη ταινία «Οι Αναλώσιμοι 4» τώρα στους κινηματογράφους  

ΗΠΑ: Κοντά σε συμφωνία συγγραφείς και παραγωγοί – Προς λήξη η απεργία στο Χόλιγουντ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58