search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:28
MENU CLOSE

Μεταξά: Ξύπνησαν ασθενή πάνω στο χειρουργικό τραπέζι εξαιτίας βλάβης στο σύστημα εξαερισμού (video)

15.09.2023 11:19
nosokomeio-metaxa_1509_1920-1080_new

Ξύπνησαν 52χρονη ασθενή πάνω στο χειρουργικό τραπέζι πριν την επέμβαση γιατί υπήρχε βλάβη στο σύστημα εξαερισμού του χειρουργείου! Το αδιανόητο αυτό περιστατικό έγινε χθες το πρωί στο πολύπαθο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Μεταξά». Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες εβδομάδες μετά από εντολή του υπουργού Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης καρατομήθηκε ο Διοικητής του, ο όποιος εμπλέκεται σε οικονομικό σκάνδαλο συμφώνα με πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι γιατροί είχαν ετοιμάσει την ασθενή για ένα εξαιρετικά σοβαρό χειρουργείο διάρκειας 6 ωρών. Η 52χρονη είχε λάβει ολική αναισθησία και έμπειρη η ιατρική ομάδα  ήταν έτοιμη να ξεκινήσει την επέμβαση, όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι υπήρχε βλάβη στο σύστημα κλιματισμού.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι τεχνικοί για να αποκαταστήσουν τη ζημιά, όμως τελικά το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο. Μετά από μια ώρα, εξαιτίας της μειωμένης ποσότητας οξυγόνου στον κλειστό χώρο των χειρουργείων, μία νοσηλεύτρια άρχισε να ζαλίζεται και λίγο έλειψε να χάσει τις αισθήσεις της. Τότε οι γιατροί αναγκάστηκαν να πάρουν τη δύσκολη απόφαση. Διέκοψαν την επέμβαση και ξύπνησαν την ασθενή.

Οι συγγενείς που περίμεναν με αγωνία στο διάδρομο έξω από τη χειρουργική αίθουσα, δεν πίστευαν στα αυτιά τους με την εξήγηση που τους έδωσε ο χειρουργός για την αναβολή της επέμβασης, ωστόσο έδειξαν κατανόηση.

Αμέσως ενημερώθηκε η διοίκηση και ο εκτελών χρέη Διοικητή -αναπληρωτής Διοικητής Σαράντος Ευσταθόπουλος– διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητής Εξέτασης (ΕΔΕ).

Να σημειωθεί ότι η επέμβαση έγινε σήμερα το πρωί κανονικά, όπως είπε στο to pontiki.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός: «Αυτά τα προβλήματα προκαλούνται εξαιτίας της υποχρηματοδότησης. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη των νοσοκομείων είναι 1,2 δις ευρώ. Είναι διαλυμένα τα νοσοκομεία μας, πέφτουν σοφάδες. Δεν μπορούν να αλλάξουν μια βίδα. Η γυναίκα υποβλήθηκε σήμερα σε επέμβαση, σε άλλη χειρουργική αίθουσα, γιατί η βλάβη στο σύστημα κλιματισμού, ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί».

Σημειώνεται ότι από τις έξι χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου Μεταξά οι 3 είναι κλειστές λογω έλλειψης προσωπικού.

Πληροφορίες και για ακάθαρτα νερά – διάψευση από το νοσοκομείο

Οι διαλυμένες υποδομές του Νοσοκομείου, αναφέρουν άλλες πληροφορίες, προκάλεσαν την προηγούμενη εβδομάδα ένα ακόμη απαράδεκτο περιστατικό. Σύμφωνα πάντα με αυτές τις πηγές, πλημμύρισε με ακάθαρτα νερά το Ακτινολογικό Τμήμα και το Τμήμα Υπερήχων, ενώ εξαιτίας της πεπαλαιωμένης και διαλυμένης υδραυλικής εγκατάστασης πλημμυρίζει συχνά και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Ο διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας Παύλος Σαρώφ μιλώντας στο topontiki.gr δηλώνει ότι δεν ενημερώθηκε ποτέ για ένα τέτοιο περιστατικό και τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν υπήρξε τέτοιο πρόβλημα.

Οι γιατροί και το προσωπικό πάντως είναι αγανακτισμένοι. Δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους σωστά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το καλοκαίρι με τους παρατεταμένους καύσωνες, ασθενείς, γιατροί και όλο το προσωπικό υπέφεραν στους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι δεν υπάρχει αρκετή … πίεση για να δουλέψει σωστά ο κεντρικός κλιματισμός

Η καρατόμηση του πρώην διοικητή και τα προβλήματα υποδομής του νοσοκομείου

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες εβδομάδες με εντολή του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδης, καρατομήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου. Είχαν προηγηθεί σοβαρές καταγγελίες από το Σύλλογο Εργαζομένων του θεραπευτηρίου, για κακοδιαχείριση, έλλειψη σε φάρμακα και διατροφής.

Μάλιστα η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει σχετικό πόρισμα όσον αφόρα την κακοδιαχείριση στα οικονομικά του νοσοκομείου.

Διαβάστε επίσης:

Τι να βάζεις στον καφέ σου για να προστατεύσεις το έντερο

Διαβήτης: Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουν οι πάσχοντες

Tι είναι αλλαντίαση και ποια τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της ασθένειας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:28