search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:40
MENU CLOSE

Κασσελάκης από Κερατσίνι: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει νέα στελέχη από την κοινωνία, θα τιμήσω την εντολή που πήρα

12.10.2023 19:35
kasselakis-12-new (2)

«Έχει έρθει η ώρα η Αριστερά να σηκώσει ανάστημα και να πάει να κερδίσει» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης από το Κερατσίνι στο πλαίσιο ανοιχτής εκδήλωσης όπου είχε συνομιλία με πολίτες.

Την εκδήλωση προλόγισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Β’ Πειραιά Νίνα Κασιμάτη, ενώ παραβρέθηκαν στελέχη όπως οι δύο γραμματείς Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, η Γραμματέας της ΚΟ Θεοδώρα Τζάκρη, η Αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη, η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη, ο Νίκος Παππάς, ο Πέτρος Παππάς, η Αθηνά Λινού, η πρώην βουλευτής Ελένη Αυλωνίτου, κ.ά.

«Έχει έρθει η ώρα η σύγχρονη Αριστερά να σηκώσει ανάστημα και να σταματήσει να ασχολείται με χαζομάρες και να πάει να κερδίσει. Η Ελλάδα το έχει ανάγκη» και παρέπεμψε στην Θεσσαλία όπου «500 εκατ. ευρώ χάθηκαν που περιμένουμε εισαγγελική έρευνα, στις υποκλοπές και την υπόθεση  του predator και πόσα άλλα πράγματα, για τα οποία περιμένουμε εισαγγελική έρευνα».

Σημείωσε πως «έχουμε μια ευθύνη ως ΣΥΡΙΖΑ να βρούμε το βηματισμό μας, όχι απλά να κάνουμε αντι- πολίτευση αλλά να κάνουμε πολίτευση να δημιουργήσουμε πολιτικές που πείθουν την κοινωνία από τα κάτω προς τα πάνω».

«Δεν είναι τυχαίο» τόνισε «ότι η πρώτη μου – και τελευταία μου πριν φύγω για ΗΠΑ για να επιστρέψω μόνιμα στην Ελλάδα – επίσκεψη γίνεται εδώ στο Κερατσίνι των αγώνων αυτή την ιστορική μέρα, όπως έλεγε ο Σεφέρης “η πιο όμορφη μέρα, η πιο ελαφριά μέρα του κόσμου”, η απελευθέρωση της Αθήνας».

Παραπέμποντας στην πρόσφατη ομιλία του στον ΣΕΒ ανέφερε ότι «το κεφάλαιο είναι ένα εργαλείο για να μπορέσουμε να μειώσουμε τις ανισότητες, όπως εκείνες προκύπτουν στη στέγη και το περιβάλλον και κάθε άλλη έκφανση της ζωής. Αυτός είναι ο ρόλος της Αριστεράς, να πείσει ότι αναγνωρίζουμε πού ζούμε και ότι πρέπει να δημιουργήσουμε πειστικές λύσεις στον κόσμο».

«Είμαστε εδώ για να πείσουμε», συνέχισε, «ότι είμαστε εδώ για να πείσουμε ότι θα δώσουμε στέγη και αποκέντρωση, κίνητρα και ίσες ευκαιρίες και μικροπιστώσεις στους νέους».

Πρέπει να δουλέψουμε μαζί για σύγχρονες προοδευτικές λύσεις, για σύγχρονη πατριωτική αριστερά όπου στην εξωτερική πολιτική δε θα μπλέκουμε σε περιπέτειες. Για όσους νομίζουν ότι είμαι φυτευτός της Αμερικής εγώ δεν έχω πόθεν έσχες να κρύψω δεν με έχουν, άλλοι πρέπει να ανησυχούν.

Είπε επίσης πως «όσον αφορά στην εσωτερική πολιτική μας πρέπει σε πολλά θέματα να αγκαλιάσουμε τη σημερινή εποχή και να βρούμε σύγχρονες προοδευτικές λύσεις», δεσμεύτηκε ότι η στέγη θα είναι στην κορυφή της ατζέντας του το επόμενο διάστημα ενώ παρέπεμψε και στην παρακαταθήκη Τσίπρα που όπως είπε κράτησε το κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας ζωντανό και «δώσαμε σε 2,5 εκ. ανασφάλιστούς πρόσβαση στην υγεία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε πως για να αλλάξει η χώρα μας θα «πρέπει να σπάσουμε τους μηχανισμούς των συμφερόντων», σημειώνοντας πως οι βαρονίες Μητσοτάκη, Βαρβιτσιώτη δεν λύνουν τα προβλήματα. «Εσείς μπορείτε να το λύσετε. Θα το κάνουμε μαζί» είπε.

Βολές προς επικριτές: Έφερα 500 μέλη, εσείς πόσα μέλη φέρατε σε μια μέρα;

Σε σχέση με τα εσωκομματικά ανέφερε: αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πρόσκληση που απηύθυνε χθες σε όσους θέλουν να γραφτούν στο κόμμα μέσω isyriza:  «Μετά την πρόσκληση που έκανα γράφτηκαν 500 νέα μέλη στο ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς τα παλαιότερα στελέχη που ασκούν κριτική: «Πότε εσείς φέρατε 500 νέα μέλη σε μία μέρα; Πρέπει να προσκαλέσουμε τους πολίτες». Συνεχίζοντας ανέφερε: «Εσείς μου δώσατε την ευκαιρία, τώρα δώστε την ευκαιρία σε νέα μέλη.

Σε σχέση με τα εσωκομματικά ανέφερε:

«Πρέπει να προσκαλέστε τα νέα μέλη να έρθουν μαζί σας και να πείσετε ότι το κόμμα δεν είναι ξινίλα αλλά αγκαλιά».

Όσον αφορά την Αυτοδιοίκηση είπε πως το κόμμα πρέπει να δουλέψει από τώρα,  «από τώρα πρέπει να γειωνόμαστε».

Σέβομαι, είπε, «τον κόπο των ευρωβουλευτών μας αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει και νέα στελέχη από την κοινωνία. Αυτή είναι η εντολή που πήρα και θα την τιμήσω». Πρόσθεσε απαντώντας και στην κριτική που δέχεται από το κόμμα και απ’ έξω πως «για να αλλάξουμε τον τόπο ναι χρειάζεται ένας ουρανοκατέβατος αουτσάιντερ» και κάλεσε να τον βλέπουν όχι ως μεσσία αλλά ως συνεργάτη και συνάνθρωπο.

«Ελάτε να δείξουμε ότι η σύγχρονη αριστερά παράγει αποδοτική ανθρωποκεντρική πολιτική. Αυτό θα κάνουμε και έτσι θα κερδίσουμε» τόνισε, απευθυνόμενος στους πολίτες στην πλατεία Λαού στο Κερατσίνι, όπου πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση.

Νωρίτερα, άφησε λουλούδια μπροστά από το μνημείο του μπλόκου της Κοκκινιάς.

Διαβάστε επίσης:

Αιχμές Ξυδάκη για Κασσελάκη: «Δεν γνωρίζει τα βαθύτερα πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ» (Video)

Φάμελλος: Στηρίζουμε αυτοδιοικητικές προτάσεις και παρατάξεις με προοδευτική ατζέντα

Πικραμμένος: Ναι στους γάμους ομόφυλων, «πιο περίπλοκη» η απόκτηση παιδιών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:40