search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:06
MENU CLOSE

Η Φύση στον καμβά…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2302
5/10/2023
07.10.2023 06:12
gewrgianna_ntalara

Ένα ανήσυχο κορίτσι, η Γεωργιάννα Νταλάρα, ηθοποιός, δασκάλα γιόγκα και… μητέρα, έχει ένα ξεχωριστό απόγευμα την Τρίτη 10 Οκτωβρίου στην γκαλερί «7» αφού παρουσιάζει την τελευταία ζωγραφική δουλειά της με τίτλο: «Βουνά, ζώα & Ξωτικά», «Sun before words», με επιμελήτρια της έκθεσης την Εύα Νάθενα.

Η Γεωργιάννα Νταλάρα σπούδασε Θέατρο και Λογοτεχνία πρώτα στο Brown University και μετά στη RADA. Είναι επίσης certified yoga teacher και διδάσκει γιόγκα από το 2020.

Με τη ζωγραφική ασχολήθηκε συνειδητά από το λύκειο και με διάλειμμα το διάστημα των σπουδών της, έπιασε το νήμα ξανά το 2014.

Από το 2020 η ζωγραφική, μαζί με τη φιλοσοφία της γιόγκα, αποτελούν το δίπολο της απασχόλησής της, συνδυάζοντας μία σύνδεση μεταξύ τους που συστήνει μια στάση ζωής.

Τα έργα της, σαν δια-λογιστικά ημερολόγια, συνθέτουν ένα τοπίο ψυχεδελικό, σαν με συνέχειες, που φυλάξαμε να θυμόμαστε από παιδιά και που μόνο με τα μάτια του ενήλικα μπορούμε να «διαβάσουμε».

«Η φύση», γράφει ο Novalis, «ξέρει να γίνεται παιδιάστικη για ένα παιδί και να φωλιάζει στα μικρά του στήθη με τον ίδιο τρόπο που ξέρει να γίνεται θεϊκή και να απηχεί το υψηλό πνεύμα των ενηλίκων».

Τα έργα της Γεωργιάννας αποτυπώνουν τη δική της φύση, όταν γράφει:

«Ο άνθρωπος, με τα χέρια και την καρδιά μαζί, ζωγράφισε βουνά, ζώα και ξωτικά…»
Και ζωγραφίζει την αλήθεια της λέγοντας:

«Και γέλασε πολύ.
Για όλο τον πηγαιμό.
Κι όλο τον λυτρωμό του».

INFO

Σόλωνος 20 και Βουκουρεστίου

Διάρκεια έκθεσης: 10 – 28.10.23, κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 12-8 μ.μ., Τετάρτη – Σάββατο 12-4 μ.μ.

Διαβάστε επίσης:

«Πίσω από τις θημωνιές»: Αυτή είναι η ταινία που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Όσκαρ (Video)

Βασίλης Χατζηϊακώβου για το «λουκέτο» στο καφέ του Κήπου του Αρχαιολογικού Μουσείου: «Τα τελευταία χρόνια ζούμε μία ισοπέδωση στο χώρο του βιβλίου»

«Βατράχια» του Αριστοφάνη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:05