search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:36
MENU CLOSE

ΚΚΕ: Στόχος η είσοδος όσο περισσότερων υποψηφίων στον β’ γύρο και επανεκλογή Πελετίδη

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2302
5/10/2023
06.10.2023 10:00
KOUTSOUMPAS
Eurokinissi

Με την αυτοπεποίθηση που δίνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις για το κεντρικό πολιτικό σκηνικό πηγαίνει το ΚΚΕ στις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές. Οι περισσότερες από τις πρώτες δημοσκοπήσεις για τη νέα πολιτική περίοδο δείχνουν το ΚΚΕ στις 9,5 μονάδες, περίπου δύο μονάδες πάνω από τις εκλογές του Ιουνίου (7,69%), ενώ ο Δημήτρης Κουτσούμπας εμφανίζει υψηλή δημοφιλία, καθώς στον σχετικό δείκτη για τους πολιτικούς αρχηγούς είναι δεύτερος μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η άνοδος αποδίδεται και στην κρίση που διέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές και με την αλλαγή ηγεσίας. Την κατάσταση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άλλωστε, αξιοποίησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας αρχής γενομένης από την ομιλία του στο πλαίσιο της ΔΕΘ, όπου ανανέωσε το κάλεσμα για συμπόρευση με έμφαση στους απογοητευμένους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες, διαμηνύοντας περίπου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σώζεται, καθώς η πορεία εκφυλισμού και ενσωμάτωσης είναι «προδιαγεγραμμένη».

Ο Περισσός, λοιπόν, επιχειρεί να καταγράψει αυτή τη νέα άνοδο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με την ενίσχυση των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όσους περισσότερους δήμους γίνεται. Υπενθυμίζεται πως στην Αθήνα και στην Αττική κατέρχεται με υποψηφίους τον Νίκο Σοφιανό στον δήμο και τον Γιάννη Πρωτούλη στην περιφέρεια. Ποντάρει κατ’ αρχάς στην επανεκλογή του Κώστα Πελετίδη στην Πάτρα, για τρίτη θητεία. Από εκεί και πέρα, επενδύει σε δήμους της Δυτικής Αθήνας και της Β’ Πειραιά, όπως Νίκαια, Χαϊδάρι, Πετρούπολη, επιδιώκοντας την είσοδο στον β’ γύρο. Το ίδιο ισχύει και για δήμους όπως η Καισαριανή, στην οποία θα παραβρεθεί σήμερα προκειμένου να απευθύνει χαιρετισμό, στο πλαίσιο συγκέντρωσης της Λαϊκής Συσπείρωσης, με ομιλητές τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Πρωτούλη και τον υποψήφιο δήμαρχο Καισαριανής Ηλία Σταμέλλο. Χτες χαιρέτισε σε αντίστοιχη συγκέντρωση στη Νίκαια με ομιλητές τον Γιάννη Πρωτούλη και τον υποψήφιο δήμαρχο Νίκαιας – Ρέντη Παναγιώτη Κατηφέ.

«Υπάρχει επιλογή»

Μιλώντας στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα, ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας, λέγοντας «μπορούμε να τα καταφέρουμε και να είναι πολλοί περισσότεροι οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές που θα εκλεγούν περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, να περάσουν στον β’ γύρο περισσότεροι συνδυασμοί της Λαϊκής Συσπείρωσης».

Κάλεσε τους πολίτες να κάνουν το αποφασιστικό βήμα απευθυνόμενος τόσο στο αριστερό κοινό που απογοητεύεται από τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και σε όσους ψήφισαν Ν.Δ. στις βουλευτικές εκλογές, αλλά ήδη αγανακτούν από τα πεπραγμένα της.

Ειδικότερα, τόνισε πως τώρα υπάρχει επιλογή για όλο αυτόν το κόσμο που δυσφορεί με το 13ωρο που ψήφισε η κυβέρνηση και με τις καταστροφές που διαδέχονται η μία την άλλη, στον Βόλο, στη Βόρεια Εύβοια, στην Καρδίτσα, στη Λάρισα, στον Έβρο, και αυτή είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ, το οποίο είναι ο μόνος αντίπαλος της Ν.Δ. και αυτό το βλέπουν πια «πολλοί».

Σε καμία περίπτωση, είπε, ο αντίπαλος «δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που για να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη αναζητά έναν σωσία του χαλίφη. Ούτε φυσικά είναι το ΠΑΣΟΚ, που βάζει ξανά πλάτη στη Ν.Δ. και μέσα και έξω από τη Βουλή. Δεν είναι φυσικά ούτε τα “νέα φρούτα” της ακροδεξιάς, του φασισμού και του σκοταδισμού, που αποπνέουν σαπίλα, όπως και το σύστημα που υπηρετούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Τώρα υπάρχει επιλογή και είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ. Τώρα που και οι τελευταίες αυταπάτες για τον ΣΥΡΙΖΑ διαλύονται, και φαίνεται πιο καθαρά ότι αυτός ο πολιτικός εκφυλισμός δεν ήρθε από το “πουθενά”, όπως λένε για τον νέο του πρόεδρο, αλλά ήρθε ως συνέχεια μιας πορείας χρόνων». Σήμερα, είπε, «όσοι και όσες δεν θέλουν να ακολουθήσουν αυτή την πορεία στον κατήφορο, έχουν επιλογή», το ίδιο και «όλοι όσοι μπορεί να στήριξαν τη Ν.Δ., όμως σήμερα θέλουν να εκφράσουν την αγανάκτηση και την οργή τους». 

Διαβάστε επίσης

Από 216 ευρώ το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα – Στο 8% η αύξηση από τον Δεκέμβριο – ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Μόνιμες παρεμβάσεις σε «κινούμενη άμμο»

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Οι 13 Περιφέρειες και το άγχος του Μητσοτάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:35