search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 08:33
MENU CLOSE

Συνεχίζονται οι σεισμοί στη Νάπολη: Πόσο πιθανό είναι να εκραγεί το υπερηφαίστειο στην περιοχή

03.10.2023 21:27
napoli_seismos
EMSC

Στους δρόμους βγήκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας οι κάτοικοι στη Νάπολη της Ιταλίας από σεισμική δόνηση. Παρόλο που δεν ήταν ισχυρή, τους τρομοκράτησε. Κοντά τους βρίσκονται τα Φλεγραία Πεδία, το μεγαλύτερο ενεργό υπερηφαίστειο στην Ευρώπη, ηφαίστειο το οποίο οι ειδικοί έχουν τονίσει ότι μπορεί να φέρει και άλλους σεισμούς στο μέλλον.

Ο σεισμός με ένταση 4 βαθμών Ρίχτερ καταγράφηκε στις 22:08 (ώρα Ιταλίας, 23:08 στην Ελλάδα) στα Φλεγραία Πεδία, λίγο έξω από την Νάπολη.

Το εστιακό βάθος, σύμφωνα με το ιταλικό ινστιτούτο γεωφυσικής, ήταν μόλις τρία χιλιόμετρα.
Ο σεισμός έγινε έντονος αισθητός στη Νάπολη, που απέχει λίγα χιλιόμετρα, όπου πολύς κόσμος βγήκε στους δρόμους. Δεν υπάρχουν τραυματίες, καταγράφηκαν όμως ζημιές σε αυτοκίνητα από συντρίμμια που έπεσαν πάνω τους.

Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν καταγραφεί δεκάδες δονήσεις στην περιοχή των Φλεγραίων Πεδίων, η οποία είναι ηφαιστειογενής και σεισμογενής. Την περασμένη Τετάρτη είχε συμβεί μάλιστα σεισμός 4,2 Ρίχτερ, ο μεγαλύτερος εδώ και 40 χρόνια στην περιοχή.

Τα Φλεγραία Πεδία, όπως σημειώνει η Daily Mail, είναι το μεγαλύτερο ενεργό υπερηφαίστειο στην Ευρώπη.. Εξερράγη για τελευταία φορά το 1538.

Το ηφαιστειακό πεδίο, που χαρακτηρίζεται «ανήσυχο», είναι υπό συνεχή παρακολούθηση, με τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι είναι σε μια πολύ επικίνδυνη φάση και κοντά σε σημείο ρήξης. Αυτό σημαίνει ότι θα ανοίξει μια μεγάλη ρωγμή στο έδαφος από όπου θα ξεχυθούν αέρια, κάτι που θα εκτονώσει την πίεση.

Προειδοποιούν ακόμη ότι στο μέλλον μπορεί να δούμε και πιο ισχυρούς σεισμούς. Την ίδια ώρα κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι η Πολιτική Προστασία απαντά με καθυστέρηση στα αιτήματα των κατοίκων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας παραδέχτηκε ότι συντάσσονται σχέδια με τις αρχές στη Νάπολη για την ασφαλή απομάκρυνση του πληθυσμού σε περίπτωση ανάγκης. Περίπου 500.000 άνθρωποι ζουν στη γύρω περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Facebook και Instagram: Προσεχώς συνδρομή πιο ακριβή και από….συνδρομητική τηλεόραση για απαλλαγή από διαφημίσεις

Ντόναλντ Τραμπ: Δίπλα στον… Ιησού στο δικαστήριο – Το «αμφιλεγόμενο» σκίτσο που δημοσίευσε στα social media

Νέος γύρος εσωκομματικής μάχης στους Ρεπουμπλικάνους – Πρότασης δυσπιστίας κατά του προέδρου της Βουλής Μακάρθι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 08:31