search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 03:14
MENU CLOSE

Βασιλακόπουλος σε Πολάκη: «θα μπορούσα να σε καλέσω σε επιστημονική “μονομαχία’” για τον κορωνοϊό αλλά»

01.10.2023 09:02
vasilakopoulos

Στον Παύλο Πολάκη απάντησε, μέσω του Mega, ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Το να έχει ο Παύλος αρνητική άποψη για εμένα, το θεωρώ τίτλο τιμής. Ακόμα μεγαλύτερη τιμή που με ανέφερε πριν το όνομα του πρωθυπουργού. Θα μπορούσαν να απαντήσω πως θα μπορούσα να καλέσω τον κ. Πολάκη σε επιστημονική ‘’μονομαχία’’ για τον κορωνοϊό αλλά θεωρώ πως είναι επιστημονικά άοπλος», ανέφερε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Για τη γρίπη

Ο καθηγητής πνευμονολογίας μίλησε στην εκπομπή και για τα εμβόλια της γρίπης. Όπως εξήγησε, το αντιγριπικό εμβόλιο μπορούμε πρακτικά να αρχίσουμε να το κάνουμε αλλά είναι νωρίς.

«Τώρα έχουμε σποραδικά κρούσματα και δεν αναμένεται να έχουμε πολλά. Η ιδιαιτερότητα φέτος είναι πως υπάρχει και ένα καινούριο αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο και απευθύνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες, άνω των 65 ετών. Πρέπει να γίνει συνταγογράφηση γιατί εάν το αφήσουμε ελεύθερο δεν θα υπάρχει για τους ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Κάτω των 65 υπάρχει το κανονικό αντιγριπικό εμβόλιο χωρίς συνταγογράφηση. Για τη γρίπη η καλύτερη περίοδος για να εμβολιαστεί κάποιος είναι μέσα στον Οκτώβριο», επισήμανε.

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος είναι και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δήμου Παλλήνης, μεταξύ άλλων σημείωσε: «Θεωρώ την πολιτική πολύ δύσκολη και ο λόγος που δέχτηκα να συστρατευτώ με τον νυν δήμαρχο ήταν επειδή από όταν πήγα στην Παλλήνη είδα πως γίνεται μία συστηματική δουλειά στις υποδομές. Ένα από τα έργα στη Παλλήνη είναι εκείνο της αποχέτευσης. Το έργο αυτό θα γίνει».

Διαβάστε επίσης:

ΟΑΚΑ: Από τα «καμπανάκια» στο λουκέτο – 10 χρόνια συζητούσαν για τη στατικότητα του στεγάστρου

Άγιος Παντελεήμονας: 74χρονος δολοφόνησε 50χρονο μπροστά στα μάτια της 12χρονης κόρης του

«Race for the Cure»: Ποιοι δρόμοι κλείνουν στο κέντρο της Αθήνας – Πώς θα λειτουργήσουν οι γραμμές 6 και 7 του Τραμ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50