search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:15
MENU CLOSE

Νέος «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ για τα παλιά άρθρα Κασσελάκη: «Άνθρακες ο θησαυρός», λέει ο Λιάκος – «Αθεράπευτα κυνικός», αναφέρει ο Κατσαρός

22.10.2023 17:52
kasselakis_liakos_katsaros

Νέα αναταραχή προκαλεί στα συριζαϊκά μέσα κοινωνικής δικτύωσης η προ δεκαετίας αρθρογραφία του Στέφανου Κασσελάκη στον «Εθνικό Κήρυκα».

Τα άρθρα -που δημοσιοποιήθηκαν από την «Εφημερίδα των Συντακτών» προφανώς για να δείξουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερός, καθώς εμφανίζεται υπέρ των μικρότερων μισθών στην Ελλάδα, δηλώνει υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων και χαρακτηρίζει λίγες τις απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων- προκάλεσαν την απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη.

«Βιωματικά μεγάλωσα, έγινα επιχειρηματίας, είδα ανισότητες, άλλαξε ο εαυτός μου και επέλεξα, παρά το γεγονός ότι γνώριζα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επέλεξα να πάω με τον Αλέξη Τσίπρα επειδή τη διακυβέρνηση που έκανε την περίοδο 2015-2019, την καλή διαχείριση που έκανε στο τέλος της ημέρας», ανέφερε μεταξύ άλλων, τονίζοντας πως δεν θυμάται ποιος ήταν στα 24 του χρόνια.

Η αρθρογραφία και η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη δεν έμεινε ασχολίαστη.

Λιάκος: «Άνθρακας ο θησαυρός»

Ο ιστορικός Αντώνης Λιάκος, ο οποίος ξεκαθάρισε πως αποφεύγει να πάρει μέρος στον «μικροεμφύλιο του ΣΥΡΙΖΑ», έγραψε στο Facebook πως αν γινόταν η ίδια έρευνα «για τον Νίκο Μπίστη, τον Γιάννη Ραγκούση κι πολλούς άλλους της διεύρυνσης, θα έβρισκε πολλά περισσότερα αντισυριζαϊκά μαργαριτάρια στα γραπτά τους της περιόδου της κρίσης. Αν έκανε επίσης μια έρευνα για το τί έγραφαν πολλοί του Σύριζα που προέρχονταν από διάφορες ακροαριστερές οργανώσεις θα χαμογελούσαμε, υποθέτω και οι ίδιοι», σημειώνει.

«Η ιστορική αναδρομή» – επισήμανε- «είναι χρήσιμη όταν δεν αναρριπίζει πάθη αλλά μας κάνει περισσότερο στοχαστικούς και αναστοχαστικούς, περισσότερο μετρημένους στις κρίσεις μας. Με διαφορετικά λόγια, άνθρακες ο θησαυρός».

Ολόκληρη η ανάρτηση:

Αποφεύγω να πάρω μέρος στον μικροεμφύλιο του Σύριζα, αλλά είναι ενδιαφέρον να τον παρακολουθείς γιατί βλέπεις in vitro την παθολογία ενός εμφυλίου και πώς αλλάζουν οι άνθρωποι μέσα σε αυτόν. Διάβασα λοιπόν και το τελευταίο άρθρο για τον Κασσελακη του Δημήτρη Ψαρρά, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ. Όπως και στο βιβλίο του για τον Μητσοτάκη, αυτή η μέθοδος της ανεύρεσης παλιών κειμένων και της προβολής τους στο τώρα, μπορεί ειδησεογραφικά να έχει κάποιο βάρος, αλλά και ιστορικά και πολιτικά, θέτει πολύ μεγαλύτερα ζητήματα για την ίδια τη μέθοδο, από όσα υποτίθεται λύνει. Αν έκανε ο Δ.Ψ., υποθέτω την ίδια έρευνα για τον Νίκο Μπίστη, τον Γιάννη Ραγκούση κι πολλούς άλλους της διεύρυνσης, θα έβρισκε πολλά περισσότερα αντισυριζαϊκά μαργαριτάρια στα γραπτά τους της περιόδου της κρίσης. Αν έκανε επίσης μια έρευνα για το τί έγραφαν πολλοί του Σύριζα που προέρχονταν από διάφορες ακροαριστερές οργανώσεις θα χαμογελούσαμε, υποθέτω και οι ίδιοι. Ακόμη περισσότερο, αν έψαχνε τί έλεγαν στη δεκαετί του 70 οι εκσυγχρονιστές του Πασοκ που πρωταγωνίστησαν στην ευρωπαϊκή ένταξη και στην είσοδο στο ευρώ, μερικά χρόνια αργότερα, θα έβρισκε ακόμη μεγαλύτερα μαργαριτάρια αντίθεσης στην ΕΟΚ. Και βέβαια και ο ίδιος ο Ανδρέας δεν ήταν πρότυπο συνέπειας. Υποθέτω ότι, ίσως, μόνο στα γραπτά του Κουτσούμπα δεν θα παρακολουθούσαμε παρόμοιες εκπλήξεις. Ποιο ιστορικό βάρος έχουν όλα αυτά; Πολύ μικρό, ελάχιστο. Μας δείχνουν ότι οι άνθρωποι δεν γεννιούνται όπως η Αθηνά από το κεφάλι του Δία ενήλικες και πανοπλοι, αλλά αυτό- και ετερο-δημιουργούνται μέσα από τις ιστορικές καταστάσεις και το ρόλο τους σ’ αυτές. Ως εκεί. Η ιστορική αναδρομή είναι χρήσιμη όταν δεν αναρριπίζει πάθη αλλά μας κάνει περισσότερο στοχαστικούς και αναστοχαστικούς, περισσότερο μετρημένους στις κρίσεις μας. Με διαφορετικά λόγια, άνθρακες ο θησαυρός».

Κατσαρός: «Αθεράπευτα κυνικός και κουτοπόνηρος»

Διαφορετική άποψη για την αρθρογραφία Κασσελάκη εξέφρασε ο πρώην συνεργάτης του Νίκου Φίλη, Τάκης Κατσαρός, ο οποίος έχει επικρίνει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είναι ανοϊκός, αθεράπευτα κυνικός και κουτοπόνηρος είναι. Άκου δεν θυμάται τι έκανε στα 24 και στα 27 του», ανέφερε σκωπτικά στην ανάρτησή του.

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας: Η Αττική κινδυνεύει να πνιγεί από μπαζωμένα ρέματα – Να δοθούν αποζημιώσεις σε πολίτες για να ανοίξουν

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ: «Διώχνουν σεισμόπληκτους της Κρήτης από τους οικίσκους»

Γιάννης Ραγκούσης: «Μηδενική ανοχή στον υπόκοσμο» – Προσέφυγε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:15