search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 13:58
MENU CLOSE

O Χρυσοχοΐδης καρατόμησε το διοικητή του «Μεταξά» – Έκρινε μη πειστικές τις εξηγήσεις του για ακύρωση χημειοθεραπείας ασθενούς

05.09.2023 21:15
nosokomeio metaxa 665- new

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύεται από τα καθήκοντά του ο διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά», Χαράλαμπος Τουμπέκης, έπειτα από την ακύρωση χημειοθεραπείας ασθενούς, αλλά και το γενικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα στο πρόγραμμα θεραπειών στο ογκολογικό τμήμα.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, συνεχίζεται παράλληλα η κατεπείγουσα έρευνα για την αναζήτηση ευθυνών στη διοικητική και υγειονομική ιεραρχία του νοσοκομείου, σχετικά με τη δυσλειτουργία που προέκυψε στο πρόγραμμα χημειοθεραπειών του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ο κ. Τουμπέκης είχε κάνει δηλώσεις την Δευτέρα στο topontiki.gr για το δραματικό θέμα που είχε ανακύψει, αλλά προφανώς αυτές οι εξηγήσεις δεν θεωρήθηκαν επαρκείς από τον υπουργό Υγείας.

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων του θεραπευτηρίου «Μεταξά» με ανακοίνωση του είχε καταγγείλει ελλείψεις στα φάρμακα αλλά και προβλήματα στη σίτιση των ασθενών.

Συγκεκριμένα κατήγγειλαν ότι ο προϋπολογισμός για το φάρμακο έχει εξαντληθεί (έχει απομείνει ένα υπόλοιπο 5.000 ευρώ, όταν οι μηνιαίες ανάγκες σε φάρμακα για τους ογκολογικούς ασθενείς φτάνουν τα 3.500.000 ευρώ το μήνα!)

Μάλιστα εξέφρασαν το φόβο ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν ακυρώσεις χημειοθεραπειών και ατελείς φαρμακευτικές αγωγές των νοσηλευομένων ασθενών, καθώς εξαντλείται το στοκ που υπάρχει στο φαρμακευτικό τμήμα.

Αναφορικά με τη σίτιση ο σύλλογος κατήγγειλε ότι στο Τμήμα Διατροφής δεν υπάρχουν χρήματα  με κίνδυνο από την ερχόμενη εβδομάδα να μην μπορούν να σιτιστούν οι ασθενείς.

Ο διοικητής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Χαράλαμπος Τουμπέκης, μιλώντας στο topontiki.gr, είχε διαψεύσει τις καταγγελίες τονίζοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε με τις χημειοθεραπείες ούτε με τη σίτιση και ότι πρόκειται «για παραπληροφόρηση και κακοήθειες».

Αργά χθες το βράδυ με ανακοίνωση της η 2η ΥΠΕ ενημέρωνε ότι αναβλήθηκε μια χημειοθεραπεία ασθενούς που όμως είχε προγραμματιστεί για σήμερα και επιβεβαίωνε ότι δεν τίθεται ζήτημα με τη διατροφή των νοσηλευόμενων. Παράλληλα η ανακοίνωση τόνιζε ότι «Διερευνούνται τα αίτια που προκάλεσαν την αναβολή της θεραπείας και την ταλαιπωρία του ασθενή».

Διαβάστε επίσης:

Άννα Ροκοφύλλου: Ορίστηκε Πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης

Κικίλιας για Daniel: Tο πιο ακραίο φαινόμενο σε ότι αφορά το μέγιστο ύψος βροχής σε ένα 24ωρο

ΕΟΔΥ – Ιός Δυτικού Νείλου: 13 θάνατοι και 100 κρούσματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 13:58