search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:48
MENU CLOSE

Νέα απειλή Νετανιάχου κατά Χεζμπολάχ: Αν μπείτε στον πόλεμο, θα είναι η καταστροφή του Λιβάνου

22.10.2023 16:26
netaniaxou_hexbolax

Ο  Μπένιαμιν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα τη Χεζμπολάχ να μην ανοίξει δεύτερο πολεμικό μέτωπο με το Ισραήλ, δηλώνοντας ότι αν αυτό συμβεί, θα επιφέρει ισραηλινές επιδρομές ως αντίποινα με ασύλληπτο μέγεθος, που θα προκαλέσουν καταστροφή στο Λίβανο.

Σε επίσημο αντίγραφο της ενημέρωσης που έκανε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ σε άνδρες των ειδικών δυνάμεων, που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, στο βόρειο Ισραήλ, τόνισε: «Δεν μπορώ να σας πω τώρα αν η Χεζμπολάχ θα αποφασίσει να εισέλθει πλήρως στον πόλεμο της Γάζας».

«Εάν η Χεζμπολάχ αποφασίσει να μπει στον πόλεμο, θα κάνει το λάθος της ζωής της. Θα τη χτυπήσουμε με δύναμη που δεν μπορεί καν να φανταστεί και η σημασία για αυτήν και για τη χώρα του Λιβάνου θα είναι καταστροφική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ξέρω ότι χάσατε φίλους, και είναι πολύ δύσκολο πράγμα, αλλά είμαστε στον αγώνα της ζωής μας, έναν αγώνα για το σπίτι μας. Αυτό δεν είναι υπερβολή, αυτός είναι αυτός ο πόλεμος. Είναι “σκοτώνεις ή σκοτώνεσαι”, και πρέπει να σκοτωθούν».

«Αν η Χεζμπολάχ ανοίξει μέτωπο στα βόρεια, το Ισραήλ θα επιτεθεί και στο Ιράν»

Νωρίτερα, απειλές κατά του Ιράν εκτόξευσε ο υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ, Νιρ Μπαρκάτ.

«Το σχέδιο του Ιράν είναι να επιτεθεί στο Ισραήλ σε όλα τα μέτωπα. Αν καταλάβουμε ότι σκοπεύουν να επιτεθούν στο Ισραήλ, όχι μόνο σε όλα τα μέτωπά μας, θα χτυπήσουμε και το κεφάλι του φιδιού, το Ιράν», δήλωσε σε συνέντευξή του στη DailyMail ο Μπαρκάτ.

Απείλησε επίσης πως το άνοιγμα ενός μετώπου από την πλευρά της Χεζμπολάχ θα είχε ως αποτέλεσμα το Ισραήλ «να την εξαφανίσει από προσώπου γης».

Εκκενώνονται επιπλέον 14 ισραηλινοί οικισμοί στα σύνορα με το Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) διέταξε το πρωί της Κυριακής (22/10) την εκκένωση επιπλέον 14 οικισμών στα βόρεια του σύνορα του Ισραήλ με το Λίβανο, μετά τις νέες σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και δυνάμεις της Χεζμπολάχ κατά τις οποίες έπεσαν νεκροί έξι μαχητές της σιιτικής οργάνωσης.

Πρόκειται για τους οικισμούς: Shanir, Dan, Beit Hillel, Shaar Yishuv, Gosher, Liman, Mitzvah, Ilon, Goren, Garnot HaGilil, Ibn Menachem, Sasa, Tsivbon και Ramot Naftali.

Υπενθυμίζεται ότι, λόγω της αυξημένης έντασης στην περιοχή, ο ισραηλινός στρατός διέταξε την περασμένη εβδομάδα τους κατοίκους 28 κοινοτήτων που ζούσαν σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τα σύνορα να μετεγκατασταθούν.

Διαβάστε επίσης:

Οχυρώνεται το Παρίσι: Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια και σιδηροδρόμους

Γάζα: Δεύτερο κομβόι 17 οχημάτων με ανθρωπιστική βοήθεια – Το 40% των νεκρών Παλαιστινίων είναι παιδιά

Αιγύπτια δημοσιογράφος σε πρώην αρχηγό της Χαμάς: «Θα ζητήσετε συγγνώμη για αυτό που έγινε στις 7 Οκτωβρίου;» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:19