Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Σε σημαντική ενίσχυση της παρουσίας της στην Κύπρο αλλά και της εξαγωγικής της δυνατότητας στοχεύει η Ελληνική Τυροκομεία καθώς μετά την εξαγορά του 49% της κυπριακής γαλακτοβιομηχανίας Κουρούσιης, βρίσκεται στη διαδικασία κατασκευής εργοστασίου παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στη Μεγαλόνησο, μία επένδυση ύψους 40 εκατ. ευρώ.
Το εργοστάσιο θα βρίσκεται στην περιοχή Τσερίου νότια της Λευκωσίας με τις εργασίες να βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο και τις πρώτες δοκιμές να τοποθετούνται χρονικά μέσα στο 2023 έτσι ώστε να τεθεί σε κανονική λειτουργία στις αρχές του 2024.
Σύμφωνα με πληροφορίες κύριο προϊόν παραγωγής θα είναι το χαλούμι, αλλά και άλλα τυροκομικά προϊόντα τα οποία σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας έχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης ειδικά σε μεγάλες αγορές όπως είναι η Μεγάλη Βρετανία και οι ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι το εργοστάσιο είναι η δεύτερη μεγάλη επένδυση της Ελληνικά Γαλακτοκομεία στην Κύπρο καθώς πριν ένα περίπου χρόνο προχώρησε στην εξαγορά του 49% της εταιρείας Κουρούσιης μίας εκ των μεγαλύτερων γαλακτοβιομηχανιών του νησιού.
Παράγει τυριά, με κύριο προϊόν το χαλούμι αλλά και γιαούρτια, και ροφήματα που όπως κεφίρ, αριάνι κλπ.
Ιδρύθηκε στην Βατυλή το 1959, επαρχία Αμμοχώστου, από τον Ιωάννη Κουρούσιη ως μια οικογενειακή επιχείρηση, με σκοπό την παραγωγή και διάθεση γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων βασισμένη στην παραδοσιακή γεύση και τεχνικές παραγωγής και ποιότητας της εποχής.
Το 1974, μετά την Τουρκική εισβολή και την απώλεια του εργοστασίου, οι συνθήκες για επαναδραστηριοποίηση ήταν εξαιρετικά δύσκολες.
H γαλακτοβιομηχανία επαναδραστηριοποιήθηκε στο χωριό Κοφίνου, της επαρχίας Λάρνακας, όπου στεγάζεται μέχρι και σήμερα.
Tο 1989, ο ιδρυτής της γαλακτοβιομηχανίας Ιωάννης Κουρούσιης αποχώρησε από την εταιρεία οπόταν και την Διεύθυνση της εταιρείας ανέλαβε εξολοκλήρου ο Κωστάκης Θεοφίλου, ο οποίος είναι και ο νυν Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.
Το 2000, ξεκινά η δραστική αναβάθμιση όλων σχεδόν των χώρων παραγωγής ώστε να πληρούνται οι υγειονομικές κτηριακές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και όλοι οι κανονισμοί του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου του 2004 για την Υγιεινή των Τροφίμων. Την ίδια χρονιά έρχεται η πρώτη πιστοποίηση για τη σωστή εφαρμογή των συστημάτων διαχείρισης ποιότητας HACCP και ISO 9001: 2000.
Το 2004, ξεκινά μια καινούρια σελίδα στην ιστορία της εταιρείας με τη δημιουργία του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης. Έκτοτε η εταιρεία παράλληλα με την παραγωγή των παραδοσιακών προϊόντων προχωρά στη δημιουργία καινούριων και καινοτόμων προϊόντων που σκοπό έχουν να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες των καταναλωτών.
Διαβάστε επίσης:
Πόσο πλήττεται ο ελληνικός Τουρισμός από τον πόλεμο στο Ισραήλ
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.