search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 13:27
MENU CLOSE

Καιρός: «Καμπανάκι» Καλλιάνου για Θεσσαλία – «Αναμένονται πάνω από 200 mm βροχής»  

23.09.2023 17:07
8essalia

Για μεγάλα ύψη βροχής στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας κάνει λόγο σε ανάρτησή του στα social media ο μετεωρολόγος του Mega Γιάννης Καλλιάνος.

Όπως αναφέρει, το «σύστημα» που θα δώσει βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας θα διαρκέσει από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη (28/09).

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Μοντέλου Πρόγνωσης (ECMWF) που αφορούν στον αθροιστικά ύψη νερού που θα σημειωθούν στην επικράτεια από τις βροχές του προσεχούς 4-ημέρου, η κακοκαιρία θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας πλην των περισσοτέρων τμημάτων της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και του Ανατολικού και Νότιοανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με το Γιάννη Καλλιάνο, τα προγνωστικά στοιχεία εμένουν στο σενάριο ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν δυστυχώς στη Θεσσαλία και μάλιστα κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα της αλλά και στο Πήλιο. Εκεί αναμένονται και πάνω από 200 mm βροχής κατά τη διάρκεια της προσεχούς κακοκαιρίας.

Πέραν της Θεσσαλίας που πιθανότατα θα δεχθεί τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, φαίνεται ότι θα επηρεαστούν επίσης με μεγάλα ύψη βροχής και τμήματα της Βόρειας Εύβοιας, των δυτικών Σποράδων και της κεντρικής Στερεάς.

Τι προβλέπει για την Αττική

Στην Αττική αναμένονται σχεδόν γενικευμένες βροχές ή και καταιγίδες κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη (διότι Δευτέρα και Τρίτη θα είναι πολύ τοπικές). «Δεν διαφαίνεται όμως κατά την προσωπική μου άποψη κανένας κίνδυνος. Τοπικά μπορεί να έχουμε κάποιες ισχυρές βροχές αλλά δεν θα έχουν εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια».

«Θα είναι μια κακοκαιρία, όχι τόσο σφοδρή όπως η Daniel, αλλά που όμως μπορεί και πάλι να δημιουργήσει προβλήματα, και ειδικά στη Θεσσαλία που τα εδάφη είναι πολύ κορεσμένα και δεν μπορούν να δεχτούν παραπάνω ύψη βροχής διότι και λίγα ακόμα χιλιοστά θα οδηγήσουν σε εκ νέου πλημμυρικά φαινόμενα, δυστυχώς», συμπληρώνει ο μετεωρολόγος.

Τι λέει για την κόντρα των μετεωρολόγων

Τέλος, αναφερόμενος στην κόντρα των μετεωρολόγων επισημαίνει: «Δεν με αφορά αν υπήρξε. Αυτά πάντα θα υπάρχουν. Πάντα κάποιοι θα νιώθουν άσχημα αν πέφτουν έξω και θα προσπαθούν να δικαιολογηθούν και κάποιοι όταν “πιάνουν” την τάση από νωρίς θα πανηγυρίζουν. Και καλά θα κάνουν. Το θέμα δεν είναι αυτό, το θέμα είναι να ενημερώνεται σωστά και έγκαιρα ο κόσμος διότι η πρόγνωση του καιρού από δημόσια πρόσωπα πρέπει να είναι και σοβαρή αλλά και έγκαιρη».

Διαβάστε επίσης:

Φαρμακεία: Έρχεται ειδική εφαρμογή για τις εφημερίες στην Αττική – Πώς θα λειτουργεί

Πολιτική Προστασία: Νέα σύσκεψη την Κυριακή ενόψει της κακοκαιρίας

Θήβα: Λίγο μετά την απογείωση κατέπεσε το αεροσκάφος – Νέα στοιχεία για την τραγωδία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 13:20