search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 00:36
MENU CLOSE

Νοσοκομείο Μεταξά: Κατεπείγουσα ΕΔΕ για ματαίωση χειρουργείου καρκινοπαθούς ενώ είχε ήδη λάβει νάρκωση

15.09.2023 17:10
nosokomeio metaxa 665- new

Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση αλλά και τη συνδρομή εξειδικευμένης ιδιωτικής εταιρίας ζητάει η Διοίκηση του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Μεταξά», μετά το πρωτοφανές χθεσινό περιστατικό να ξυπνήσουν 52χρονη καρκινοπαθή, που είχε υποβληθεί σε ολική νάρκωση και ήταν έτοιμη για 6ωρο χειρουργείο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου η επέμβαση διεκόπη: «Έχοντας ως πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια της ασθενούς και την εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών διενέργειας της επέμβασης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νοσοκομείου: «Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, ο Διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, οδηγήθηκαν σε ματαίωση προγραμματισμένου πολύωρου χειρουργείου, λόγω έκτακτου τεχνικού προβλήματος στον εξαερισμό της χειρουργικής αίθουσας, το οποίο δεν ήταν εφικτό να διορθωθεί εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση της Τεχνικής Υπηρεσίας, έχοντας ως πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια της ασθενούς και την εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών διενέργειας της επέμβασης. Η ασθενής είχε λάβει νάρκωση, ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο ανάνηψης και με ασφάλεια οδηγήθηκε στο δωμάτιό της, ενώ αυτήν την ώρα διενεργείται κανονικά το χειρουργείο. Το τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε έχει μερικώς αποκατασταθεί από την τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή εξειδικευμένης εταιρίας για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος διέταξε άμεσα κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), την οποία ανέλαβε ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της βλάβης που οδήγησαν σε αναγκαστική ματαίωση του χειρουργείου και εάν ήταν εφικτή η άμεση επιδιόρθωσή της ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία της ασθενούς.»

Μιλώντας στο topontiki.gr ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Παύλος Σαρώφ μας είπε ότι η πολύωρη επέμβαση, που έγινε σήμερα στέφτηκε με επιτυχία και η ασθενής είναι καλά: «Σίγουρα η ασθενής ταλαιπωρήθηκε χθες αλλά δεν κινδύνεψε. Για εμάς ήταν μονόδρομος να αποφασίζουμε να διακόψουμε την επέμβαση, γιατί προέχει πρώτα από όλα η ασφάλεια του ασθενούς».

Διαβάστε επίσης:

Υπουργείο Υγείας: Εγκύκλιος για προετοιμασία των γευμάτων και των συσσιτίων στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε από την Κομισιόν το νέο προσαρμοσμένο εμβόλιο της Moderna

Τι να βάζεις στον καφέ σου για να προστατεύσεις το έντερο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 00:36