search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:57
MENU CLOSE

Σπάτα: Παραγωγοί κάνουν σκοπιές για να μην τους κλέψουν τις ελιές – «Έρχονται και κόβουν τη “φορτωμένη” κλάρα» (video)

11.10.2023 09:14
elies_new

Με την τιμή του λαδιού να έχει φτάσει στον… θεό, πέρα από τους καταναλωτές, ένα νέο πονοκέφαλο έχουν αποκτήσει και οι παραγωγοί.

Και αυτό καθώς σε μάστιγα τείνουν να εξελιχθούν οι κλοπές ελαιόλαδου σε όλη την χώρα.

Αυτό, έχει οδηγήσει τους ελαιοπαραγωγούς στα Σπάτα, να κάνουν σε βάρδιες σκοπιά για να αποτρέψουν τις κλοπές. Οι 15-20 παραγωγοί της περιοχής έχουν βάλει σκυλιά και ανθρώπους να φυλάνε τα δένδρα.

«Το χειρότερο από όλα στο κλέψιμο είναι ότι μας καταστρέφουν τα δένδρα. Έρχονται και κόβουν τη “φορτωμένη” κλάρα. Θα μου καταστρέψει το δένδρο και θα εξαφανιστεί», είπε μιλώντας στο Open το πρωί της Τετάρτης (11/10) ο ελαιοπαραγωγός Νείλος Παπαχρήστου.

«Όλοι οι παραγωγοί αυτή την ώρα είναι στα χωράφια τους γιατί το ζητούμενο δεν είναι να τους πιάσουμε, το ζητούμενο είναι να τους αποτρέψουμε. Να μην μπουν μέσα», πρόσθεσε.

«Θα κλέψει δύο κλαδιά από εμένα, δύο από εσένα, δύο από τον Φάνη. Θα μαζέψει 500-600 κιλά. Θα βγάλει 100 κιλά λάδι, το οποίο υπεραρκεί για όλο τον χρόνο. Και συν τοις άλλοις είναι ένα εισόδημα 500 ευρώ», πρόσθεσε ο Νείλος Παπαχρήστου ζητώντας από τον κόσμο να κάνει υπομονή καθώς εκτιμά ότι η τιμή του λαδιού θα πέσει αισθητά έπειτα από λίγο καιρό.

Διαβάστε επίσης:

Εξάρχεια: Χειροπέδες σε Τούρκο – Εναντίον του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης

Εύβοια: Βίασε γυναίκα μέσα στο σπίτι της 

Έρχεται ο Προσωπικός Αριθμός του Πολίτη – Πώς θα τον επιλέγουμε από τον Δεκέμβριο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04