search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 19:52
MENU CLOSE

Εικόνες εγκατάλειψης σε πεζογέφυρα στη Μεσογείων – Μεγάλος κίνδυνος και στη γέφυρα της Νέας Φιλαδέλφειας στον Κηφισό (Photos)

02.10.2023 17:08
gefires-new

Την ώρα που το πρόβλημα στατικότητας που διαπιστώθηκε στο στεγάστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ συνεχίζει και προκαλεί αντιδράσεις, υπάρχουν και άλλα μεγάλα έργα στην Περιφέρεια Αττικής που παρουσιάζουν εικόνες εγκατάλειψης και υπάρχει άμεσος κίνδυνος να προκληθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα.

Πιο συγκεκριμένα, παραδομένη στην φθορά του χρόνου είναι και η πεζογέφυρα Καλατράβα στην συμβολή Μεσογείων και Κατεχάκη. Τα σημάδια εγκατάλειψης, 19 χρόνια μετά την παράδοση του έργου, είναι κάτι περισσότερο από εμφανή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα λάστιχα που ενώνουν τα ξύλα στην πεζογέφυρα έχουν φθαρεί και σε μερικά σημεία έχουν τελείως υποχωρήσει.

Κάτω από την κατασκευή βλέπει κανείς τα λάστιχα να κρέμονται, ενώ αν κοιτάξει κανείς κάτω από την γέφυρα θα δει ότι πολλά ξύλα είναι φθαρμένα.

Σε φωτογραφίες που δημοσίευσε το newsit.gr, πολλά πλακάκια είναι σπασμένα, ενώ σκουριασμένες είναι πολλές από τις υποδοχές σε σημεία που δένουν τα συρματόσχοινα ανάρτησης της πεζογέφυρας.

Αντίστοιχη εικόνα και στον Κηφισό

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα που παρουσιάζεται στη γέφυρα της Νέας Φιλαδέλφειας στον Κηφισό, στην οποία μάλιστα έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία της από τον Μάρτιο 2023 αλλά οι εργασίες ακόμα είναι στο… περίμενε.

Μάλιστα, αρκετοί είναι εκείνοι που συνεχίζουν να τη χρησιμοποιούν αγνοώντας τις οδηγίες και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Οι πολίτες συγκεκριμένα πηδούν πάνω από τα απαγορευτικά που έχουν τοποθετηθεί για να περάσουν στην απέναντι μεριά του Κηφισού.

Αν και από το Μάρτιο του 2023 είναι γνωστό ότι η γέφυρα αντιμετωπίζει προβλήματα με τα σίδερα και τα ετοιμόρροπα τσιμέντα, οι εργασίες αποκατάστασης δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, με τη γέφυρα να αποτελεί κίνδυνο για πεζούς και οδηγούς.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη αστυνομικός για trafficking και βιασμό κατ΄ εξακολούθηση – Πώς εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του

Μαίρη Χρονοπούλου: Ανησυχία για την υγεία της – Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η ηθοποιός

Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στη θαλάσσια περιοχή του Ρίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 19:51