search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 03:10
MENU CLOSE

Επιμένει ο πληθωρισμός στα τρόφιμα: «Η κυβέρνηση δεν έχει μαγικές γομολάστιχες» λέει ο Χατζηδάκης

18.10.2023 19:42
akriveia super market 55- new

Στην εκτίμηση ότι το 2024 θα είναι μια θετική χρονιά προέβη στη Βουλή όπου συζητείται το προσχέδιο του νέου κρατικού προϋπολογισμού ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα επιμένει, ωστόσο, “η κυβέρνηση δεν έχει μαγικές γομολάστιχες”. 

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας στην παρέμβασή του υποστήριξε πως σε ότι αφορά στον ΦΠΑ στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι το τέλος της 4ετίας να κινηθεί στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που είναι 9%, “κι όσο πλησιάζουμε θα έχουμε ετησίως 2 δισ. ευρώ”, είπε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι υπήρξε αύξηση εσόδων σε σχέση με το 2022 της τάξης του 9,1% που οφείλεται στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, στην αύξηση των εσόδων του τουρισμού, στην αύξηση μισθών και συντάξεων, καθώς και στην εκτεταμένη χρήση πιστωτικών καρτών και ηλεκτρονικών συναλλαγών. 

“Αναντίρρητα είχαμε υπεραπόδοση της οικονομίας και άρα υπεραπόδοση του προϋπολογισμού και δεν δικαιώθηκαν οι καταστροφολογικές εκτιμήσεις της αντιπολίτευσης. Η πραγματικότητα έδειξε ότι οι προβλέψεις τη κυβέρνησης ήταν συντηρητικές”, είπε και αναφέρθηκε στις αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από οίκους αξιολόγησης. “Η ελληνική οικονομία είναι το σωστό δρόμο και η κυβέρνηση έχει το σωστό μείγμα οικονομικής πολιτικής. 

Αυτό φάνηκε από την κρίση των πολιτών στις εκλογές του Ιουνίου και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά το αντιλαμβάνονται και οι αγορές και οι οίκοι αξιολόγησης. Συνωμότησε το σύμπαν και έχουμε με γερό δόντι, έχουμε ικανότητα να παραπλανούμε όλη τη υφήλιο;”, διερωτήθηκε.

Αναφερόμενος στους στόχους του προϋπολογισμού, σημείωσε πως προτεραιότητα αποτελεί η αντιμετώπιση των συνεπειών  της κλιματικής κρίσης. “Θα ήταν γκάφα να πιστεύει κανείς ότι δεν θα βοηθήσουμε τον περιφερειάρχη της Θεσσαλίας, επειδή δεν στηρίχθηκε από τη ΝΔ”, σχολίασε μετά και τις αντιδράσεις για τις δηλώσεις Αυγενάκη. Στους στόχους της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη βρίσκονται επίσης, η ενίσχυση της υγείας, η στήριξη τους εισοδήματος των πολιτών, η συνέχιση φιλικής πολιτικής για τη επιχειρηματικότητα, καθώς και η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. 

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Προβληματική η στάση της Τουρκίας και η μη καταδίκη της Χαμάς – live

Αδιανόητο: Σταμάτησαν τα αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία – Επικαλούνται προφορική εντολή Αγοραστού, παρέμβαση Κουρέτα

Μάντζος: Έγκλημα πολέμου η επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20