search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:31
MENU CLOSE

Αντίδραση του νοσοκομείου «Μεταξά» στην καταγγελία της ΟΕΝΓΕ για εξιτήριο ασθενούς πριν το χειρουργείο

28.09.2023 21:06
NOSOKOMEIO_METAKSA
Eurokinissi

Την έντονη αντίδραση του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά» προκάλεσαν δημοσιεύματα, μετά τη σημερινή καταγγελία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αναφορικά με ασθενή που πήρε εξιτήριο πριν το χειρουργείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ογκολογικού Νοσοκομείου που υπογραφεί ο αναπληρωτής Διοικητής Σαράντος Ευσταθόπουλος, η επέμβαση δεν αναβλήθηκε «λόγω αδυναμίας καρδιολογικής υποστήριξης», όπως αναφέρει η καταγγελία της ΟΕΝΓΕ, αλλά διότι «το χειρουργείο είναι ρομποτικό και οι θεράποντες γιατροί έκριναν ότι ο ασθενής έπρεπε να υποβληθεί σε μια εξειδικευμένη εξέταση (μελέτη ύπνου), που πραγματοποιείται μόνο σε τρία νοσοκομεία της Αττικής».

Τα νοσοκομεία αυτά είναι το Τζάνειο, το Σωτήρια και το Ευγενίδειο όπως έγραψε νωρίτερα σήμερα topontiki.gr. Ο ασθενής ενημερώθηκε ότι μόλις υποβληθεί στην μελέτη ύπνου, το ρομποτικό χειρουργείο θα γίνει χωρίς καθυστέρηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ογκολογικού Νοσοκομείου αναφέρει: «Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στη ματαίωση χειρουργείου στο Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» λόγω αδυναμίας καρδιολογικής υποστήριξης ασθενούς, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε τα εξής: Ο ασθενής για τον οποίο γίνεται λόγος, υποβλήθηκε σε πλήρη προεγχειρητικό έλεγχο, συμπεριλαμβανομένων καρδιολογικής και πνευμονολογικής εκτίμησης. Δεδομένου ότι επρόκειτο για ρομποτική χειρουργική επέμβαση, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην πνευμονολογική εκτίμηση, λόγω της ιδιαίτερης στάσης του σώματος που λαμβάνουν οι ασθενείς κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Ο ασθενής κρίθηκε ως υψηλού κινδύνου από τους πνευμονολόγους του Νοσοκομείου Μεταξά (άπνοιες) και για αυτό του δόθηκαν συστάσεις για διενέργεια εξειδικευμένης εξέτασης (μελέτη ύπνου) η οποία διενεργείται σε συγκεκριμένα Νοσηλευτικά Ιδρύματα.

Παράλληλα, τονίστηκε στον ασθενή ότι δε θα χάσει τη σειρά του στη λίστα χειρουργείου του Νοσοκομείου Μεταξά και εφόσον μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης δοθεί το πράσινο φως, θα ενταχθεί κατά προτεραιότητα στο πρόγραμμα χειρουργείου.

Σημειώνεται ότι ο ασθενής είναι περιπατητικός σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και δεν προκύπτει ο παραμικρός κίνδυνος για την ασφάλειά του από τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, ούτε από την ολίγων ημερών αναβολή του χειρουργείου, που προέκυψε για ιατρικούς λόγους, με μοναδικό γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας του και της ομαλής αφύπνισης μετά τη χειρουργική επέμβαση».

Διαβάστε επίσης:

Μεταξά: Υποβολιμαίο θέμα η καταγγελία ότι έδιωξαν ασθενή λίγο πριν το χειρουργείο

Υπουργείο Υγείας: Ταυτόχρονα το εμβόλιο γρίπης και Covid-19 – Ποιοι συστήνεται να το κάνουν

Κορωνοϊός: 35 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα – 33 διασωληνωμένοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:30