search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:10
MENU CLOSE

Λία Γκουζίνη: Έγραψε ιστορία – Έγινε η πρώτη γυναίκα head coach στην Basket League

14.10.2023 21:21
marousi_proponitria

Ιστορική μέρα είναι η σημερινή για την ελληνική καλαθοσφαίριση καθώς η Λία Γκουζίνη έγινε η πρώτη γυναικά προπονητής στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Για να συμβεί αυτό είχε προηγηθεί η αποβολή του προπονητή του Αμαρουσίου, Γιώργου Σκαραφίγκα με δεύτερη τεχνική ποινή, με την assistant coach και σύζυγό του, Βασιλεία (Λία) Γκουζίνη να αναλαμβάνει χρέη πρώτου προπονητή.

Έτσι, η 48χρονη τεχνικός έγινε η πρώτη γυναίκα head coach στην ιστορία της Basket League.

Παρά την ήττα της ομάδας του Αμαρουσίου με 80 -75 από τον ΠΑΟΚ στο κλειστό του “Αγίου Θωμά” η εμφάνιση αυτή θα μείνει στην ιστορία.

Μετά το τέλος του ματς, ο Γιώργος Σκαραφίγκας ανέφερε πως όταν φύγει από το Μαρούσι θέλει να είναι η Λία Γκουζίνη αυτή που θα τον διαδεχθεί στον πάγκο.

«Η κυρία Γκουζίνη είναι σύζυγός μου, για όσους δεν ξέρουν. Δεν είναι εδώ επειδή είναι σύζυγός μου, αλλά επειδή είναι μια πολύ καλή προπονήτρια. Στο δρόμο τής είχα πει ότι θα αποβληθώ, δεν το λέω χαριτολογώντας, είναι πραγματικότητα. Τα παιδιά και εμείς είμαστε περήφανοι και εκείνοι πρέπει να είναι για τους εαυτούς τους. Ξεπεράσαμε πολλές δυσκολίες όλο το χρόνο. Και ο τρόπος που σήμερα δεν παράτησαν το ματς δείχνει ότι έχουν… μεγάλα. Όταν φύγω από το Μαρούσι, θα ήθελα να είναι η επόμενη προπονήτρια η Βασιλεία. Αξίζει και δεν είναι κανένας σε αυτή την ομάδα για άλλους λόγους. Το αποτέλεσμα τα δείχνει όλα», είχε δηλώσει ο Σκαραφίγκας μετά τον περσινό τίτλο του Αμαρουσίου.

Με πληροφορίες από  Ertsports.gr και gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης:

Τουρνουά satellite: «Χρυσή» η Γεωργιάδου στην Τιφλίδα

Παγκόσμιο Κύπελλο Κολύμβησης: «Αργυρός» ο Μάρκος στα 800μ. ελεύθερο – 4ος ο Χρήστου στα 50μ. ύπτιο

Euroleague: Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 68-77, τα έδωσαν όλα οι ερυθρόλευκοι αλλά έμειναν από δυνάμεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:10