search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 11:53
MENU CLOSE

«ΣΥΡΙΖΑ WAR»: Από τη χαμένη λέξη του Κασσελάκη για τo ψευδοκράτος ως την αφωνία της Αχτσιόγλου για τα 12 μίλια (video)

22.09.2023 10:29
axtsioglou_kasselakis_new

Δεν είναι και το φόρτε των υποψήφιων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ τα εθνικά θέματα.

Έτσι κι αλλιώς σε μία τέτοια μάχη λίγων ημερών, η ουσιαστική και σε βάθος πολιτική συζήτηση και αντιπαράθεση δύσκολα βρίσκει θέση, καθώς υποτίθεται υπάρχει συμφωνία στο γενικό πλαίσιο (αλίμονο) και αναζητούνται άλλα κριτήρια που θα καθορίσουν την ψήφο των μελών και την έκβαση της αναμέτρησης.

Επιπλέον οι υποψήφιοι είναι εμφανώς κουρασμένοι – την περασμένη νύχτα την πέρασαν κάνοντας video και δηλώσεις – και ενίοτε ως και αποσυντονισμένοι.

Δεν είναι δυνατόν για παράδειγμα, ούτε ο Στέφανος Κασσελάκης να μην έχει καθαρή θέση απέναντι στο ψευδοκράτος, όπως κάθε Έλληνας, ούτε η Έφη Αχτσιόγλου να παρακάμπτει και να υποβαθμίζει το μείζον θέμα της εξωτερικής πολιτικής για το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια.

Προφανώς και έχουν και καθαρή θέση και άποψη επ’ αυτών των κρίσιμων ζητημάτων.

Κι όμως. Στη δημόσια έκφραση και μέσα στον αλαλαγμό των αδιάκοπων συγκρούσεων τα πράγματα δεν ελέγχονται.

Ο μεν πρώτος, δεν βρήκε αμέσως τη λέξη «ψευδοκράτος», όταν ρωτήθηκε για το Κυπριακό σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση και πάνω στο χαμό μίας συγκέντρωσης στο Αιγάλεω, ενώ η κυρία Αχτσιόγλου δύο μέρες νωρίτερα παράκαμψε, μάλλον από υπερβολικό άγχος εν μέσω πίεσης σε μία συνέντευξη, την ερώτηση για τα 12 μίλια, παρότι της την απηύθυναν δύο φορές.

Η λυσσαλέα μάχη, στα όρια της εμφύλιας κομματικής σύρραξης έχει εμφανώς εξοντώσει και τους δύο της τελικής φάσης για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αφωνία της Έφης Αχτσιόγλου για τα 12 μίλια και η πρόσκληση στον Κασσελάκη να ανακαλέσει για το ψευδοκράτος:

Το… «σαρδάμ» του Κασσελάκη για το ψευδοκράτος και το «διορθωτικό» βίντεο:

Νάσος Ηλιόπουλος: Δεν ήταν λεκτικό λάθος αλλά άγνοια

Θέση για την φράση «κρατίδιό τους» που χρησιμοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης για τα Κατεχόμενα πήρε και ο Νάσος Ηλιόπουλος. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (22/9) στο Open, συμφώνησε με την άποψη της Έφης Αχτσιόγλου τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν ήταν λεκτικό λάθος αλλά περισσότερο στο πεδίο αυτό που θα λέγαμε άγνοια».

«Και είναι βαθιά προβληματικό για τέτοια ζητήματα και όχι για ένα τεχνικό όπως το Ε3 στην Εργάνη. Όταν για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα λες το “κρατίδιό τους” πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι γλωσσικό λάθος», πρόσθεσε σημειώνοντας παράλληλα πως κατανοεί ότι «πολλοί μπορούν να κάνουν ένα λεκτικό λάθος».

Δαιβάστε επίσης:

Εργασιακό νομοσχέδιο: Σήμερα η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή

Κασσελάκης: Οι «10 συν 1» επιτελείς του φαβορί για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι είναι και τι αρμοδιότητες έχουν

Συνεχίζεται η κόντρα Γεωργιάδη με ΚΚΕ: «Από 350.000 δημοσίους υπαλλήλους απήργησαν 100» – «Θα σας κάνουμε ρόμπα» η απάντηση Παφίλη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 11:53