search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:21
MENU CLOSE

Κακοκαιρία Elias: Μήνυμα του 112 στο Ξυλόκαστρο – Σοβαρά προβλήματα στη δυτική Πελοπόννησο

25.09.2023 21:41
korinthos-new

Ξεκίνησε την επέλασή της η κακοκαιρία Elias σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας και ήδη τα πρώτα προβλήματα καταγράφηκαν στα δυτικά της χώρας.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους του Ξυλοκαστρου προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) στην περιοχή τους.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Το μεσημέρι της Δευτέρας (25/9) σημειώθηκαν έντονες βροχές και ισχυρή χαλαζόπτωση σε Αχαΐα και Κορινθία, καθώς το φαινόμενο κινείται ανατολικά.

Η έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσε κατολισθήσεις στην περιοχή που κάηκε το καλοκαίρι, με συνέπεια να διακοπεί για λίγη ώρα η κυκλοφορία από τα διόδια Ελαιώνα έως τον κόμβο Καλαβρύτων στη νέα Εθνική Οδό, με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Τελικά, λίγο αργότερα η κυκλοφορία στο αριστερό ρεύμα άνοιξε. Εκατοντάδες οδηγοί έμειναν ακινητοποιημένοι στα οχήματά τους.

Mεγάλες ζημιές από το χαλάζι στα ορεινά των Καλαβρύτων

Στο Αίγιο και τα χωριά Λαμπίρι και Κάτω Κλειτορία τα φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα έντονα, ενώ το χαλάζι έφτασε σε ορισμένες περιπτώσεις σε μέγεθος όσο ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ.

Στα ορεινά των Καλαβρύτων, στο Μάνεσι, στο Κρυονέρι και στον Μπούμπουκα, το χαλάζι είχε το μέγεθος καρυδιού. Οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι μεγάλες, αφού έσπασαν παρμπρίζ αυτοκινήτων, ηλιακοί θερμοσίφωνες και κεραμίδια στις σκεπές των σπιτιών.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός για την κακοκαιρία Elias: Αγωνία στην «πληγωμένη» Θεσσαλία – Απελπισμένοι οι κάτοικοι, σε επιφυλακή στρατός και πυροσβεστική

Θεσσαλία – κακοκαιρία Daniel: Στο 75% η αποκομιδή των νεκρών ζώων

Άγριος ξυλοδαρμός 13χρονης μαθήτριας στη Ρόδο – Σοκαριστικό βίντεο με τη συμπλοκή των ανηλίκων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:20