search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 16:16
MENU CLOSE

Νέα προκλητική δήλωση Αυγενάκη: Ο Αγοραστός θα έτρεχε καλύτερα τα έργα

16.10.2023 10:20
AVGENAKIS_BIG

Συνεχίζει τις προκλήσεις με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος παρά το σάλο που προκάλεσε με δηλώσεις του λίγο πριν τις κάλπες, φαίνεται να συνεχίζει ακάθεκτος.

Συγκεκριμένα, παρότι χθες δήλωσε στην ΕΡΤ ότι θα καλέσει άμεσα  σε συνάντηση τον νέο περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, «για να μην χαθεί ούτε μια μέρα» όπως είπε, σήμερα συνέχισε εξωθεσμικές δηλώσεις καθώς σε ραδιοφωνική του παρέμβαση στον ΣΚΑΙ δήλωσε παρούσα διοίκηση θα έτρεχε καλύτερα τα έργα της επόμενης πενταετίας.

Κληθείς να εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε υποστήριξε πώς είναι διαφορετικό μία διοίκηση που ξέρει τα προβλήματα και δουλεύει ήδη πάνω σε αυτά να συνεχίσει το έργο, σε αντίθεση με μία νέα διοίκηση που θα περιλαμβάνει νέα πρόσωπα τα οποία θα πρέπει να εγκλιματιστούν και έτσι εκ των πραγμάτων θα χαθεί χρόνος.

Η δήλωση – εκβιασμός που έξοργισε τους Θεσσαλούς

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αυγενάκης έκανε την περασμένη Τετάρτη μία προκλητική, εντελώς άτοπη και πρωτοφανή για τους δημοκρατικούς θεσμούς δήλωση, που δικαίως από την αντιπολίτευση, αλλά και την πλειονότητα των πολιτών στη Θεσσαλία εκλήφθηκε ως ωμός εκβιασμός.

Κι αυτό διότι συνέδεσε την καταβολή των αγροτικών αποζημιώσεων με την επιλογή που θα έκαναν οι ψηφοφόροι χθες Κυριακή.   

«Η εμπειρία και η γνώση του Κώστα Αγοραστού εγγυώνται τη γρήγορη, ανεμπόδιστη και χωρίς γραφειοκρατικά κωλύματα εφαρμογή των δράσεων και πρωτοβουλιών που έχουν σχεδιαστεί… είναι ευνόητο πως το αποτέλεσμα της κάλπης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που εξαγγέλθηκαν» είπε ο κ. Αυγενάκης ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Παραλίγο να βρεθεί εκτός κυβέρνησης

Οι πληροφορίες, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης μόλις αντιλήφθηκε την τερατώδη γκάφα του υπουργού, εξέτασε αμέσως το ενδεχόμενο να τον θέσει εκτός κυβέρνησης. Τελικά δεν προχώρησε στην κίνηση αυτή, αποδεχόμενος τις εισηγήσεις στενών συνεργατών του, που υποστήριξαν πως κάτι τέτοιο θα έκανε χειρότερα τα πράγματα σε εκείνη την κρίσιμη καμπή.

Διαβάστε επίσης:

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Τι έβγαλε η κάλπη – Όλα τα αποτελέσματα σε περιφέρειες και δήμους – Εκπλήξεις, ανατροπές και άνετες επικρατήσεις

Ζαχαριάδης: Νίκησαν οι προοδευτικές δυνάμεις στην Αθήνα – Θα είμαι δίπλα στον Χάρη Δούκα

Δημήτρης Κουρέτας: «Θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις για να κλείσω τις πληγές της Θεσσαλίας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 16:16