search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 08:41
MENU CLOSE

Ολυμπία Οδός: Από το ρεύμα προς Πάτρα η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα στο ύψος του Αιγίου λόγω κατολισθήσεων

25.09.2023 18:33
ethniki odos aigio 99- new

Προβλήματα στην κυκλοφορία  επί της Νέας και της Παλαιάς Εθνικής Οδούστο ύψος του Ελαιώνα Αιγιαλείας, λόγω κατολισθήσεων στις καμένες περιοχές του καλοκαιριού.

Λόγω κατολισθήσεων διακόπηκε νωρίτερα η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα. Για λίγη ώρα η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε από μια λωρίδα κυκλοφορίας όταν μηχανήματα της Ολυμπίας Οδού κατάφεραν να καθαρίσουν μέρος του οδοστρώματος, αλλά στη συνέχεια και πάλι διακόπηκε.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η τροχαία προχώρησε σε αμφιδρόμηση του ρεύματος προς Πάτρα έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι οδηγοί και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Οι υπεύθυνοι της Ολυμπίας Οδού εκτιμούν ότι επειδή είναι βράδυ και η κυκλοφορία είναι χαμηλή δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Επίσης δεν υπάρχουν ζημιές στο οδικό δίκτυο. Η αμφιδρόμηση έγινε από τον σταθμό διοδίων του Ελαιώνα στο 163,5 χλμ έως και το 160,6 χλμ. Οι οδηγοί πρέπει να διέρχονται με πολύ χαμηλές ταχύτητες και να συμμορφώνονται στην οδική σήμανση που έχει τοποθετηθεί.


Νωρίτερα, εκατοντάδες οδηγοί έμειναν ακινητοποιημένοι στα οχήματά τους. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν πέσει φερτά υλικά στο 163ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού.

H κυκλοφορία διακόπηκε στα διόδια Ελαιώνα μέχρι τον κόμβο Καλαβρύτων στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα.

Σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό η τροχαία προχωρησε σε αναστροφή των οχημάτων προς Πάτρα, και εκτροπή της κυκλοφορίας στην παλαιά Εθνική, προκειμένου να κάνουν μια παράκαμψη από το Αίγιο μέχρι τα Καλάβρυτα για να ξαναμπούν στην Εθνική.

Προβλήματα στην κυκλοφορία έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία και στην παλαιά Εθνική Οδό, επίσης στο ύψος του Ελαιώνα, λόγω των κατολισθήσεων και των φερτών υλικών από τα ορμητικά νερά.

Μηχανήματα της Περιφέρειας σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγιαλείας πηγαίνουν στο σημείο για να απομακρύνουν τα φερτά υλικά.

Νωρίτερα προβλήματα παρατηρηθήκαν στην κυκλοφορία στην Πατρών – Αθηνών, στο ύψος των Σελιανίτικων Αχαΐας, καθώς έπεφτε χαλάζι.

Χαλαζόπτωση καταγράφηκε νωρίς το απόγευμα σε περιοχές της Κορίνθιας, της Αχαΐας και της Αρκαδίας. Η έντονη βροχόπτωση και το χαλάζι στην Κλειτορία Καλαβρύτων εκτιμάται ότι προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στις καλλιέργειες.

Παράλληλα, δρομολόγιο του Οδοντωτού από το Διακοπτό για τα Καλάβρυτα, επέστρεψε στο Διακοπτό, λόγω φόβου κατολισθήσεων καθώς σημειώνεται σφοδρή βροχόπτωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ίδιο σημείο είχε γίνει πάλι κατολίσθηση όταν είχε «χτυπήσει» η κακοκαιρία Daniel.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Elias: «Άσπρισαν» τα Καλάβρυτα, σφοδρή χαλαζόπτωση – Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες

Πάτρα: Σοκαριστικό βίντεο λίγα λεπτά μετά το πολύνεκρο τροχαίο – Πώς έγινε το συμβάν

Υπουργείο Υγείας: Εγκύκλιος για εντατικούς ελέγχους στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 08:40