search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 07:25
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Ικανοποίηση για τη «μεγάλη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων» και τη ρωγμή στην μονοκρατορία Μητσοτάκη

15.10.2023 21:55
syriza_2509_1460-820_new

Ιδιαίτερη ικανοποίηση εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο από την Κουμουνδούρου χαρακτηρίζουν «μεγάλη νίκη των προοδευτικών δυνάυμεωνμεγάλη ρωγμή στην αλαζονεία, την μονοκρατορία και την οικογενειοκρατία Μητσοτάκη».

Πηγές της Κουμουνδούρου σχολιάζουν πως ηττήθηκε η αλαζονεία ΝΔ- Κ. Μητσοτάκη, «που βιάστηκαν να πανηγυρίσουν στον πρώτο γύρο των εκλογών και να χρωματίσουν τον εκλογικό χάρτη της χώρας (αφού είχαν προηγουμένως φροντίσει να μειώσουν στο 43% το ποσοστό εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών από τον πρώτο γύρο)». 

Ειδικότερα η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «μεγαλειώδη και ιστορική νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στην περιφέρεια Θεσσαλίας, στον δήμο Αθηναίων, τον δήμο Θεσσαλονίκης και σε κομβικές περιοχές της χώρας». Παραπέμπουν άλλωστε στο πολιτικό μήνυμα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη όπου, αναφέρουν, αποτυπώνεται η πολιτική αξία του σημερινού αποτελέσματος για την πορεία της πολιτικής αλλαγής: «Να τι κάνει ο προοδευτικός κόσμος όταν ενώνεται. Διώχνει γόνους, ημετέρους, διεφθαρμένους. Απόψε είναι η πρώτη νύχτα χαράς. Απόψε είναι η πρώτη μεγάλη ρωγμή του καθεστώτος Μητσοτάκη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγχαίρει ιδιαιτέρως τον νικητή στην περιφέρεια Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, «που έδωσε τη “μητέρα των μαχών” απέναντι στον μηχανισμό της ΝΔ και τους απροκάλυπτους εκβιασμούς της».

Περαιτέρω, στον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν πως «στη μεγαλειώδη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων και την συντριπτική ήττα του κ. Αγοραστού της ΝΔ συνέβαλε καθοριστικά η επιλογή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, να ρίξει μεγάλο πολιτικό βάρος στην μάχη της Θεσσαλίας ενάντια στην γαλάζια επιτελική αλαζονεία, κακοδιαχείριση και ανεπάρκεια που ταλαιπωρεί τους ανθρώπους της περιοχής.

Και παραπέμπουν ξανά στην υπογράμμιση που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης με την δήλωσή του για το αποτέλεσμα: «Πριν από τον πρώτο γύρο είπα αυτό που δεν έχει πει κανένας αρχηγός κόμματος ποτέ: Στον δεύτερο γύρο, θα στηρίξουμε κάθε προοδευτικό υποψήφιο. Την περασμένη Κυριακή το επανέλαβα με πάθος. Αυτός είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι η Σύγχρονη Αριστερά: Με μία φωνή, συνταχθήκαμε με την πρόοδο, με τον άνθρωπο, χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και χωρίς ανταλλάγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η μεγάλη ανατροπή και η αλλαγή στο δήμο της Αθήνας» προσθέτουν «καταδεικνύει την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα της συνένωσης των προοδευτικών δυνάμεων για την νίκη των ακηδεμόνευτων δυνάμεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, κόντρα στο αδηφάγο υπερσυγκεντρωτικό επιτελικό κράτος της δεξιάς, του νεποτισμού και της οικογενειοκρατίας».  

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη πηγές του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν καταψήφιση και του Ζέρβα και της κυβέρνησης, στο πρόσωπό του. Κάνουν λόγο και πάλι για «μεγαλειώδη νίκη προοδευτικών δυνάμεων» και «θριαμβευτική επικράτηση του ανεξάρτητου υποψηφίου Στέλιου Αγγελούδη,  που είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο δεύτερο γύρο, κόντρα στον απερχόμενο δήμαρχο». Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, που είχε εκλεγεί δήμαρχος τέσσερα χρόνια πριν ως ανεξάρτητος,επισημαίνουν «ενδύθηκε τον μανδύα του γαλάζιου υποψηφίου, είχε την υποστήριξη της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη. Οι Θεσσαλονικείς καταψήφισαν τόσο την ανεπάρκειά του όσο και την ίδια την κυβέρνηση στο πρόσωπό του»

Σε ό, τι αφορά τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν πως  «η νίκη του Σίμου Ρούσσου στο Χαλάνδρι, ήταν μια ηχηρή και δυνατή απάντηση των πολιτών, που δεν φοβήθηκαν και απέκρουσαν τους αποκρουστικούς και επικίνδυνους εκβιασμούς των κυβερνητικών στελεχών. 

«Πολύ σπουδαία» χαρακτηρίζουν επίσης, την νίκη της Τίνας Καφατσάκη στο δήμο Ζωγράφου, «όπου έγινε μεγάλη ανατροπή».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει «»τη συμμετοχή των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όσο και του συνόλου των προοδευτικών κοινωνικών δυνάμεων σε κάθε μικρό και μεγάλο δήμο της χώρας».

Διαβάστε επίσης:

«Σφαγή» νυν δημάρχων στο β’ γύρο των εκλογών – Ποιοι έχασαν, ποιοι κέρδισαν

Γιώργος Παπανδρέου: Η νίκη Δούκα μήνυμα προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας

Εκλογές 2023 – Αγγελούδης: «Η Θεσσαλονίκη μίλησε – Ώρα να της ανταποδώσουμε αυτά που της χρωστάμε»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 07:20