search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:48
MENU CLOSE

Υπουργείο Υγείας: Εγκύκλιος για εντατικούς ελέγχους στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλίας

25.09.2023 15:00
ypourgeio ygeias

Εγκύκλιο για τον καθαρισμό των σχολικών εγκαταστάσεων, δημόσιων και ιδιωτικών και την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας εξέδωσε το υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να διενεργήσουν έκτακτους υγειονομικούς ελέγχους και να δώσουν οδηγίες προκειμένου «να ξεκινήσει η  λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των ειδικών κατηγοριών, ημερήσια και νυχτερινά, δημόσια και ιδιωτικά, στους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς, δημόσιους και ιδιωτικούς, στις σχολές μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ιδιωτικές και δημόσιες και στις πανεπιστημιακές σχολές στις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες πλημμύρες».

Αναλυτικά, όπως αναφέρει η εγκύκλιος που υπογράφει η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Φωφώ Καλύβα, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην καθαριότητα των εξωτερικών και εσωτερικών, όπως προαύλιοι χώροι, τυχόν παιδικές χαρές-παιχνίδια, αίθουσες διδασκαλίας, αποχωρητήρια, αίθουσες διδασκόντων, γυμναστήρια, κυλικεία, τραπεζαρίες, εστιατόρια, κ.λ.π.

Οι διευθύνσεις των εκπαιδευτηρίων πρέπει να μεριμνούν για την γενικότερη τήρηση της καθαριότητας όλων των χώρων:

  • τον ανεφοδιασμό των αποχωρητηρίων με χαρτί, σαπούνι, αντισηπτικό διάλυμα,
  • την τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων,
  • την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων,
  • τον τακτικό και επαρκή αερισμό όλων των χώρων, ούτως ώστε ο σχολικός πληθυσμός να δραστηριοποιείται σε υγιεινό περιβάλλον και να αποφεύγεται η δημιουργία ανθυγιεινών εστιών.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται, επίσης, στα κυλικεία των σχολείων, στις καντίνες (σταθερές), στους αυτόματους πωλητές τροφίμων και ποτών και στους χώρους εστίασης των σχολείων, προκειμένου να διαπιστώνεται η τήρηση των όρων και των προϋποθέσεων των σχετικών Υγειονομικών Διατάξεων και εγκυκλίων.

Κρίνεται σκόπιμο να διεξάγονται Υγειονομικοί έλεγχοι και στις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, που λειτουργούν γύρω και σε μικρή απόσταση από τα σχολικά συγκροτήματα.

Μάλιστα, όπως υπογραμμίζεται στην εγκύκλιο, η Περιφέρεια μεριμνά στις περιπτώσεις όπου το νερό δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, τα σχολεία/εκπαιδευτικά ιδρύματα να έχουν κλειστές τις βρύσες και να γίνεται διανομή εμφιαλωμένου νερού για τις ανάγκες των παιδιών/μαθητών.

Η εγκύκλιος

Διαβάστε επίσης:

Αθηνά Λινού: Υποεκτιμώνται τα κρούσματα λεπτοσπείρωσης – Δεν έχει δοθεί προληπτική αγωγή στον πληθυσμό της Θεσσαλίας

Τα οστά παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία μας – Δείτε πώς να τα διατηρήσετε δυνατά

Ποιο φρούτο προστατεύει την καρδιά και βελτιώνει τη μνήμη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:47