search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 06:20
MENU CLOSE

Η κατάντια ενός πλασιέ μισογυνισμού και ομοφοβίας: Ο Ασκητής και η θεωρία του για το τι είναι «ζευγάρι»

05.10.2023 14:47
ASKITIS-KASSELAKIS

Ο Θάνος Ασκητής έχει συστηθεί εδώ και πολλά χρόνια ως «θεραπευτής των διαπροσωπικών σχέσεων και της ανθρώπινης σεξουαλικότητας». Είναι και διδάκτωρ Ψυχιατρικής, όπως λέει το βιογραφικό του.

Ως εδώ καλά.

Αλλά είναι και πολιτικός.

Υπήρξε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προ 20ετίας περίπου – κατά τη γνώμη μου από τις πιο ατυχείς εμπνεύσεις του Σημίτη, αλλά αυτό είναι άλλο – και τώρα… μεταπήδησε με περισσή ευκολία στην παράταξη της ΝΔ και στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Χαρδαλιά για την περιφέρεια Αττικής.

Μόνο που το δεξιό κοινό είναι συντηρητικό. Οι εκλογές πλησιάζουν και τα ψηφαλάκια δεν είναι εύκολο να εξασφαλιστούν με τόσο ανταγωνισμό και μάλιστα σε ένα «ξένο» πολιτικό και ιδεολογικό περιβάλλον.

Βλέπετε ο Ασκητής με αυτό το προφίλ και όλα όσα έχει πει κατά καιρούς για τη σεξουαλικότητα, τον αυνανισμό και άλλα σχετικά, δεν «περνάει» και τόσο στους συντηρητικούς ψηφοφόρους, σε εκείνο το πουριτανικό κοινό του «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια».

Και, όπως για πολλούς τώρα τελευταία, η ευκαιρία να πει κάτι ευχάριστο στο συγκεκριμένο κοινό, είναι ο… Κασσελάκης.

Με αφορμή τον Κασσελάκη λοιπόν και για να στείλει το ακραία συντηρητικό, εξαιρετικά αμφιλεγόμενο ως προς την επιστημοσύνη του, μήνυμα ο Ασκητής, στοχεύοντας προφανώς στα… «σταυρουδάκια», εξέφρασε την εξής άποψη: «Ο γάμος είναι θεσμός, που δίνει το νόημα στο ζευγάρι. “Ζευγάρι” και είμαι απόλυτος σε αυτό είναι ο άνδρας και η γυναίκα που κυοφορούν και γεννούν».

Αλήθεια, από πότε λέει ένας επιστήμονας και ειδικά για τέτοια θέματα ότι «είναι απόλυτος»;. Από πότε η απολυτότητα συμβαδίζει με την επιστήμη και την κοινωνική έρευνα; Ο μόνος λόγος για να το πει είναι να μην είναι ή έστω να μην μιλά ως επιστήμονας.

Ο πολιτευτής Ασκητής λέει ότι ο γάμος δίνει νόημα στο ζευγάρι. Δηλαδή ένα ζευγάρι δεν μπορεί να βρίσκει το νόημά του και χωρίς γάμο; Με μία συγκατοίκηση, με ένα σύμφωνο συμβίωσης, με οποιοδήποτε πλαίσιο αυτό θεωρεί και εκφράζεται; Τι είναι ο Ασκητής, παππάς; Και πώς στιγματίζει ή και προσβάλει εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν τη δική τους θεώρηση και βρίσκουν το δικό τους νόημα σε οποιασδήποτε μορφής σχέση και ζευγάρι;

Επιδιδόμενος σε φθηνή ψηφοθηρία, ο σεξοκήνσορας Ασκητής ισχυρίζεται ότι «ζευγάρι είναι ο άνδρας και η γυναίκα που κυοφορούν και γεννούν». Κι αν ένας άνδρας και μία γυναίκα, που είναι ζευγάρι, δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κυοφορήσουν και να γεννήσουν τι είναι, οι δίδυμοι πύργοι ή τα δίδυμα φεγγάρια; Από πότε η αναπαραγωγή είναι προϋπόθεση ορισμού ενός ζευγαριού;

Σε λίγο θα ταυτίσει τη σεξουαλική ζωή με την αναπαραγωγική διαδικασία! Ούτε στις πιο μαύρες εκκλησιαστικές σέχτες. Εκτός κι αν έχει ιδεασμό… Νώε.

Αλήθεια, μία υιοθεσία κάνει ζευγάρι έναν άντρα και μία γυναίκα; Την άποψή του που εξαιρεί τα ομόφυλα ζευγάρια την καταλάβαμε, αλλά εάν πρόκειται για ετερόφυλα, τι γίνεται; Ούτε τότε είναι ζευγάρι αυτοί οι δύο άνθρωποι; Πρέπει σώνει και καλά να «κυοφορούν και να γεννούν»;

Στην πραγματικότητα ο Ασκητής καλώς είναι πολιτικά εκεί που είναι. Και καλώς απευθύνεται στα πιο συντηρητικά, καθυστερημένα, ομοφοβικά στρώματα.

Άλλωστε η άλλη δήλωσή του, ότι «δεν θα «χειροκροτούσα» τον γιο μου, αν μου έλεγε ότι είναι γκέι και θέλει παιδί» είναι ακραία και καφενειακά εκφρασμένη ομοφοβική άποψη, ενδεδυμένη με τη γελοία σοβαρότητα ενός τηλεοπτικά προωθημένου προϊόντος, που ενώ καμώνεται πως πουλάει επιστημοσύνη, ουσιαστικά γαργαλάει τα χαμηλότερα ένστικτα με ένα υποβόσκον σοφτ πορνό.

ΥΓ: Εκστομίζει κι άλλους αναχρονισμούς, που κρύβουν μισογυνισμό και διακρίσεις, ο κ. Ασκητής. Ότι η γυναίκα μεγαλώνοντας θέλει ασφάλεια, παιδί, αν και «η ίδια το ξεχνάει», όπως λέει, και φροντίδα!

Μάντεψε: Και οι άνδρες μπορεί να θέλουν ασφάλεια, παιδί και φροντίδα.

Δεν υπάρχει καμία διάκριση σε αυτό. Είναι θέμα ανθρώπου τι ακριβώς θέλει, όχι φύλου.

Θα έλεγα κρίμα, αλλά όχι: Ευτυχώς που με αφορμή τον Κασσελάκη αναγκάστηκε να αποκαλυφθεί πέρα από την ωμή και η κεκαλυμμένη συντηρητικούρα αυτής της κοινωνίας.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Η κυβέρνηση διαψεύδει τα τουρκικά ΜΜΕ για την άμυνα των νησιών

ΣΥΡΙΖΑ – Αυγέρη κατά Άδωνι για συντάξεις δικαστικών: Η κυβέρνηση σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις;

Θεσσαλονίκη: Προπηλακισμό του υποψηφίου δημάρχου Βασίλη Τομπουλίδη από φασίστες, καταγγέλλει το ΚΚΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 02:44