search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 11:38
MENU CLOSE

Βρετανία: 19χρονη αυτοκτόνησε σε στρατόπεδο μετά από σεξουαλικές πιέσεις από αξιωματικό

05.10.2023 11:04
agglia6.jpeg

Τέλος στη ζωή της έβαλε νεαρή ένστολη μετά από την ασφυκτική πίεση που δεχόταν από αξιωματικό για να συνάψουν σεξουαλική σχέση, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε ο βρετανικός στρατός, η οποία έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στα βρετανικά ΜΜΕ

Η 19χρονη Τζέισλι Λουίζ Μπεκ αυτοκτόνησε στο στρατόπεδο Λάρκχιλ του Γουίλτσαϊρ, τον Δεκέμβριο του 2021, ύστερα από μία «έντονη περίοδο ανεπιθύμητης συμπεριφοράς» από ανώτερό της, σύμφωνα με την έρευνα.

Ο αξιωματικός, που δεν κατονομάζεται στην έρευνα, της έστελνε συνεχώς μηνύματα στην εφαρμογή WhatsApp, ασκώντας αφόρητη πίεση. Διαπιστώθηκε ότι η νεαρή αυτόχειρας είχε λάβει περισσότερα από 3.500 μηνύματα μόνο τον Νοέμβριο του 2021, ένα μήνα πριν από την αυτοκτονία. Ο αξιωματικός της ζητούσε να συνάψουν σχέση, αλλά η 19χρονη, που είχε σχέση με κάποιο αγόρι αρνιόταν να υποκύψει στις πιέσεις του αξιωματικού.

Η Τζέισλι φοβόταν ότι ο αξιωματικός παρακολουθούσε τις κινήσεις της μέσω του κινητού τηλεφώνου και γι’ αυτό είχε φύγει από ξενοδοχείο όπου έμεναν οι δυο τους, στη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού. Η συμπεριφορά του αξιωματικού «επέδρασσε σημαντικά στην ψυχική υγεία και την ζωή» της 19χρονης, όπως αναφέρεται στην έκθεση που συντάχθηκε από τους ειδικούς που ερεύνησαν την υπόθεση.

Η 19χρονη βρέθηκε νεκρή μετά από κάποιο πάρτι, δέκα μέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Μιλώντας στο BBC, συγγενείς της 19χρονης ανέφεραν ότι δεν είχε καταγγείλει την συμπεριφορά του αξιωματικού γιατί φοβόταν ότι δεν θα την αντιμετώπιζαν με τη δέουσα σοβαρότητα.

Η 19χρονη νωρίτερα είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση από άλλο ανώτερό της, σε κέντρο εκπαίδευσης του στρατού, επεισόδιο που έληξε με τον αξιωματικό να υποχρεώνεται να συντάξει απολογητική επιστολή.

Η μητέρα της 19χρονης, η Λίγκαν ΜακΚρίντι, δήλωσε ότι η αυτόχειρας αναρωτιόταν μέχρι που θα μπορούσε να ανέχεται τέτοια συμπεριφορά από την στιγμή που δεν εισακούστηκαν τα παράπονά της. «Νόμιζε ότι θα την αντιμετώπιζαν σαν μια γυναίκα που προκαλεί προβλήματα», είπε η μητέρα της.

Η αυτόχειρας είχε καταταχθεί στον στρατό όταν ήταν 16 ετών και ήταν υπερήφανη που έγινε στρατιώτης, αλλά η οικογένειά της λέει ότι έχασε τον ενθουσιασμό της και κλείστηκε στον εαυτό της εξαιτίας των παρενοχλήσεων που υπέστη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αξιωματικός που της ασκούσε ασφυκτική πίεση της είχε στείλει 1.000 μηνύματα τον Οκτώβριο του 2021, που έγιναν 3.500 τον επόμενο μήνα.

Η υπόθεση της 19χρονης διερευνάται πλέον τόσο από την πολιτική, όσο και από την στρατιωτική αστυνομία.

Από την έρευνα που έχει διενεργηθεί μέχρι τώρα, σύμφωνα με το BBC, διαπιστώθηκε ότι η ανάρμοστη συμπεριφορά «είναι κοινή τακτική μιας μικρής μειονότητας» ανδρών στρατιωτών στο Λαρκχιλ, όπου υπηρετούσε η 19χρονη.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωσε ότι περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης δεν έχουν θέση στο στράτευμα και επισήμανε ότι τα θύματα ενθαρρύνονται να καταγγέλλουν τέτοιες περιπτώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός 6,6 ρίχτερ στην Ιαπωνία – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Στο μικροσκόπιο η Αίγυπτος, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης Μενέντεζ

Πυροβολισμοί στη Μασαχουσέτη: Τουλάχιστον τρεις τραυματίες – Βγήκαν όπλα μετά από καβγά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 11:38