search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:32
MENU CLOSE

Μαίρη Χρονοπούλου: Τα τραγούδια της στον κινηματογράφο που άφησαν εποχή (Video)

06.10.2023 18:49
xronopoulou_maire
Screenshot youtube

Η Μαίρη Χρονοπούλου πέθανε σήμερα Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, αφήνοντας πίσω της μια ανεκτίμητη καλλιτεχνική παρακαταθήκη. Τα τραγούδια αλλά και η ρόλοι που έπαιξε είχαν το δικό της στίγμα. 

Η Μαίρη Χρονοπούλου μέσα από τους πρωταγωνιστικούς της ρόλους ερμήνευσε μερικές από τις πιο μεγάλες επιτυχίες σπουδαίων συνθετών και στιχουργών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ερμηνευτικό της ταλέντο κινήθηκε σε μια μεγάλη γκάμα από την κωμωδία, το μιούζικαλ, το δράμα στον παλιό και τον νεότερο κινηματογράφο ενώ συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα παραγωγών, σκηνοθετών και ηθοποιών.

Τις δεκαετίες του 1960 και 1970 ξεχώρισε ως μία από τις πιο δημοφιλείς και σημαντικές Ελληνίδες ηθοποιούς, συνέχισε όμως την καριέρα της και αργότερα, με πιο σημαντικούς σταθμούς τη συμμετοχή της σε ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου και του Κώστα Βρεττάκου.

Η Μαίρη Χρονοπούλου γεννήθηκε το 1933 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο οποίο εμφανίστηκε στις ομάδες του χορού, σε αρχαία δράματα.

Το 1957 άρχισε να συνεργάζεται με το ελεύθερο θέατρο, κάνοντας εμφανίσεις στο Ακροπόλ στα έργα των Σακελλάριου-Γιανακόπουλου «Η Κυρία» και «Ρομάντζο μιας Καμαριέρας».

Οι πιο δημοφιλείς επιτυχίες τις στον ελληνικό κινηματογράφο:

«Καμαρούλα μια σταλιά»

«Του αγοριού απέναντι»

«Έκλαψα χθες σαν μέτρησα»

«Υπάρχει κάπου ένα παιδί»

«Είμαι γυναίκα του γλεντιού»

Η βράβευση

Στις 16 Ιουνίου 2021 η Μαίρη Χρονοπούλου τιμήθηκε με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς στην Τελετή Απονομής των Βραβείων ΙΡΙΣ από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Το βραβείο παρέδωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, μαζί με τον πρόεδρο της Ακαδημίας, Γιώργο Τσεμπερόπουλο, στην ηθοποιό που με την «ρώμη της παρουσίας της σφράγισε μια σειρά κινηματογραφικών ειδών», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πού είναι το βραβείο μου; Βαρύ πολύ! Τον κινηματογράφο τον λάτρεψα από την πρώτη στιγμή κι αυτός με αγάπησε με τη σειρά του δεν μπορώ να πω. Κι ο κινηματογράφος μου έδωσε μεγάλες χαρές. Μου αρέσει να παίρνω βραβεία και ευχαριστώ την Ακαδημία που μου το χάρισε. Δείξτε μου έναν άνθρωπο που να μην του αρέσει να παίρνει βραβεία και θα σας δείξω έναν μεγάλο ψεύτη. Σας ευχαριστώ πολύ που ήρθατε εδώ απόψε. Αλήθεια σας ευχαριστώ, θα κλάψω» είχε δηλώσει η ίδια παραλαμβάνοντας το βραβείο της, ενώ στο τέλος πρόσθεσε: «Αυτό το χειροκρότημα το δέχομαι για το ότι μετά από τόσα χρόνια ανέβηκα και πάλι στη σκηνή και μάλιστα με μπαστούνι».

Διαβάστε επίσης:

Με αυτό το βίντεο «αποχαιρέτησε» την Μαίρη Χρονοπούλου η Φίνος Φιλμ

Μαίρη Χρονοπούλου: Η «γυναίκα του γλεντιού» στην αιωνιότητα – Η λαμπερή ζωή της και οι σταθμοί στην πολύχρονη καριέρα της

Μαίρη Χρονοπούλου: Πέθανε η μεγάλη πρωταγωνίστρια (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:29