search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 09:14
MENU CLOSE

Οι επιπτώσεις του πολέμου: Οι ισραηλινοί σταματούν τον τουρισμό στη χώρα μας και ψάχνουν για αγορά κατοικίας 

15.10.2023 09:30
aeroplano-new

Μαζικά ακυρώνονται τα τουριστικά πακέτα από το Ισραήλ από τη μια, αλλά από  την άλλη αναζοπύρωνεται  το ενδιαφέρον από Ισραηλινούς σε επίπεδο κτηματαγοράς!

Ειδικότερα μείωση της τάξης του 2% καταγράφουν οι συνολικές αφίξεις ξένων ταξιδιωτών από το Ισραήλ, λόγω πολέμου, στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα οι ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχεία δίνουν και παίρνουν, ενώ αρκετές αεροπορικές εταιρείες έχουν σταματήσει τις πτήσεις μεταξύ Ελλάδας – Ισραήλ.

Μάλιστα οι ειδικοί που δραστηριοποιούνται στο τομέα του τουρισμού υπολογίζουν ότι και ένα ακόμη  2% των ταξιδιωτικών εισπράξεων θα χαθεί από τους εν λόγω τουρίστες.

Θυμίζουμε ότι το 2022 καταγράφηκε ιστορικό ρεκόρ αφίξεων από το Ισραήλ στην Ελλάδα φθάνοντας σε 722.549 επισκέπτες, ενώ τα τελευταία χρόνια τα μερίδια του Ισραήλ στην ελληνική τουριστική αγορά έχουν πλησιάσει αυτά της ΗΠΑ καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση!

Ωστόσο οι αφίξεις από το Ισραήλ δεν έχουν παγώσει σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αφού καταφθάνουν συνεχώς άνθρωποι που δεν έχουν στρατιωτικές υποχρεώσεις και επιλέγουν να έρθουν εδώ προκειμένου να περιορίσουν τον κίνδυνο για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, αναφέρουν παράγοντες  της αγοράς.

Στη Θεσσαλονίκη δε σύμφωνα με επίσημα στοιχεία πραγματοποιείται την τελευταία εβδομάδα το 11% των διανυκτερεύσεων από Ισραηλινούς. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι κρατήσεις σε πλατφόρμες τύπου air bnb έχουν αυξημένη ζήτηση από Ισραηλινούς που θέλουν να νιώσουν ασφαλείς αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο  τις εχθροπραξίες!

Μάλιστα, οι περισσότεροι από αυτούς αναζητούν και μια πιο μόνιμη λύση, αυτή της αγοράς ακινήτου η οποία θα τους προσφέρει ένα ασφαλές καταφύγιο, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα και το κίνητρο της Golden Visa ….  το ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτων στρέφεται κυρίως  στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών αλλά και στα Νότια Προάστια της Αττικής.

Η χώρα μας φαίνεται να αποτελεί ιδανικό προορισμό για την αλλαγή ζωής που ονειρεύονται Ισραηλινοί αφού οι ίδιοι έλκονται από μια σειρά παραγόντων.

Στη χώρα μας αρχικά μπορούν να μοιραστούν τη μεσογειακή κουλτούρα. Επίσης, το ασφαλές περιβάλλον τους εκλύει καθώς και η εύκολη αεροπορική πρόσβαση.

Την ίδια τιμές των κατοικιών στη Αθήνα είναι χαμηλότερες στην Ευρώπη, καθώς ένα σπίτι κοστίζει κατά μέσο όρο, είναι κατά μέσο όρο 3000 ευρώ, ανά τετραγωνικό μέτρο. Την ίδια ώρα, στο Τελ Αβίβ αγγίζει τα 10000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ για την περίοδο 16 έως 20 Οκτωβρίου

Airbnb υπό… διωγμό: Οι περιορισμοί που ισχύουν σε 13 πόλεις της Ευρώπης – Τι θα γίνει στην Ελλάδα

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα προγράμματα κατάρτισης με επίδομα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 09:13