search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 17:05
MENU CLOSE

«Καμπανάκι» για έξαρση ιώσεων και κορωνοϊού – Τα μέτρα προστασίας που συστήνουν οι γιατροί

27.09.2023 21:14
ftarnisma1
pixabay

Σε έξαρση οι ιώσεις και οι εποχιακές λοιμώξεις μετά το άνοιγμα των σχολείων. Η ανάγκη για σχολαστική τήρηση των μέσων προφύλαξης, τόσο από τον κορωνοϊό όσο και τις υπόλοιπες εποχικές λοιμώξεις τονίστηκε στο πλαίσιο της σύσκεψης της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής που συγκάλεσε σήμερα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης. Τι αναφέρθηκε για τη Θεσσαλία.

Οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη εμβολιασμού με τα διαθέσιμα εμβόλια, το επικαιροποιημένο εμβόλιο, για τον SARS-Cov-2 που αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα, για τον πνευμονιόκκοκο, τη γρίπη, τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό και τον έρπητα ζωστήρα.

Εκφράστηκε η ανησυχία για τη διασπορά του κορωνοιού που εξακολουθεί να βάζει σε κίνδυνο ειδικά, τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Όπως επισημάνθηκε αυτή την περίοδο έχουν παράλληλα, έξαρση και άλλες εποχικές ιώσεις για αυτό και θα πρέπει να τηρούνται σχολαστικά τα μέτρα προφύλαξης.

Θεσσαλία: Σε ετοιμότητα η Ομάδα ‘Αμεσης Δράσης και το ασθενοφόρο του ΙΣΑ

Οι συμμετέχοντας εξέφρασαν επίσης την ανησυχία τους για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και τόνισαν την ανάγκη της υγειονομικής θωράκισης και της ενημέρωσης των πολιτών, ενόψει της χειμερινής περιόδου που αναμένονται μεγάλες βροχοπτώσεις. Παραμένει σε ετοιμότητα η Ομάδα ‘Αμεσης Δράσης και το ασθενοφόρο του ΙΣΑ που έδρασαν και κατά τις τελευταίες καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότ συνολικά έχουν καταγραφεί το τελευταίο 24ωρο 1219 προσελεύσεις στα ΤΕΠ των μονάδων υγείας, εκ των οποίων 28 με λοίμωξη του γαστρεντερικού συστήματος και 97 με λοίμωξη του αναπνευστικού. Στα πέντε τα επιβεβαιωμένα κρούσματα λεπτοσπείρωσης σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση για τη Θεσσαλία που μετρά τις πληγές της από την κακοκαιρία Daniel ενώ δοκιμάζεται ξανά από την κακοκαιρία Elias.

«Διανύουμε περίοδο έξαρσης του κορωνοιού και άλλων ιώσεων του αναπνευστικού που μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία, ειδικά των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Είναι πολύ σημαντικό αφενός, η σχολαστική τήρηση των μέτρων προφύλαξης και αφετέρου, η αξιοποίηση των όπλων που διαθέτει η επιστήμη, των εμβολίων και των αντιικών φαρμάκων, για αυτό ο πολίτης πρέπει να απευθυνθεί εγκαίρως στο θεράποντα ιατρό του», τονίζει από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Διαβάστε επίσης:

Τη δημιουργία Εθνικού Δικτύου 17 Μονάδων Εγκεφαλικών ανακοίνωσε ο Χρυσοχοΐδης

Θεσσαλία: Πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα λεπτοσπείρωσης – Υπό διερεύνηση δεκαεφτά

Αρθρίτιδα: 5 μπαχαρικά που μειώνουν τη φλεγμονή και «εξουδετερώνουν» τον πόνο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 17:05