search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:34
MENU CLOSE

Μωραϊτάκη – Πικρού στο topontiki.gr: «Με τον Νίκο Χαρδαλιά θα πάμε την Αττική μπροστά – Ο κόσμος κουράστηκε να ακούει αναλύσεις»

30.09.2023 11:30
pikrou-new

Η κ. Μωραϊτάκη-Πικρού μίλησε στο topontiki.gr για τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και αναφέρθηκε στους λόγους που την έκαναν να συμπορευτεί με τον Νίκο Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής.

Η κ. Πικρού στάθηκε στο γεγονός ότι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης έχει αυτοδιοικητική εμπειρία 25 χρόνων, αλλά και ότι διαχειρίστηκε κρίσεις με επιτυχία.

Επιπλέον, τόνισε ότι τα ζητήματα που αφορούν στην αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση του Λεκανοπεδίου είναι σε απόλυτη προτεραιότητα, ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ο κόσμος κουράστηκε να ακούει αναλύσεις.

Τέλος, όσον αφορά την ίδια, εστίασε στο γεγονός ότι όραμά της είναι «να μην μένει κανείς μόνος και να δημιουργηθεί ένα δίχτυο αλληλεγγύης και προσφοράς», την ώρα που θα επιθυμούσε την «ένταξη περισσότερων γυναικών στην πολιτική».

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Αρχικά πείτε μας πώς προέκυψε η απόφαση να είστε υποψηφία Περιφερειακή Σύμβουλος στην Αττική στον Κεντρικό Τομέα με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Χαρδαλιά; Είναι μία πρόκληση για εσάς;

«Να προσφέρω στο συνάνθρωπο ήταν και είναι το κέντρο ισορροπίας μου. Όλα αυτά τα χρόνια έχω βρεθεί σε πολλούς Συλλόγους, πάντα ενεργά και πάντα «σηκώνοντας μανίκια», οπότε όταν ήρθε η πρόταση να συμπορευτώ με τον Νίκο Χαρδάλια, με αυτοδιοικητική εμπειρία 25 χρόνων αλλά και τον αποτελεσματικό Υπουργό που διαχειρίστηκε κρίσεις με επιτυχία, τάχτηκα και εγώ με την σειρά μου, ως στρατιώτης για να αλλάξουμε όλοι μαζί την Αττική και να πάει μπροστά. Πρόκληση δεν θα το έλεγα, αλλά καθήκον να θέλω να προσφέρω και να συνεισφέρω και εγώ με την σειρά μου, σε ένα καλύτερο αύριο για όλους».

Τι θα πρέπει να γνωρίζει για εσάς ο κόσμος; Πείτε μας δύο λόγια για την επαγγελματική σας πορεία.

«Είμαι Ελευθερία (Ρίτα) Μωραϊτάκη-Πικρού και μεγάλωσα σ’ ένα σπίτι που οι αξίες της αγάπης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο, ήταν στην καθημερινότητά μας. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Είμαι παντρεμένη με τον πρώην Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξανδρο Μωραϊτάκη, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βύρωνα και στο Παγκράτι, και μαζί έχουμε δύο παιδιά. Σπούδασα στη Βοστώνη και εκεί ολοκλήρωσα και τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Boston University. Στη συνέχεια, πιστοποιήθηκα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως Χρηματιστηριακή Εκπρόσωπος & Σύμβουλος Επενδύσεων. Έκτοτε ανέλαβα θέσεις ευθύνης σε μεγάλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς».

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής είχε μείνει πίσω σε πολλά έργα όπως η αντιπλημμυρική και η αντισεισμική προστασία. Θεωρείτε πώς θα αλλάξει αυτό αν βγει ο κ. Χαρδαλιάς;

«Τα ζητήματα που αφορούν στην αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση του Λεκανοπεδίου είναι απόλυτης προτεραιότητας. Υπάρχουν τα νομοθετικά και χρηματοδοτικά εργαλεία. Χρειάζεται να πάμε με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς και έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο. Ο κόσμος κουράστηκε να ακούει αναλύσεις και παρατηρήσεις, θέλει λύσεις και η αυτοδιοικητική εμπειρία 25 χρόνων του Νίκου Χαρδαλιά θα βοηθήσει στην σωστή κατεύθυνση ώστε να δοθούν λύσεις. Ξέρουμε και μπορούμε να δώσουμε λύσεις».

Ποιο θα είναι το πρώτο μέλημά σας εάν εκλεγείτε; Θέλετε να εστιάσετε την προσοχή σας στην απλή, καθημερινή σύγχρονη Ελληνίδα;

«Θέλω οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς και να απολαμβάνουν ένα καλό βιωτικό επίπεδο ζωής και ταυτόχρονα να γνωρίζουν ότι θα προστατεύσουμε το περιβάλλον και θα είμαστε δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη. Προσωπικά ως γυναίκα και μητέρα με ενδιαφέρει πάρα πολύ να στηρίξω ενεργά,  δράσεις για άνεργες μητέρες, μονογονεϊκές οικογένειες, την τρίτη ηλικία και όλους τους συμπολίτες μου. Όραμά μου είναι να μην είναι κανείς μόνος και να δημιουργηθεί ένα δίχτυο αλληλεγγύης και προσφοράς, όπως αυτό που βλέπουμε σε ευρωπαϊκές πόλεις».

Είστε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΚΑΠΤΥ. Τι ακριβώς κάνει αυτός ο Φορέας και γιατί είναι σημαντικός για την Ελλάδα;

«Πριν 3 χρόνια είχα την τιμή να αναλάβω το ΕΚΑΠΤΥ ως Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, δηλαδή του Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία, ενός φορέα που έχει ως αντικείμενο την πιστοποίηση συστημάτων για όλες τις εταιρείες που εισάγουν, διακινούν, αποθηκεύουν, συντηρούν ή επισκευάζουν ιατροτεχνολογικά προϊόντα. Δηλαδή πρόκειται για τις εταιρείες που είναι προμηθευτές των δημοσίων νοσοκομείων και είναι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ. Όταν ανέλαβα η εταιρία ήταν ελλειμματική. Προερχόμενη λοιπόν από τον ιδιωτικό τομέα, και δε από τον χρηματοπιστωτικό τομέα και πιστοποιημένη στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μαζί με την ομάδα μου στο ΕΚΑΠΤΥ δουλέψαμε με όρους ιδιωτικού τομέα και σύντομα πετύχαμε η εταιρία να γίνει κερδοφόρος και ηγέτιδα στον τομέας της. Συνεπώς οι τρόποι υπάρχουν».

Και μία ερώτηση για το τέλος. Πόσο εύκολο είναι για μια γυναίκα να έχει μία τέτοια θέση ευθύνης; Έχετε αντιμετωπίσει διακρίσεις στον χώρο σας;

«Η ένταξη περισσότερων γυναικών στην πολιτική δεν είναι μόνο θέμα ποικιλομορφίας ή ισότητας των φύλων. Το να μάχονται οι γυναίκες στον πολιτικό στίβο προσθέτει διαφορετικές προοπτικές, εμπειρίες και προτεραιότητες. Οι γυναίκες, κατά μέσο όρο, αντιμετωπίζουν άλλες προκλήσεις σε σύγκριση με τους άνδρες. Όταν έχουμε μια πιο ισορροπημένη εκπροσώπηση στην πολιτική και στην τοπική αυτοδιοίκηση, έχουμε πολιτικές και νομοθεσία που αντικατοπτρίζουν καλύτερα τις ανάγκες και τις ανησυχίες όλων των πολιτών για παράδειγμα ένα αίτημα που ακούω συχνά είναι η ανάγκη για περισσότερα βρεφονηπιαγωγεία. Αντίστοιχα τα ζητήματα που άπτονται στο τομέα των δικαιωμάτων των γυναικών, η φροντίδα των παιδιών, πολιτικές στήριξης της οικογένειας, γονιμότητα- υπογονιμότητα, είναι τομείς στους οποίους οι γυναίκες πολιτικοί έχουν διαδραματίσει ιστορικά καθοριστικό ρόλο.

Επιπλέον, οι ανησυχίες που σχετίζονται με τη βία λόγω φύλου, την ισότητα των αμοιβών και τις διακρίσεις στο χώρο εργασίας αντιμετωπίζονται αποτελεσματικότερα όταν οι γυναίκες βρίσκονται στο τραπέζι των αποφάσεων. Το θέμα είναι να διασφαλίσουμε ότι οι πολιτικές που θα ακολουθηθούν είναι χωρίς αποκλεισμούς και δίκαιες για όλους και όλες μας. Τέλος προσωπικά δεν έχω αντιμετωπίσει διακρίσεις, όμως γνωρίζω ότι αρκετές γυναίκες, έχουν αντιμετωπίσει τέτοια ζητήματα, για αυτό θα σταθώ στο πλάι τους με πράξεις».

*Η Μωραϊτάκη – Πικρού Eλευθερία (Ρίτα), είναι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα Αττικής, «Αττική Μπροστά», Πρόεδρος & Δ.Σ στο ΕΚΑΠΤΥ Α.Ε. Είναι πιστοποιημένη επενδυτική Σύμβουλος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Διακρίνεται για την διαχρονική κοινωνική και εθελοντική προσφορά της. Έχει σπουδές (με τα πτυχία της πιστοποιημένα  από ΔΟΑΤΑΠ), στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με εμφάση τα χρηματοικονομικά με Masters από το Boston University και Bachelor από το Boston College.

Διαβάστε επίσης:

Πάτι Σμιθ: Η ηγερία του punk τιμά τον ποιητή Αρθούρο Ρεμπό στο Παρίσι (Videos)

Κωνσταντίνος Βούλγαρης (Docta): «Η κοινωνία μας βρίσκεται σε πνευματική πτώση – Η trap προωθεί την υποκουλτούρα»

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Το κύκνειο και ακυκλοφόρητο έργο του, για πρώτη φορά στο Ευγενίδειο Πλανητάριο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:32