search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:31
MENU CLOSE

Κριμαία: Πυραυλικό πλήγμα της Ουκρανίας στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας (Videos)

22.09.2023 16:13
crimea ekrixi

Η Ουκρανία εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας που βρίσκεται στη Σεβαστούπολη, τη μεγαλύτερη πόλη στην χερσόνησο της Κριμαίας, η οποία προσαρτήθηκε στη Ρωσία το 2014.

Το ρωσικό κρατικό μέσο TASS ανέφερε ότι τα συντρίμμια «σκορπίστηκαν εκατοντάδες μέτρα» μετά την επίθεση με πυραύλους. Το TASS έκανε λόγο για μεγάλο αριθμό ασθενοφόρων που κατευθυνόταν προς το σημείο της επίθεσης. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας στρατιωτικός.

Η Κριμαία δέχθηκε στη συνέχεια μια «πρωτοφανή» κυβερνοεπίθεση.

«Πρωτοφανής κυβερνοεπίθεση κατά παρόχων του διαδικτύου στην Κριμαία. Βρισκόμαστε στη διαδικασία αποκατάστασης των διακοπών του διαδικτύου στη χερσόνησο», δήλωσε στο Telegram ο Όλεγκ Κριουτσκό, σύμβουλος του ηγέτη που εγκατέστησε η Ρωσία στη χερσόνησο, χωρίς ωστόσο να αναφέρει αν η κυβερνοεπίθεση αυτή συνδέεται άμεσα με τα πλήγματα.

Τουλάχιστον ένας πύραυλος έπληξε σήμερα το αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στο κριμαϊκό λιμάνι της Σεβαστούπολης, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης Μιχαήλ Ραζνοζάγεφ στο Telegram.

Ο Ραζνοζάγεφ δήλωσε ότι είναι πιθανό και δεύτερο πλήγμα και κάλεσε τους κατοίκους να αποφύγουν το κέντρο της πόλης όπου βρίσκεται το αρχηγείο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Διαβάστε επίσης:

Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν 35 άτομα από πανεπιστήμιο

Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Πόσο κοστίζει η απίστευτης αξίας συλλογή έργων τέχνης του μεγιστάνα – «Γεμίζεις ένα μουσείο»

HΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν δημιούργησε νέα υπηρεσία πρόληψης της βίας από τα πυροβόλα όπλα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:31