search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 17:18
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Μέλη της ΠΓ ζητούν άμεση σύγκληση του οργάνου για το Συνέδριο και θέματα λειτουργίας

29.09.2023 13:19
syriza

Άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ζητούν μέλη της με επιστολή τους προς την Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Ράνια Σβίγκου και τον Αναπληρωτή Γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη αυτά, προερχόμενα από την εσωκομματική αντιπολίτευση, ζητούν την άμεση σύγκληση του οργάνου υπό το νέο πρόεδρο, με στόχο:

-Την συζήτηση για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιπαρατεθεί στην κυβέρνηση και την πολιτική της

-Τον ορισμό χρονοδιαγράμματος για το Συνέδριο με βάση την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Ιουλίου που όριζε Έκτακτο Συνέδριο μετά τις Αυτοδιοικητικές εκλογές και είναι σε ισχύ.

-Θέματα λειτουργίας του κόμματος, με βασικό την υπογράμμιση ότι υπάρχουν όργανα και υπάρχουν θέματα για τα οποία είναι η Πολιτική Γραμματεία που αποφασίζει.

Το τελευταίο απηχεί και την ενόχληση που υπήρξε στο εσωτερικό του κόμματος για το γεγονός ότι κρίσιμες εσωκομματικές διαδικασίες προσδιορίστηκαν από αναρμόδια πρόσωπα. Ο λόγος για την χθεσινή πρωτοβουλία της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου Θεοδώρας Τζάκρη να ανακοινώσει (και μάλιστα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, ούτε καν στους συντάκτες ΣΥΡΙΖΑ) την ημερομηνία σύγκλησης όχι μόνο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής για την οποία αποφασίζει η Πολιτική Γραμματεία. Ειδικότερα αρχικώς δόθηκε η 22η Οκτωβρίου ως ημερομηνία σύγκλησης της ΚΕ, η οποία μετά τις εσωκομματικές αντιδράσεις, σε επίσημο δελτίου τύπου επιχειρήθηκε διόρθωση με την ανάκληση της ημερομηνίας και την αναφορά πως «η ατζέντα και η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής της Κ.Ε. θα οριστεί το επόμενο διάστημα» και πως «απόφαση του Προέδρου είναι να συνεδριάσει η Κ.Ε. αμέσως μετά το πέρας των Αυτοδιοικητικών εκλογών».

Επιπλέον, αντιδρώντας στις φήμες ότι το Συνέδριο θα μετατεθεί αργότερα, την άνοιξη ή σε ακόμη πιο μεγάλο βάθος χρόνου, τα εν λόγω μέλη της Πολιτικής Γραμματείας πιέζουν για προσδιορισμό του συνεδρίου στον προβλεπόμενο από την απόφαση της ΚΕ ορίζοντα. Σε κάθε περίπτωση καλούν την ηγεσία να ανοίξει τα χαρτιά της εδώ και τώρα και όχι μετά από ένα μήνα.

Διαβάστε επίσης:

Ο Στέφανος Κασσελάκης μας ξεναγεί στο γραφείο του στη Βουλή – «Θα τους τρελάνουμε με προτάσεις νόμων» (video)

Γεραπετρίτης για ελληνοτουρκικά: Ζητήματα κυριαρχίας δεν θα τεθούν ποτέ στο τραπέζι 

Όθων Ηλιόπουλος για το ενδεχόμενο παραίτησής του: «Όλα υπό συζήτηση» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 17:10