search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:45
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιατί και πώς ναρκοθετεί την δυτική πολιτική των αντιρωσικών κυρώσεων ο Όρμπαν

26.09.2023 06:06
orban ouggaria 887- new

Η Ουγγαρία δεν πρόκειται να υποστηρίξει την Ουκρανία σε κανένα θέμα σε διεθνές επίπεδο εάν «η Ουκρανία δεν αποκαταστήσει τα δικαιώματα της εθνικής κοινότητας των Ούγγρων στο έδαφός της» διεμήνυσε από του βήματος του ουγγρικού κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός της χώρας, Βίκτορ Όρμπαν, βάζοντας ακόμα μία νάρκη στην πολιτική της ΕΕ έναντι της ουκρανικής κρίσης.

Πρόκειται για άλλο ένα συγκρουσιακό βήμα από την πλευρά του Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος αυτή τη φορά επικαλείται τα δικαιώματα των περίπου 150.000 Ούγγρων της Ουκρανίας. Η ουκρανική κυβέρνηση ενέκρινε νόμο το 2017 που περιορίζει την χρησιμοποίηση μειονοτικών γλωσσών στα σχολεία και έτσι οι Ούγγροι της Ουκρανίας δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν την γλώσσα τους στο πλαίσιο του ουκρανικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Είναι μια διαμάχη μεταξύ Βουδαπέστης και Κιέβου που πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω, αλλά με την επίκληση του συγκεκριμένου προβλήματος στην δεδομένη συγκυρία ο Βίκτορ Όρμπαν επιβεβαιώνει τη φήμη του ως «ταραχοποιός» της Ευρώπης και στέλνει ένα μήνυμα που προκαλεί ανησυχία στις Βρυξέλλες και στην Ουάσινγκτον.

Ο Όρμπαν αρνείται να διακόψει τις σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, παρά τις πιέσεις που δέχεται από τις Βρυξέλλες και παρόλο που με το ένα πόδι βρίσκεται στο δυτικό στρατόπεδο. Με το άλλο ο Όρμπαν πατάει στην κοινή βάρκα της Κίνας, της Ρωσίας και της Τουρκίας, τις οποίες θεωρεί ως υπερδυνάμεις του μέλλοντος. Γι αυτό ο Όρμπαν φροντίζει να παρέχει στρατηγικές υπηρεσίες στον Πούτιν μέσω παρεμβάσεων όπως αυτή που έκανε επικαλούμενος τα δικαιώματα των Ούγγρων της Ουκρανίας.

Το ερώτημα είναι πότε και υπό ποιες συνθήκες ο Όρμπαν θα κάνει πίσω ή μέχρι που είναι αποφασισμένος να τραβήξει το σκοινί στην αντιπαράθεση με το Κίεβο.

Ερώτημα που αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον λαμβάνοντας υπόψη ότι στο «άρμα Όρμπαν» δείχνουν έτοιμοι να προσδεθούν άλλες δύο χώρες από την ανατολική Ευρώπη- η Πολωνία και η Σλοβακία, που έστειλαν ήδη μηνύματα ανυπακοής στην πολιτική των κυρώσεων κατά του Κρεμλίνου, που επιβάλλεται από την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες.

Διαβάστε επίσης:

Ιταλο-γερμανικός «πόλεμος» για τους μετανάστες και τις ΜΚΟ

Καμία πιθανότητα συμφιλίωσης Χάρι – Ουίλιαμ

Osiris-Rex: Γιατί είναι τόσο σημαντική η επιστροφή των δειγμάτων του αστεροειδή Μπενού – Ο ρόλος του Μπράιαν Μέι των Queen (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:45