search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 04:24
MENU CLOSE

Real Polls για δήμο Αθηναίων: Εύκολη πρωτιά για Μπακογιάννη στον α’ γύρο – Έκπληξη και… ανατροπή στον β’ γύρο από τον Δούκα

06.10.2023 15:55
dimotikes-ekloges_0610_1920-1080_new

Εύκολη πρωτιά, με ποσοστό κάτω του 30%, για τον Κώστα Μπακογιάννη στον δήμο Αθηναίων «βλέπει» νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Real Polls ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, στη μάχη της δεύτερης θέσης φαίνεται να κάνει την έκπληξη ο Χάρης Δούκας, ενώ προβλέπονται και… ανατροπές στον β’ γύρο.

Στην ερώτηση «ποιον θα ψηφίζατε για Δήμαρχο εάν είχαμε εκλογές την Κυριακή», ο Κώστας Μπακογιάννης κόβει πρώτος το νήμα με 26,3%, ο Χάρης Δούκας καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με 12,1% και ο Κώστας Ζαχαριάδης φαίνεται να τερματίζει τρίτος με 10,5%.

Ακολουθούν ο Ηλίας Κασιδιάρης με 9,1%, ο Νίκος Σοφιανός με 8,4%, ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης με 6,4% και η Ελένη Παπαδοπούλου με 3,6%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 16,7%.

Ανατροπή στον β’ γύρο

Όπως αναφέρει η δημοσκόπηση, στην περίπτωση που στον δεύτερο γύρο περάσει ο Χάρης Δούκας, φαίνεται πως προηγείται έναντι του Κώστα Μπακογιάννη. Ο καθηγητής του ΕΜΠ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 32,3% έναντι 31,4% του νυν δημάρχου.

Αντίθετα, ο Κώστας Μπακογιάννης επικρατεί άνετα έναντι του Κώστα Ζαχαριάδη, καθώς εάν συναντηθούν στον δεύτερο γύρο, συγκεντρώνει 35,2% έναντι 29,8% του αντιπάλου του.

Παράλληλα, αποτυπώνεται η γενικότερη αρνητική εικόνα που έχουν οι κάτοικοι της Αθήνας για τον Κώστα Μπακογιάννη, αφού το 47,4% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από το έργο του και μόλις το 7,2% δηλώνει πολύ ικανοποιημένο.

Στην ερώτηση εάν πρέπει να επανεκλεγεί ο νυν Δήμαρχος, θετικά απαντά το 28,2%, ενώ το 62,9% προτιμά κάποιον άλλον στη θέση του.

Διαβάστε επίσης:

Γρανάδα: Μεγάλη συγκέντρωση των Ευρωπαίων ηγετών, λαμπερά χαμόγελα και… κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα (Photos/Videos)

Νίκος Ανδρουλάκης: «Την Κυριακή οι πολίτες να καταψηφίσουν την αλαζονεία της εξουσίας του Μητσοτάκη» (photos)

Χρήστος Τεντόμας: Η πόλη αλλάζει – Πάρκα τσέπης, δενδροφυτεύσεις και αναπλάσεις βελτιώνουν τη ζωή των κατοίκων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 02:49